Tubanters 1 met veel strijd naar verdiende 3 punter in Boekelo, hattrick Diego Luna Madueno

Na de frustrerende nederlaag in het thuisduel tegen SV Hector wachtte voor de Tubanters een zware uitwedstrijd. Kersverse periodekampioen BSC/Unisson was deze zondag de gastheer. Tubanters wist dat het uit een ander vaatje moet gaan tappen, om de strijdende voetbalmachine weer aan te wakkeren die actief was in voetbalseizoen 2021/2022, die de degradatie wonderbaarlijk voorkwam en in de finale van de nacompetitie handhaving veilig stelde. Het moest deze zondag wel gebeuren zonder de al langer afwezige Ayoub el Amrani, maar ook nu moesten Jordi Lever en Jeroen Timmers afhaken. Thomas Broek was wel weer helemaal hersteld, en kon in de basis beginnen. Niek Wösting startte ook weer voor het eerst in de basis, na zijn afwezigheid in de sneeuw.

In een zonnig Boekelo begon Tubanters goed aan de wedstrijd. Het had de bal maar kon niet niet echt veel gevaar stichtten. Maar waar de productiviteit de laatste weken om te huilen was, bleek de eerste mogelijkheid voor Tubanters ditmaal direct een voltreffer te zijn. Niek Wösting passeerde in de 8e minuut zijn directe tegenstander aan de rechterkant van het veld. De rappe aanvaller gaf de bal hard en laag voor, waarbij Diego Luna Madueno de bal bij de tweede paal binnen kon schieten, 0-1. Niet veel later nam ook Bart Busschers het doel onder vuur, maar een schot uit een afgeslagen hoekschop kon worden gevangen door de doelman. Vervolgens kantelde het duel en was het de thuisploeg die meer initiatief nam. Tubanters werd naar achteren gedrukt en was het initiatief kwijt. Na een dik kwartier leek BSC/Unisson al de gelijkmaker te maken, maar een kopbal werd knap van de lijn gehaald door Wouter Wilmer. Het bleek een uitstel van executie, want in de 23e minuut stond er wel een gelijkmaker op de borden. Over links kwam BSC/Unisson door. Lennart Weber, de oud-Tubanters speler, werd geen strobreed in de weg gelegd en kon zo de bal hard en hoog in de verre hoek plaatsen, 1-1. Tubanters moest alle zeilen bijzetten en veel duels werden er uitgevochten op het veld. De scheidsrechter bepaald op zo´n moment de maatstaf, en die liet veel toe. Het zorgde voor een strijdvolle wedstrijd, waar veel harde duels uitgevochten werden. Met nog 10 minuten tot aan de rust was het wederom de thuisploeg die een grote mogelijkheid kreeg. Een scrimmage, met Jordy van Asselt en twee andere spelers op de grond, monde uit in een zittend schot van een Boekeloer, maar Jordy kon ook zittend redding brengen. Vlak voor rust ontsnapte Tubanters nog tweemaal aan een achterstand. Eerst werd een rappe aanvaller weggestoken, waarbij Jordy van Asselt de één op één redde, vervolgens kreeg BSC/Unisson nog een vrije bal op randje zestien. Deze werd door de muur gevuurd, maar wederom keerde Jordy van Asselt de bal. Rust, 1-1

Na de rust stond er weer een ander Tubanters. Het ging weer voetballen en al snel werd er ook weer gevaar gesticht voor het Boekelose doel. Zo schoot Diego Luna Madueno de bal hard op doel, maar wist de doelman de bal maar net uit zijn kruising te tikken. Het gaf Tubanters vertrouwen, maar ook moest het oppassen voor de uitvallen van de thuisploeg. Zo ging een aanval over de rechterkant maar net voorlangs het Tubanters doel. Aan de andere kant kwam ook Roy Jansen in schotpositie, maar ook zijn schot ging maar net voorlangs. Het spel werd beter bij Tubanters, maar de strijd nog intensiever. Harde duels werden er soms uitgevochten. Maar Tubanters wist in minuut 58 tot scoren te komen. Wouter Wilmer kwam via de rechterflank naar voren gestoomd. De jonge verdediger kreeg de bal voorin weer toegespeeld en ging op avontuur. Hij slalomde, net als de Wöstings als skileraren, langs de defensie van BSC/Unisson. Maar Wouter werd gestopt, zei het onregelmentair. Een penalty voor Tubanters dus. Achter de bal kwam Diego Luna Madueno, die zonder twijfel en zuiver Tubanters weer op voorsprong schoot, 1-2. Tubanters kreeg vleugels na de nieuwe voorsprong, maar moest tot tweemaal toe spelers wisselen vanwege blessures. Eerst werd Luc Sonneveldt door middel van een harde tackle uit de wedstrijd geschopt, en niet veel later was de invalbeurt van Brian Mulstege ook alweer voorbij na een hard duel. Tubanters nam geen gas terug en streed weer zoals het vorig seizoen ook deed. Voor elke kunstgraskorrel en elke meter. Maar soms kan strijd ook verkeerd uitpakken, toen Tubanters de laatste minuten met 10 man verder moest. Roy Jansen ontving zijn 2e gele, dus rode kaart. Het zorgde voor een druk van de thuisploeg, maar echt gevaarlijk werd de ploeg uit Boekelo niet. Tubanters kwam er niet meer uit en BSC/Unisson bleef lange ballen spelen. Maar Jordy van Asselt liet zich niet meer passeren. In blessuretijd werd het zelfs nog 1-3. Een harde terugspeelbal op de Boekelose doelman deed Diego Luna Madueno overtuigen om nog eenmaal door te jagen. De doelman had moeite en schoot de bal tegen Diego aan. Het zorgde misschien wel even voor een deja vu voor Diego, maar ditmaal schoof de aanvaller de bal wel in het lege doel, 1-3.

Zo pakte Tubanters een broodnodige driepunter en wist het met strijd en passie een goede norm neer te zetten voor de aankomende weken. Zo kunnen we weer verder naar voren kijken. Eerst het aankomende weekend. Wederom een zware kluif. Want de “bijna” kampioen, SV Delden komt op bezoek in Enschede. Tubanters zal dan wel wat goed willen maken, want het verloor toendertijd in Delden met 5-3, na een 1-3 voorsprong tegen 10 man. Iets recht te zetten dus.