Tubanters 1 brengt zichzelf dieper in problemen tegen Emos

Eindelijk was daar afgelopen weekend het eerste puntje. Een slechte competitiestart is een understatement. En dan staat ook nog het uitduel op het programma bij en tegen RKSV Emos. Een belangrijk duel voor beide staartploegen. Tubanters mist nog Ricardo van Eiken en Mario Jimenez. Op de bank naast Pravin en A. ook nog de talenten uit de jeugd, Brian Mulstege, Jordi van Asselt en Diego Luna Madueno.

In een regenachtig Enschede en een nat grasveld begon Tubanters aardig aan het duel. AL na 6 minuten stichtte de ploeg van Martijn Misana gevaar. Een voorzet werd maar net over het eigen doel gekopt door Emos. Maar langzaamaan begon Tubanters de grip te verliezen tegen een veel feller en fanatieker Emos. Tubanters was te gehaast en te slordig in de passing. Zo werd binnen 10 minuten bijna een drama opbouw afgestraft. Een schot ging maar net voorlangs. Het bleek een voorbode voor een snelle tegentreffer. Een hoekschop werd half weggewerkt. De bal werd opnieuw binnen de zestien gebracht. Geheel vrij mocht er in het strafschopgebied aangenomen worden, en vervolgens uit de draai in de lange hoek binnengeschoten, 1-0. Tubanters kon er vrij weinig tegenover zeggen. Er was geen beweging, spelers leken zich wel te verstoppen. En Emos viel aan na telkens weer dom balverlies van de uitploeg. Het werd nog helemaal in het zadel geholpen door Tubanters. Twan van Ooijen speelde de bal in de 34e minuut veels te kort terug op zijn eigen doelman. De spits van Emos wist wel raad met dit buitenkansje, omspeelde Ken Rietman en schoot binnen. Nick Kutscher kwam net te kort om de bal te stoppen. Een aantal minuten later had Tubanters nog wel een grote kans op een snelle aansluiting. De eerste goede aanval was bijna raak. Koen van Ooijen speelde zich knap vrij en vond op het middenveld Timo Roelofsen. Timo stak de bal prima op Daan Barink, maar Daan schoot de bal net over het doel. Zo werd er gerust met een 2-0 achterstand.

Zonder wijzigingen moest er op zoek worden gegaan naar een snelle aansluiting. Maar het was wederom Emos die direct gevaarlijk werd. Een voorzet vanaf rechts kon worden gekopt, maar de bal ging maar net voorlangs. Niet veel later mocht Tubanters niet klagen toen het centrale duo verrast werd met een diepe bal. Aanvoerder Nick Kutscher greep in met een sliding van achter, maar raakte de man. De scheidsrechter wou, tot opluchting natuurlijk, niets weten van een strafschop. Martijn Misana greep in, liet spits Ron Rietman centraal achterin spelen, bracht A. in de spits en JO19-1 speler Diego Luna Madueno kwam ook binnen de lijnen. Er kwam meer voetbal in de ploeg en even leek Marco Kroeze direct te scoren. Timo Roelofsen crosste de bal naar Marco, die goed naar binnen kwam. Zijn schot in de verre hoek kon stijlvol worden naast getikt. Ook aan de andere kant hield een doelman de ploeg nog enigszin in de race. Nick Kutscher liet zijn man uit de rug weglopen en zo kon Emos op Ken Rietman af. Ken bleef lang staan en kon de inzet daardoor net naast tikken. Maar toch was het Tubanters die nog de aansluiting vond. Marco Kroeze bracht vanaf rechts, uit een vrije bal, de bal goed voor. Bij de tweede paal kopte Nick Kutscher de bal tegen de touwen, 2-1. Tubanters moest op jacht naar een gelijkmaker, maar als de vorm er al niet was, is het lastig dan wel het voetballen terug te vinden. Toch ging het bijna nog gelijk worden. Twan van Ooijen slingerde de bal voor vanaf rechts en daar dook Ron Rietman op. Ron kopte de bal goed naar de verre hoek, maar de doelman kon de bal uit de kruising vangen. Het bleek het laatste gevaar te zijn. Emos was de ploeg die de grootste kansen kreeg in de slotfase. Zo werd en bal vanaf de middenlijn ineens op de pantoffel genomen. Ken Rietman werd hierdoor bijna verrast. Niet veel later wist een Emos aanvaller vanaf 3 meter een bal nog over te krijgen.

Zo verloor Tubanters opnieuw. Niet alleen door de tegenstander die feller en strijdlustiger leek, maar vooral door zichzelf. Afspraken werden niet nageleefd, geen over-mijn-lijk mentaliteit. Voetballend was het allemaal te gehaast. Het moet echt beter. Wederom een hele week om hieraan te werken. Dan komt Delden op bezoek in Enschede. Dan weer een kans op een eerste overwinning. Het tij moet een keer worden gekeerd.

Laat een reactie achter