Tubanters beleefd frustrerende middag in Enschede-Zuid bij Victoria´28

Na wederom een twee-wekelijkse rustpauze vanwege carnaval- en beker/inhaal weekenden mocht Tubanters eindelijk weer aftrappen in de competitie. Na een teleurstellende derby tegen vv Udi Enschede mochten de blauw/zwarten direct een nieuwe derby spelen, want nu werd een bezoek gebracht aan Victoria ´28. De stadsgenoot kende een slechte start van de competitie maar bevindt zich nu 1 punt boven de ploeg van Hendrie Zwiggelaar. Tubanters gebruikte de twee vrije weken voor herstel en zo konden wat lichte pijntjes wegtrekken bij spelers. Een bijna fitte selectie (alleen Ayoub el Amrani ontbrak nog), waarbij ook Niek Wösting weer aansloot. Helaas kreeg Tubanters voor het duel nog slecht nieuws, waarbij Thomas Broek zich moest afmelden. De opstelling werd als volgt uitgerold:

Na een sfeeractie die bij een derby hoort gingen beide ploegen op jacht naar een overwinning. En het was de thuisploeg die als eerste gevaar stichtte. Wouter Wilmer speelde een bal te risicovol in door het centrum. Deze kon worden onderschept, maar Jordy van Asselt tikte de bal naast het doel. Na een openingsfase die duidelijk voor de enthousiast spelende thuisploeg was, kreeg Tubanters meer controle over het duel. Vooral over de linkerkant, met de uitblinkende Kareem Freij, werd er veel dreiging gesticht. Zo brak de rappe buitenspeler door en kon naar binnen komen. Het schot van Kareem Freij belandde in de handen van de Victoriaanse doelman. Maar na een kwartier spelen was het al wel raak voor de Tubanters. Kareem Freij was op de achterlijn wederom ongrijpbaar. Hij behield vervolgens goed het overzicht en bediende Diego Luna Madueno bij de eerste paal. De aanvalsleider van Tubanters tikte de 0-1 tegen de touwen. Tubanters domineerde vervolgens zonder echt gevaarlijk te worden. Al was een afvallende bal nog wel een prooi voor Xander Molemans, die de bal net over het doel schoot. Maar zoals vaker bij totale controle van Tubanters, viel ook deze keer een doelpunt werkelijk uit de lucht. Tubanters werd ten onrechte afgevlagd en in plaats van slim het tempo eruit te halen werd de bal aan Victoria gegeven. De vrije bal werd lang gespeeld en de rechtsbuiten kon er rap vandoor. Op de penaltystip dook oud-Tubanters speler Maurice Nuis op, die onverwacht de gelijkmaker binnen schoot, 1-1. Vlak voor rust leek Tubanters de schade nog te herstellen. Een afgeslagen voorzet belandde nog voor de mee opgekomen aanvoerder, Nick Kutscher. Deze schoot de bal tussen de palen, maar met een moeizame redding bracht de doelman redding. Rust 1-1.

Na de theepauze hetzelfde beeld. Tubanters die in fases echt goed voetbal op de mat legde, met Victoria in de achteruit. Al snel leek ook het goede combinatievoetbal zijn uitwerking te hebben. Kareem Freij stuurde zijn aanvoerder Nick Kutscher weg, alleen op de doelman. Nick schoot de bal op het doel, maar wederom was de doelman de situatie de baas. De uitploeg drukte door en na een echt heerlijke aanval over verschillende schijven, stond nu Diego Luna Madueno oog in oog met de sluitpost. Maar ook nu was de doelman weer de winnaar uit het duel. En om het spreekwoord “drie keer is scheepsrecht” ook maar te ontkrachten, deze gold zeker niet voor Tubanters deze middag. Ook Luc Sonneveldt kwam in oog in oog, maar zijn inzet ging in het zijnet. De Tubanters storm ging wat meer liggen en de wedstrijd kwam meer in balans. Victoria rook meer kansen na de missers van Tubanters en de uitploeg zelf werd veel slordiger. Het ging meer de lange bal hanteren. Maar toch leek niets op een nederlaag voor de blauw/zwarten. Maar deze kwam er wel. In de 90e minuut gooide Victoria de bal nog maar eens lang richting de rappe Melvin Nuis. Melvin nam de bal perfect aan en zette daarbij 2 Tubanters verdedigers op het verkeerde been. Hij kon binnendoor op Jordy van Asselt af en liet zien hoe je oog in oog met een doelman wel koelbloedig bent, 2-1.

Niet lang daarna was het einde wedstrijd en kon Tubanters gefrustreerd naar huis. Zonder punten, met een nare nasmaak over de vele gemiste kansen en de makkelijk weggegeven tegendoelpunten. Het kan niet te lang gefrustreerd blijven, want zondag wacht alweer een volgende uitdaging. Dan komt Hector uit Goor op bezoek. Ook al zo´n tegenstander waar Tubanters veels te gemakkelijk punten liet liggen. (2-1) Dan vol gas naar de driepunter.

Laat een reactie achter