Tubanters 1 vergeet te scoren en krijgt deksel keihard op de neus van Sp. Vroomshoop

Na een korte winterstop stond er direct een belangrijk affiche op het programma voor de Tubanters. Het eerste deel van de competitie was niet om over naar huis te schrijven en daardoor stonden de blauw/zwarten ook onderaan met maar 7 punten. En dan komt directe concurrent Sportlust Vroomshoop langs. De ploeg stond 2 punten boven Tubanters, dus een clash op de eerste speeldag van 2020. Bij Tubanters was de blessurelijst nog steeds niet leeg, want Mario Jimenez, Ricardo van Eiken, Pravin Nandpersad en Twan van Ooijen moesten nog toekijken. Ken Rietman keerde na een schorsing wel weer terug tussen de palen. JO19-1 speler Wouter Wilmer nam plaats op de backpositie en Sam Wösting, Jordy van Asselt en Brian Mulstege namen plaats op de reservebank. De opstelling:

In een zonnig Enschede gingen de mannen van Martijn Misana op zoek naar een aansluiting. En het kreeg ook de ruimte van Vroomshoop. Tubanters mocht het spel maken en was dan ook de ploeg die het initiatief nam. Met een paar speldenprikjes werd er begonnen, maar na een dikke 20 minuten spelen moest Tubanters op voorsprong komen. Marco Kroeze ontsnapte over de rechterkant en gaf vervolgens de bal goed en hoog voor. In de zestien dook A. op, maar de aanvaller kopte vrij voor het doel net over het doel. Lang had A. niet om over deze kans te treuren, want 3 minuten later mocht de spits weer aan het werk. Dezelfde tandem bracht wederom een 100% kans. Marco Kroeze gaf voor via rechts, A dook op in de spits, maar vlak voor de doellijn kreeg A. de bal over…. 2x een 100% kans, maar geen doelpunt. Iets wat er wel vaker aan schort bij de blauw/zwarten. Tubanters was heer en meester, maar vergat dus het overwicht in doelpunten uit te drukken. Na en half uur kreeg het hiervoor weer een goede mogelijkheid. Marco Kroeze ging weer weg over rechts, gaf ditmaal hard en laag voor, maar zag Timo Roelofsen, A en Julian Weber te snel inlopen waardoor ze alledrie de bal misten. In de laatste tien minuten kwam Sportlust Vroomshoop wat meer uit de schulp en moest het tweemaal Ken Rietman aan het werk zetten. Eerst werden Ron Rietman en Nick Kutscher gepasseerd op de achterlijn, maar voorkwam Ken in de korte hoek een tegentreffer. De andere grote kans was in minuut 41. Een lange bal kon lastig worden verwerkt door Nick Kutscher waardoor Ken Rietman weer handelend moest optreden. In twee instanties voorkwam hij een achterstand. Rust dus 0-0

Zonder wijzigingen werd er begonnen aan deel 2. Alleen pakte deze anders uit dan de eerste 45 minuten. AL na 3 minuten lag de bal namelijk in het doel achter Ken Rietman. Een aanval over rechts werd voorgegeven, de spits miste de bal, maar bij de tweede paal kon de bal vrij worden binnengetikt, 0-1. Zo wist Vroomshoop al snel op voorsprong te komen en kon het Tubanters in het restant opvangen. Even leek Tubanters snel op gelijke hoogte te komen. Een afvallende hoekschop viel 2 minuten na de openingstreffer voor de voeten van Timo Roelofsen. Vanaf de penaltystip kon hij vrij uithalen, maar met zijn mindere rechtervoet raakte Timo de bal verkeerd. De bal miste doel. Vroomshoop liet Tubanters komen en wachtte rustig op een counter. En deze kwamen ook. Zo voorkwam Ken Rietman in minuut 53 een doelpunt door een redding in de korte hoek, maar moest een 0-2 toelaten op een vlijmscherpe uitval in minuut 56. Ron Rietman nam een vrije bal op de helft van Vroomshoop, maar deze kon worden weggeroeid. Met deze roei naar voren kon Vroomshoop zo op Ken Rietman aflopen, balletje breed leggen en 0-2 maken. Een mokerslag voor Tubanters, wat het voetbal van de thuisploeg niet ten goede kwam. Het wist nog maar 1 grote kans te creeeren. Marco Kroeze gaf de bal goed voor, maar de ingevallen Sam Wösting, kwam net een teenlangte te kort. In de ultieme slotfase maakte Sportlust Vroomshoop het nog een beetje erger, door wederom een counter af te werken, 0-3.

Zo kreeg Tubanters voor de zoveelste keer de deksel op de neus. Goed spelen, grote kansen krijgen, niet scoren en vervolgens verliezen. Precies op de helft, met 6 punten achterstand op een veilige handhaving plaats. Er moet wat gebeuren….. Volgend weekend naar Almelo voor een duel tegen LA Premiere.