Tubanters 1 pakt zwaarbevochten 1e overwinning tegen SV Delden

Werderom een nederlaag. Soms moet het meezitten. Tot nu toe nog niet teveel juichen bij
Tubanters. En dan komt ook de nummer 4 nog op bezoek. SV Delden was de tegenstander. Trainer Martijn Misana had de ploeg ietwat omgegooid. De zieke Julian Weber was afwezig, evenals de geblesseerde Mario Jimenez. Wel was er de terugkeer van Ricardo van Eiken, die na lang blessureleed zijn rentree op de bank maakte. Ron Rietman nam plaats achterin en A. stond in de spits. Ook was er een basisplaats voor JO19-1 speler Diego Luna Madueno . De opstelling als volgt:

Waar de Tubanters op jacht wou naar de eerste driepunter, was het de uitplpoeg SV Delden die gevaarlijk werd. Al na 1 minuut was het al raak voor Delden. Een pass vanaf de Deldense linkerkant werd goed binnengeschoten door de rechtsbuiten. De lange hoek werd benut en daar was al de 0-1, binnen de minuut. Tubanters was van slag, want niet veel later werd een  de erkeerd ingeschatte lange bal vanTubanters de ploeg bijna fataal. De aanvaller was feller in duel en schoof vervolgens de bal op de paal. Daar ontsnapte de Tubanters in de beginfase. Maar de thuisploeg herstelde zich aardig. Tubanters ging wat meer voetballen en ging op jacht naar een gelijkmaker. Na een kwartier onderschapte A. de bal op het middenveld. De bal belandde bij de jonge Diego Luna Madueno die de bal stak op de doorgelopen A. A. schoot gehaast op doel, waardoor deze over ging. Niet veel later dacht Tubanters aan een snelle counter. Nick Kutscher had net iets teveel tijd nodig in een 3 tegen 1 situatie, waarna hij de bal verspeelde in de counter. Tubanters nam meer initiatief en het werd in de 23e minuut dan eindelijk gelijk. Een hoekschop werd ingebracht door Tanju Kahraman. Bij de eerste paal dook Ron Rietman op, die genadeloos binnenkopte, 1-1. Na de gelijkmaker ging het duel gelijk op, waar SV Delden een grote kans kreeg. Een vrije bal mocht bij de eerste paal binnen gekopt worden, maar ging tot opluchting over. Aan de andere kant ging een kopbal van A, na een goede voorzet van Marco Kroeze, te zacht, waardoor deze in de handen belandde van de Deldense doelman, Vlak voor het rustsignaal kreeg de ploeg van Martijn Misana nog een grote kans. A. was weggestuurd op de doelman, die vervolgens goed overzicht hield. A. gaf de bal af op Tanju Kahraman, die teveel tijd nodig had. Hij omspeelde nog de doelman, maar een verdediger kon nog ingrijpen.Zo werd er gerust met een 1-1 tussenstand

zonder wijzigingen werd er afgetrapt voor deel 2. Het werd een enerverende tweede helft. Beide elftallen speelden voor de winst. Maar echt grote kansen leverde het nog niet op. Het spel ging op neer, maar SV Delden nam het doel als eerste onder vuur. Het schot na alweer een half uur, ging maar net voorlangs. Een minuut later kreeg de uitploeg de grootste kans. Een voorzet vanaf  links leverde een vrije kopkans op voor de Deldense spits. Gelukkig voor Tubanters ging deze over. Trainer Martijn Misana moest vervolgens wisselen en verving Tim Gerritsen voor Twan van Ooijen en niet veel later maakte Ricardo van Eiken zijn langverwachten rentree na een slepende blessure voor Timo Roelofsen. En Ricardo was direct gevaarlijk. Een goede actie deed de bal belandden bij Tanju Kahraman. Tanju gaf de bal goed voor, maar een volley van Marco Kroeze ging net naast. Toch kwam Tubanters na hard werken op voorsprong, Tanju Kahraman bracht de bal wederom voor, en bij de tweede paal dook A. op. De kopbal was onthoudbaar en zo kwam Tubanters, welverdiend op een 2-1 voorsprong. SV Delden ging op jacht na een gelijkmaker, maar kwam niet in de buurt van Ken Rietman. En wanneer wel, dan redde de Tubanters doelman prima. Met nog een aantal minuten op de klok ging Tubanters nog maar eens druk zetten. Marco Kroeze joeg goed af op de rechter vleugelverdediger, die vervolgens de bal zo in de voeten van Tanju Kahraman schoof. Tanju bleef koel,oog in oog met de doelman en besliste zo het duel, 3-1. Ineens viel alles goed voor Tubanters want niet veel later, diep in blessuretijd bereikte Tanju Kahraman ook nog Ricardo van Eiken. Ricardo bleef koel en schoot ook nog de 4-1 tegen de touwen,.

Een mooie overwinning voor de Tubanters die goed gevierd werd. De opluchting was groot en het spel was vanaf minuut 20 behoorlijk, Hopelijk kan de ploeg dit voorzetten en komen er meer overwinningen. Nu eerst genieten en dan toeleven naar het volgende duel, Sportclub Overdinkel uit. Dan weer kijken als 3 punten kunnen worden bijgeschreven.