Tubanters 1 frustreert zichzelf opnieuw na pijnlijk verlies tegen SV Hector

Na een zeer onverdiende nederlaag tegen stadsgenoot Victoria ´28, waarbij vele kansen werden gemist, moest Tubanters de rug gaan rechten in het thuisduel tegen SV Hector. De ploeg uit Goor stond 1 punt boven de blauw/zwarten, dus kon er wederom gepraat worden over een cruciaal duel. Aanhaken naar boven of toch weer angstvallig naar onderen kijken. Ron Rietman en Ayoub el Amrani moesten nog geblesseerd toekijken, Thomas Broek sloot na ziekte wel weer aan, maar was nog lange niet fit. Hij begon dan ook op de bank. Jeroen Timmers keerde terug in het basisteam ten koste van Bart Busschers. Verder dezelfde spelers die ook tegen Victoria ´28 niet onverdienstelijk speelden.

In een guur Enschede werd het spelbeeld al duidelijk. SV Hector speelde de lange bal vanaf achteruit en hoopte op de snellere aanvallers. Tubanters mocht voetballend proberen de Goorse groene muur te breken. In de beginfase was Tubanters het dichtsbij met een schotje van Kareem Freij. Hij kon zacht inschieten na een doorgeschoten voorzet van Diego Luna Madueno. Zonder grote kansen en weinig spanning voor beide doelen was het Tubanters die na 12 minuten uiterst vriendelijk was richting Hector. Een lange bal werd te hard en te hoog teruggespeeld van Nick Kutscher op Jordy van Asselt. De Tubanters doelman probeerde de bal nog te controleren met het hoofd om vervolgens weg te poeieren, maar de aangestormde Goorse aanvaller was er sneller bij en schoof de 0-1 binnen. Dit doelpunt kwam letterlijk uit de lucht vallen, en kwam vervolgens het voetbal ook niet ten goede. SV Hector ging nog meer achteruit hangen en Tubanters bestoken met lange ballen. Het was aan Tubanters om er voetballend doorheen te komen. En af en toe lukte dit ook. Zo brak Kareem Freij door over de rechterkant en vond de mee opgekomen Wouter Wilmer. Wouter schoot de bal tussen de palen, maar de doelman voorkwam erger. Uit de hoekschop die ontstond kreeg Tubanters een 100% kans. Timo Roelofsen slingerde de bal gevaarlijk voor in de vijf meter. Daar stond Roy Jansen helemaal vogelvrij. De kopbal werd alleen recht op de Goorse doelman gevuurd, waardoor deze kon vangen. In de omschakeling mocht vervolgens Tubanters van geluk spreken dat het geen 0-2 werd. De doelman schoot de gevangen kopbal direct naar voren en daar ontsnapte de aanvalsleider van Hector. Deze omspeelde Jordy van Asselt, maar vond het zijnet. Hector bleef met tijdrekken het tempo van de wedstrijd verder ontregelen,waarbij het een saai en langzaam schouwspel werd. Tubanters kwam voor rust nog tot 1 mogelijkheid, maar een schot van Diego Luna Madueno, na een voorzet van Wouter Wilmer, kwam in de handen van de doelman.

Zonder wijzigingen werd er begonnen aan deel 2. Net zoals het uitduel tegen Victoria ´28 begon nu Tubanters ook weer prima aan de tweede helft. Het was dan ook snel dat iedereen opsprong om de gelijkmaker te vieren. Maar tot ontsteltenis van een iedere Tubanter, werd het geen 1-1. Timo Roelofsen zette Diego Luna Madueno met een perfecte steekpass geheel vrij voor de doelman. Ditmaal passeerde hij de uitkomende keeper, maar voor een compleet leeg doel schoof de jonge aanvaller de bal naast de verkeerde kant van de paal. Hector kwam er niet meer aan ta pas, maar wist nog steeds het spel te ontregelen door het vele tijdrekken. Maar ja, als de scheidsrechter geen grens bepaald tot waar het door mag gaan, wordt er natuurlijk dankbaar gebruik van gemaakt. Tubanters kwam er niet doorheen en werd ook nog eens een penalty ontnomen. Xander Molemans, werd onderuit geschoffeld binnen de zestien, maar de scheidsrechter wou niet aan een strafschop. In de slotfase zette Tubanters nog eenmaal aan en wederom werden een aantal mogelijkheden niet benut. Zo schoot Xander Molemans de bal hard op doel, maar wist de doelman met een goede redding de gelijkmaker te voorkomen. Niet veel later was het diezelfde Xander Molemans die de bal keihard op doel schoot, maar ditmaal was de paal in de korte hoek de grote sta in de weg.

Zo hield Hector, na een zestal!! minuten blessuretijd, dapper stand. Een pijnlijke nederlaag in eigen huis, waardoor er toch wat meer naar beneden moet worden gekeken. Niet angstvallig, want Tubanters heeft te veel kwaliteit om ook daadwerkelijk in problemen te komen. Maar dan moet er wel beter met de kansen worden omgesprongen. Want als je scoort, wordt de wedstrijd wat makkelijker. Volgende week wederom een competitieduel, dan uit naar Boekelo, waar BSC Unisson op Tubanters wacht. Dan maar de driepunten meenemen.