Tubanters 1 behaald eerste competitiepunt tegen UD Weerselo

3 gespeeld 0 punten. De harde realiteit na een roerende openingsfase van de competitie. De ploeg lijkt moeite te hebben met het geheel andere spel in de vierde klasse A. Toch zijn er genoeg lichtpuntjes waaraan de ploeg kan vasthouden. Alleen houden blessures nog een tweetal spelers aan de zijlijn, Ricardo van Eiken en Mario Jiminez. Tim Gerritsen was wel weer geheel fit en maakte dan ook zijn officiele basisdebuut vandaag. Ook mocht JO19-1 uitblinker van vorige week, Brian Mulstege, gewoon in de basis starten. De opstelling was als volgt:

Wat doen 0 punten met een jonge ploeg? Het blijkt wel weer dat vertrouwen dan een beetje wegzakt. Hoe gaat Tubanters er nu mee om. In de openingsfase niet goed, want al na 4 minuten was het UD Weerselo dat het doel onder vuur nam. De Weerselose rechtsbuiten ontsnapte aan buitenspel en schoof de bal langs Ken Rietman, maar de binnenkant van de paal voorkwam een horrorstart voor de blauw/zwarten. Niet veel later volgde er een voorzet vanaf de linkerkant. Twan van Ooijen liet zijn man voor zich komen, maar de harde kopbal ging net naast. Hierna pakte Tubanters wat meer de draad op. Het begon wat beter te combineren, maar kon bij lange na nog geen gevaar stichten. Het had wel veel de bal, maar pas rond de 20e minuut kon de ploeg ook wat creeeren. Tim Gerritsen bediende rechtsbuiten Marco Kroeze. Een goede actie volgde, maar de bezetting voor de goal miste. Daardoor was er maar één mogelijkheid, namelijk de korte hoek onder vuur nemen. De doelman rekende hierop en parreerde. Tubanters had de bal veelvuldig, maar UD Weerselo was echt dichtbij een treffer. Een schot van rand zestien spatte uiteen op de kruising. Ook Tubanters liet na in een grote kans de score te openen. Julian Weber ontsnapte aan de rechterkant. Hij behield het overzicht en speelde Daan Barink in. De jonge middenvelder speelde zijn directe tegenstander knap uit, maar oog in oog met de doelman was laatstgenoemde met zijn voeten de baas, want daarmee werd de lage schuiver in de lange hoek gestopt. Tubanters was de laatste ploeg die gevaarlijk werd, want vlak voor rust was Julian Weber, ditmaal op links, er weer langs geglipt. Op rand zestien vond hij Ron Rietman, die net de verkeerde keuze maakte door zelf te schieten. Rechts van hem stond Marco Kroeze al klaar om binnen te schieten, maar nu belandde zijn schot in de handen van de doelman, 0-0

Zonder wijzigingen werd er begonnen aan deel 2. En het was weer de uitploeg die levensgevaarlijk werd. Een aantal duels werden gewonnen door UD Weerselo en ineens was de linksbuiten vertrokken. Tot opluchting van Tubanters was hij zelfzuchtig en schoot in het zijnet, waar zijn collega aanvaller er voor het doel veel beter voor stond. Maar het antwoord van Tubanters liet niet lang op zich wachten. Eindelijk legde de Tubanters een prachtige voetballende aanval op de mat. Het deed de bal uiteindelijk vanaf links bij de rechtsbuiten, Julian Weber, belandden. Julian stak de bal op de doorgelopen Timo Roelofsen, die de bal tegen de keeper aanschoot. Tubanters leek controle te krijgen, maar stond binnen 10 minuten wederom ineens met 0-1 achter. Een bal werd weggeroeid door de defensie van UD Weerselo. De aanvaller geloofde nog in de bal, Koen van Ooijen miste deze en oog in oog maakte de aanvaller het ditmaal wel af, 0-1. Een domper, want Tubanters leek meer en meer de controle te krijgen. Op zoek naar een gelijkmaker. Veel kon ploeg nog niet klaarspelen. Pas een kwartier voor tijd wist Marco Kroeze het doel onder vuur te nemen. De keeper redde ten koste van een hoekschop, En juist uit deze hoekschop was het wel raak. De bal belandde helemaal achterin het zestien meter gebied. Marco Kroeze pikte op en schoot van rand zestien hoog op doel. De doelman schatte deze verkeerd in en de bal belandde achter hem tegen de touwen, 1-1. Tubanters wou nu doordrukken en met A. ingevallen in de spits werd er op jacht gegaan. De ploeg kreeg nog twee mogelijkheden. A. crosste de bal vanaf links op de rechtsbuiten, Marco Kroeze. De aanvaller schoot of gaf voor, maar de bal ging voorlangs. De inglijdende Timo Roelofsen kwam maar net te kort. In blessuretijd ontstond er na een hoekschop nog een scrimmage, waar Ron Rietman de bal nog teruglegde op A. Zijn schot kon maar net worden geblokt.

Zo bleef het 1-1 en kon Tubanters wel het eerste puntje in ontvangst nemen. Het is al een wat lekkerder gevoel dan een nederlaag. En dit had de ploeg ook wel nodig. Mooi om te zien dat er toch de teleurstelling was dat er niet gewonnen werd. Dit wordt dan maar bewaard voor volgende week. Dan een stadsderby, tegen Emos. Bij Emos dan eindelijk een driepunter?

Laat een reactie achter