Tubanters 1 laat herstel zien, maar moet punten in Wierden laten

Het waren beroerde weken voor de blauw/zwarten. In en rondom het elftal was het de laatste weken onrustig met de 9-2 nederlaag in Delden als grote uitschieter. Natuurlijk staat de ploeg na 5 minuten met 10 man, maar zo op de slachtbank gelegd worden, mag niet gebeuren. Gelukkig lieten de spelers de nederlaag al snel achter zich en kwam de focus op Juventa ’12 uit. Een jonge ploeg zou er weer staan, met wederom de JO17-1 speler Niek Wösting in de basis. In het doel ook een opvallende naam. Good old Remco Mulstege klom in de wilgen om zijn handschoen weer op te halen. Met de schorsing van talentvolle keeper Jordy van Asselt en met de afwezigheid op trainingen van eerste doelman Ken Rietman mocht de ervaren keeper weer het doel verdedigen. Aanvoerder Nick Kutscher moest toekijken nadat hij op training een voetblessure op liep. De opstelling:

in een nat Wierden gingen beide ploegen op zoek naar een driepunter. Na een kwartier aftasten was het Juventa ’12 die een eerste schotje loste op het doel van Tubanters. Daan Barink werd onder druk ingespeeld op het middenveld, verloor de bal maar het schotje kon worden gevangen door Remco Mulstege. Direct na het eerste gevaar van de thuisploeg beet ook Tubanters van zich af. Timo Roelofsen onderschepte goed de bal en stak vervolgens prima op de voorin opgedoken Niek Wösting. Niek raakte de bal maar half waardoor deze niet richting doel ging. Tubanters liet zien, aan een mooi aantal meegereisde supporters, dat het op zoek was naar eerherstel. De ploeg voetbalde goed mee en gaf weinig weg achterin. Toch leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Een diepe bal belandde over de defensie. Het vlagsignaal werd genegeerd, Remco Mulstege hield in om geen rood te pakken, maar voor open doel schoot de Wierdense aanvaller de bal op de paal. Een gelukje voor de Tubanters. Ook wel eens lekker. Tubanters probeerde wel, maar kwam niet echt gevaarlijk voor het doel. Nog 1 kans kwam er voor Juventa ’12. Een counter leek te worden voorkomen door Mario Jimenez, maar de bal belandde voor de voeten van een aanvaller. Deze schoot hard, maar via de lat ging deze over. 0-0

Met 1 wissel, Raul Luna Madueno kwam de uit het duel geschopte Niek Wösting vervangen, begon Tubanters goed aan de tweede helft. Juventa moest in de achteruit en Tubanters creerde 2 mogelijkheden. Marco Kroeze vond Ron Rietman in de spits, maar de aanvoerder schoot zwak op doel. De keeper wist te vangen. Even later schoot Timo Roelofsen wel vol overtuiging op doel, maar ook hier voorkwam de doelman een doelpunt. Ook Juventa kreeg een grote kans, maar een voorzet kon bij de tweede paal niet worden binnengewerkt. De bal ging hoog over. Er was niets aan de hand voor Tubanters, maar het blijkt dat als je onderaan staat, je ook alle pech mee hebt. In de 65e minuut probeerde Juventa maar eens vanuit tweede lijn te schieten. Remco Mulstege dacht de inzet te kunnen oppakken, maar onderweg werd de bal net aangeraakt door Mario Jimenez. Daardoor viel de bal in de korte hoek binnen, 1-0. Tubanters raakte niet van slag en ging op zoek naar een gelijkmaker. En kansen kreeg het. Ron Rietman schoot wild naast in zeer kansrijke positie en een dwarrelschot van Marco Kroeze kon maar ternauwernood worden gered door de Wierdense goalie. Langzaam tikte de tijd weg en stevende de ploeg weer af op een nederlaag. Vlak voor tijd moest het ook met tien man verder, nadat Timo Roelofsen zijn tweede gele kaart kreeg bij een opstootje.

Wederom een nederlaag. Maar wel 1 waarbij de ploeg meer verdiende. Maar momenteel zit Tubanters nog in de negatieve spiraal. Wel werd er gestreden, goed gevoetbald en kansen gecreëerd. Het kwartje moet eens goed gaan vallen op deze manier. Dan maar thuis een overwinning vieren, volgende week, als Rood Zwart Delden op bezoek komt. Tegen deze ploeg boekte Tubanters haar laatste overwinning.

Laat een reactie achter