SV Vasse geeft Tubanters veel stof tot nadenken met dikverdiende nederlaag

Na een lange corona break eindelijk weer competitie voetbal. Voor de Tubanters toch nog een jaar 4e klasse voetbal. Hoe anders zag het eruit voor de bekende uitbraak. Tubanters stond stijf onderaan en degradatie naar klasse 5 leek niet lang meer te duren. Maar door de uitbraak bleven degradaties uit en mocht Tubanters op zoek naar eerherstel in de vierde klasse. Er werd veel verjonging doorgevoerd met JO19-1 jongens die de overstap moesten nemen naar de senioren, maar verdere versterkingen bleven uit. Eerherstel met een jonge selectie dus. De voorbereiding was wisselvallig met een niet al te beste bekerreeks, maar het vertrouwen was er. Alleen wordt de competitiestart niet eenvoudig, met eerst een uitwedstrijd naar SV Vasse (nr 2 afgelopen jaar) en thuis tegen KOSC Ootmarsum (nr 1 afgelopen jaar). Eerst maar eens Vasse uit.

De Tubanters kreeg een nieuwe doelman. De jonge Jordi van Asselt kreeg de voorkeur boven Ken Rietman, Sam Wösting, Brian Mulstege, Max Teesink kwamen over uit de jeugd en na een heel jaar herstellen van een kruisbandblessure was ook Bart Busschers weer van de partij. Aanvoerder Nick Kutscher en Koen van Ooijen moesten nog geblesseerd toekijken, evenals de naar Tubanters teruggekeerde Nick van Nierop. De opstelling als volgt:

In een zonnig Vasse waren de onderlinge verhoudingen al snel te zien. De jonge ploeg werd snel vastgezet door Vasse en daardoor werd veelal de lange bal gehanteerd. Vasse zette direct druk en drong zo Tubanters naar achteren. Tot grote kansen kwam het niet, maar wel regende het in de eerste 20 minuten veel hoekschoppen. Deze werden keer op keer gevaarlijk ingedraaid, maar de Tubanters hield stand. Sporadisch kwam Tubanters eruit, maar verder dan een slim en snel genomen vrije bal van Timo Roelofsen, die net naast de paal in de korte hoek ging, kwam Tubanters niet. De Tubanters hield het lang vol, maar één onoplettendheid achterin werd wel direct afgestraft. Een steekpass tussen centraal en rechtsback deed de aanvaller de achterlijn halen. Daar gaf de rappe buitenspeler hard en laag voor en zo kon de bal in het lege doel worden getikt, 1-0. Tubanters was van slag want een paar minuten later werd de score al verdubbeld. Twan van Ooijen maakte een overtreding op rand zestien toen hij in een 3 tegen 1 situatie terecht kwam. Hoe vervolgens de bal snoeihard in de kruising werd gejaagd was fenomenaal, 2-0. Tubanters kwam er maar weinig uit, maar was dichtbij via Sam Wösting. Een hoekschop werd ook goed ingedraaid maar en inzet van Sam belandde op de keeper. 5 minuten voor de theepauze wist SV Vasse nog eens de score uit te bouwen. De bal kwam via een snelle tegenstoot bij de linksbuiten. Deze bedacht zich niet en schoot van punt zestien hard op doel. De bal zoefde voorbij Jordi van Asselt in de verre hoek binnen, 3-0

Martijn Misana liet na de theepauze Ron Rietman in de kleedkamer achter en bracht de jonge Niek Wösting. Maar het spelbeeld veranderde nog niet. Al na 2 minuten ontsnapte Tubanters aan een nog grotere achterstand. Een hoekschop draaide weer gevaarlijk in en een harde kopbal schoot via onderkant lat uit het doel. Aan de andere kant wist Diego Luna Madueno zijn klasse even zien. Hij zag de doelman iets te ver voor zijn doel staan en probeerde het met een geplaatste boogbal. De doelman kon de bal net onder de lat weg te tikken. Maar vervolgens was het Vasse weer die bleef zoeken naar meer doelpunten. En deze vond het nog eenmaal. Een afvallende bal werd in minuut 57 op de pantoffel genomen. Strak vloog de bal in de verre hoek binnen voor de 4-0. In de verdere wedstrijd kreeg Vasse nog wel een aantal goede mogelijkheden. Zo wist Bart Busschers nog een bal van de lijn te halen en was Jordi van Asselt met 2 reddingen nog onderscheidend in het doel.

Een verloren wedstrijd vandaag in Vasse. Genoeg punten om mee te nemen naar volgende week. Dan wacht namelijk weer een zwaar duel, thuis tegen KOSC Ootmarsum. Een week om te herstellen en om beter voor de dag te komen op zondag. We gaan weer hard aan het werk. Tot zondag

Laat een reactie achter