Tubanters 1 laat zege uit handen glippen door aloude voetbalwet tegen Sp. Overdinkel

Wat een overwinning al niet kan doen. Tubanters leefde na de overwinning thuis tegen Delden met veel meer vertrouwen toe naar het volgende duel. En dit was een bekende tegenstander. Vorig seizoen speelden beide ploegen ook al tegen elkaar en wisten beide hun thuiswedstrijd te winnen. We hebben het over Sportclub Overdinkel. Maar de bevochten zege had ook een keerzijde voor de ploeg van Martijn Misana. Er haakten een aantal spelers geblesseerd af. Zo moesten Daan Barink, Mario Jiminez, Marco Kroeze en Tim Gerritsen toekijken in Overdinkel. Jongeling Diego Luna Madueno begon weer in de basis, JO19-1 spelers Sam Wösting, Jordi van Asselt en Brian Mulstege op de bank. De opstelling als volgt:

Op een mooi grasveld werd er om 14:00 uur afgetrapt. En ditmaal begon Tubanters goed aan het duel. De ploeg stond anders in het veld, met veel meer vertrouwen. En bijna het een droomstart te pakken in Overdinkel. Eigenlijk een droomstart moet hebben. Ron Rietman legde de bal perfect achter de defensie van Overdinkel waar buitenspeler Tanju Kahraman de bal kon oppikken. Tanju kon op de doelman af, maar had teveel tijd. De twijfel sloeg toe en de lage schuiver ging voorlangs. Maar het was een snelle bevestiging van het spel. Tubanters had controle en ging geduldig op zoek naar een openingstreffer. Nog binnen 10 minuten nam Tanju Kahraman wederom het doel onder vuur. Uit een voorzet van Julian Weber volleyde de aanvaller de bal in de handen van de doelman. Af en toe deelde ook de thuisploeg een speldenprik uit. Vooral via de behendige linksbuiten stichtte het gevaar. Zo kwam deze naar binnen toe van de zijkant en schoot de bal in de handen van Ken Rietman vanaf rand zestien. Maar vervolgens was het Tubanters weer. Ricardo van Eiken werd weggestuurd door Koen van Ooijen. Ricardo gaf voor en bij de tweede paal dook Diego Luna Madueno op. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en schoot hard op doel. De doelman bracht knap redding. Na grote kansen van Tanju en Diego was aan aanvaller nummer 3 niet succesvol in zeer kansrijke positie. Tanju Kahraman stak de bal dwars door de defensie van Overdinkel. Julian Weber nam de bal mee, kapte de doelman uit en leek in een doel te kunnen schieten met alleen maar 2 verdedigers. Maar hij koos voor een breedtebal naar Ricardo van Eiken. De bal was te hard en iets te hoog, waarna een schot over het doel ging. Vlak voor het rustsignaal leek Tubanters dan wel op voorsprong te komen. In de opbouw van Overdinkel ging het fout, waarna Tanju Kahraman op de doelman af kon. Het schot werd net aangeraakt, waarna de bal net naast ging. De defensie oogde solide en gaf weinig weg. Een volley van Overdinkel ging nog net naast. Ruststand was 0-0. Tubanters speelde goed maar kon zichzelf kwalijk nemen dat het niet scoorde.

Na de thee keerden beide ploegen terug binnen de lijnen. En het leek dat Overdinkel de zaken wat beter voor elkaar had dan in de eerste 45 minuten. De ploeg werd direct gevaarlijk. Een snelle counter na een afgeslagen hoekschop van Tubanters belandde bij de rechtsbuiten. Deze gaf voor op zijn meegesprinte teamgenoot. Het schot ging wild over. Maar toch kwam al snel de voetbalwet in werking. Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. Gevaarlijk balverlies, dwars door de as van het middenveld leidde een tegenstoot in. De bal werd over de defensie gelobt, Ken Rietman twijfelde met uitkomen en met de punt kon de bal langs hem worden heengeschoten, 1-0. Onverdiend, maar wel de realiteit. Tubanters kon op jacht naar een gelijkmaker. Timo Roelofsen was de eerste in kansrijke positie, maar zijn schot ging over. Er ontstond een duel waarin Tubanters moest en waar Sportclub Overdinkel tegenhield en gokte op een counter. Ook haalde het vakkundig de tempo uit de wedstrijd. Tubanters wist geen grote kansen te creeeren, die het wil in het eerste gedeelte kreeg. De grootste was voor Nick Kutscher. Een voorzet van Tanju Kahraman werd aangeraakt door een defensieve kopbal, waardoor Nick met een uiterste poging nog een punt tegen de bal kon krijgen. De doelman lette goed op en tikte de bal uit de lage onderhoek. Ook met het inbrengen van een extra spits in de naam van Sam Wösting, bracht geen gelijkmaker.

Zo werd en goed gespeeld, misschien wel de beste wedstrijd tot nu toe dit seizoen, maar bleven de punten achter in Overdinkel. Het veldspel was zeker een positief punt om mee te nemen. Maar het gaat uiteindelijk op de punten. Nu een week om de blessuregevallen terug te krijgen en dan wederom een uitduel. Dan in Delden, waar Rood-Zwart de tegenstander is. Dan op jacht naar echt 3 punten.

1 Reactie

Laat een reactie achter