Tubanters 1 hard onderuit in Almelo tegen La Premiere

Na een gevoelige nederlaag tegen directe concurrent Sportlust Vroomshoop moest toch het vizier weer vooruit. De ploeg van Martijn Misana kreeg veel kansen, grote kansen, maar kon niet scoren. Deze zondag werd er afgereisd naar Almelo. Tegenstander was La Premiere, de ploeg die te sterk was voor Tubanters met 1-3 in de heenwedstrijd. Voor deze wedstrijd was er goed nieuws uit de ziekenboeg, want Ricardo van Eiken was weer wedstrijdfit. De opstelling ditmaal als volgt

In een nat Almelo werd al direct vanaf het beginsignaal 1 ding duidelijk. De Almeloërs gingen vol voor de winst en gingen vanaf minuut 1 fanatiek van start. Het was te danken aan Ken Rietman dat nu 5 minuten nog de 0-0 op het scorebord stond. Eerst pakte de Tubanters doelman een één tegen één duel, vervolgens een heerlijke reflex en hulp van de binnenkant paal. Tubanters stichtte eenmaal gevaar. Een vrije bal van Marco Kroeze kon maar net naast worden getikt. Na 10 minuten scoorde de thuisploeg wel, maar werd het gered door buitenspel, maar 9 minuten later was het wel 1-0. Vlak daarvoor had Diego Luna Madueno nog een kans, maar zijn inzet werd uit de lange hoek getikt. La Premiere heerste en het was wachten op een verdubbeling van de score, maar dankzij de geweldig keepende Ken Rietman bleef de minimale score staan. Na een klein half uur schoot Marco Kroeze nog op doel, maar met de voeten kon dit schot worden gekeerd. Uit de onstane hoekschop kopte Nick Kutscher nog, maar de kopbal miste kracht. La Premiere gaf voor rust nog even gas, miste nog een aantal goede mogelijkheden, voordat het in blessuretijd van helft 1 alsnog scoorde. Een kopbal uit een hoekschop kon vrij worden binnengekopt. rust 2-0

Na de theepauze dan maar een betere tweede helft. Maar al vrij snel was duidelijk dat deze er niet kwam. Binnen een minuut kreeg de thuisploeg een levensgrote kans. Een aanval, dwars door het centrum leverde een lobbal over Ken Rietman heen. Via de bovenkant van de lat ging deze over. Het was een startsein voor de herstarte Almelose storm. Tubanters kwam er niet aan te pas en La Premiere waande zich af en toe in een speeltuin. Het liep daardoor ook uit naar een grote score. Een afvallende bal vanuit een hoekschop werd op de pantoffel genomen en hard binnengeschoten, 3-0, vier minuten later was het al 4-0, door slecht uitverdedigen. Het werd nog 5-0 door een kopbal en als slotakkoord werd Tubanters ook nog even weggecounterd naar een 6-0. In de ultieme slotfase voorkwam Diego Luna Madueno nog erger door nog een inzet vanuit een corner van de lijn te halen.

Een fikse nederlaag, schaamrood in het gezicht. Terug naar Enschede. De rug weer rechten, koppen bij elkaar en door naar een nieuwe kans op 3 punten. Uit naar SV Delden, een ploeg waar eerder wel van werd gewonnen. Een sprankje hoop?