Tubanters 1 strijdend naar 1 punt tegen KOSC in levendig duel

De competitie is alweer een week oud. En voor Tubanters leek deze week misschien wel een maand te duren. De start van het jaar van de revanche op seizoen 2019/2020 werd toch wel iets anders voorgesteld. Een zwaar begin, met Vasse en KOSC als opening tegenstanders. Maar dat de nederlaag in Vasse hard aankwam was niet zo ingecalculeerd. Een week van herstel ging in, maar de afwezigen voor zondag liepen op. Aanvoerder Nick Kutscher, Nick van Nierop en Koen van Ooijen nog in de lappenmand, Brian Mulstege kwam erbij na de trainingen en daarbij kwam ook nog het nieuws dat Daan Barink er niet bij was vanwege thuisisolatie in afwachting van een corona test. Gelukkig ook weer het nieuws van een negatieve uitslag, die later op de middag kwam. Daardoor een basisdebuut van JO19-1 speler Kareem Freij en van Max Teesink, die eveneens zijn officiële debuut maakte in Tubanters 1. Op de bank nog 2 JO19-1 spelers, namelijk Wouter Wilmer en Luc Sonneveldt. Marco Kroeze verruilde zijn aanval positie in voor een plekje centraal achterin en Ron Rietman verscheen op de “6” positie. De opstelling in beeld:

In Enschede werd er om 14:00u dus afgetrapt tegen nr 1 van vorig seizoen, KOSC Ootmarsum. Tubanters liet de bal aan de uitploeg in de beginfase, maar de ploeg uit Ootmarsum deed er nog niet veel mee. Het eerste kwartier kwam de ploeg van Martijn Misana nog niet in gevaar en hield het eenvoudig stand. Voorin werd er gegokt op de rappe Kareem Freij en de lepe Sam Wösting. Diezelde Kareem zorgde voor de eerste dreiging van Tubanters, na een dik kwartier. Hij kapte goed naar binnen, maar het schot kon eenvoudig worden gevangen door de Ootmarsumse doelman. Niet veel later was KOSC zeer dichtbij een openingstreffer. Een indraaiende vrije bal kon maar net de bij de tweede paal van de lijn worden gekopt door Thomas Broek. Daarna kreeg ook Tubanters een dot van een kans. Bart Busschers stuurde met een prima bal Kareem Freij weg over links. De jongeling behield het overzicht en bediende zijn collega aanvaller Sam Wösting op maat. Sam schoot, maar de doelman redde knap. Toch kon Sam de rebound weer onderscheppen en terugleggen op de aanstormende Diego Luna Madueno. Deze schoof binnen, de bal ging langs de doelman maar op de lijn stond nog een verdediger. Deze voorkwam een achterstand voor zijn ploeg. In minuut 32 en 33 liet aan de andere kant de jonge doelman Jordy van Asselt zien waarom hij eerste keeper is geworden bij Tubanters. Eerst werd een kopbal vanuit een voorzet vanaf de rechterkant via de lat overgetikt, daarna werd met een uiterste uitstrekking een ingeschoten bal uit de verre hoek getikt en uit die onstaande hoekschop werd een kopbal met de voeten gered. Vlak voor rust kwam KOSC nogmaals dichtbij, maar wederom was Jordy van Asselt een sta in de weg nadat een kopbal op hem afkwam. Rust: 0-0

Zonder wijzigingen werd aan deel 2 begonnen. De ploeg in het blauw/zwart kreeg meer en meer zelfvertrouwen, aangezien onder leiding van Marco Kroeze de defensie als een huis leek te staan. Het was dan ook Tubanters die na 2 minuten al een mooie mogelijkheid kreeg. Diego Luna Madeuno mocht aanleggen voor een vrije bal op kansrijke positie, maar zijn lage schuiver werd door de doelman gekeerd. Even later was wederom Diego dichtbij een treffer. Een snelle tegenstoot bracht de bal bij Sam Wösting die op zijn beurt de bal laag voor stak naar Diego Luna Madueno. Deze werd iets naar buiten gedreven, waarna zijn schot in het zijnet belandde. Daarna was het weer KOSC die van zich liet spreken. In de 55e minuut kreeg de uitploeg een hoekschop. De bal kon worden ingekopt, maar op de lijn stond Timo Roelofsen die zijn keeper ondersteunde en de bal van de lijn haalde. Niet veel later liet Marco Kroeze symbolisch zien hoe de gehele ploeg van Tubanters deze zondag speelde. Hij wierp zich met ziel en zaligheid voor een hard schot. De hele ploeg streed voor een goed resultaat vandaag. Maar toch kon de ploeg niet voorkomen dat KOSC alsnog op voorsprong kwam. Met nog 25 minuten op de klok kon de spits van KOSC vrij binnenkoppen en zo de 0 van het scorebord halen, 0-1. Tubanters deelde alleen wat plaagstoten uit, maar hield hoop op dat ene momentje dat altijd komt in een slotfase. Het kreeg nog meer vertrouwen, toen ook een doelpunt van KOSC nog werd afgekeurd. Ook werd de engel op de paal door KOSC weggeschoten, toen een indraaiende vrije bal door niets en niemand werd aangeraakt en dus op die paal belandde. Vlak voor tijd werd dan ook eindelijk Tubanters eens beloond voor het harde werken en de goede instelling. Marco Kroeze stuurde met een lange bal Sam Wösting weg. De aanvaller zette goed door, maakte het de verdediger moeilijk en juist die verdediger kreeg binnen de 16 de bal op de hand. De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty toekennen. Diego Luna Madueno nam plaats achter de bal. Feilloos schoof hij binnen en zo werd het 1-1. Na een aantal hachelijke maar niet levensgevaarlijke situaties wist de ploeg de 1-1 over de streep te trekken.

Een eerste puntje was dus binnen en met de manier hoe deze behaald werd geeft weer veel vertrouwen. De ploeg gaf goed tegengas aan de Ootmarsummers, die wederom een titelkandidaat gaan worden. Ook blijkt maar weer wat een potentie er in de jeugd zit. Klasse werk en nu op naar een driepunter, die behaald moet gaan worden in Zenderen volgende week. Dan speelt Tubanters om 14:00 uur tegen Zenderen Vooruit.

Laat een reactie achter