JO11-3 Kampioen!

Het was vroeg deze zaterdagochtend, maar eindelijk was het zover. De laatste wedstrijddag van fase 3. Tubanters JO11-3JM was er helemaal klaar voor om als koploper deze laatste wedstrijd over de streep te trekken en daarmee het kampioenschap. Met de nummer 2 uit de poule op maar 1 puntje achterstand moest deze wedstrijd echter wel gewonnen worden, gelijkspel zou niet genoeg zijn geweest, de spanning was volop aanwezig.

Quick’20 kwam op bezoek, niet voor niets de nummer 3 uit de poule. De tegenstander bleek er zin in te hebben en had de verdediging goed op orde. Daar was moeilijk doorheen te komen en ook de keeper van de tegenstander deed zijn best om zijn doel schoon te houden. De ruststand was dan ook 0-0.

Na de rust werden een aantal posities anders ingevuld en kwam Jip in de spits te spelen. De tegenstander had daar zo snel geen antwoord op en dat gaf Noah de ruimte om vanaf links de bal netjes achter de keeper in het doel te schieten. Niet veel later ging Noah weer richting doel maar nu legde hij de bal terug op Thijmen, die de bal van afstand met een harde knal in het doel schoot. De tegenstander was het even kwijt en ook Georgi pikte zijn doelpunt mee. 3-0.

Toch bleef Quick’20 fanatiek op zoek naar de aansluitingstreffer. Even leek dit te lukken maar het doelpunt werd afgekeurd. Vlak daarna was het alsnog raak, 3-1.

De JO11-3JM liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleef vol aanvallen. Toen een verdediger van de tegenstander de bal met de hand speelde om een doelpunt te voorkomen en Xam de gegeven penalty netjes benutte, was de buit binnen. Vlak voor tijd maakte Noah nog zijn 2e doelpunt van de wedstrijd en wonnen de Tubanters JO11-3JM met 5-1 van Quick’20 en daarmee het kampioenschap. Nadat eerst de tegenstander was bedankt voor de mooie wedstrijd, barstte het feest los.

Door ouders waren mooie medailles, blauwe rookfakkels en lekkers geregeld. Patat in de kantine op de vroege ochtend maakte het feest compleet! Op naar fase 4 in de 4e klasse.

Martin Geluk

Trainer JO11-3JM

Laat een reactie achter