Tubanters 1 leidt eerste nederlaag in Boekelo

Het tot nu toe nog foutloze Tubanters mocht deze herfstachtige zondag op bezoek gaan in Boekelo bij BSC Unisson. Maar wat ging de ploeg van trainer Tim Somberg afgelopen week door het oog van de naald. Tegen Rietmolen werd een 1-3 achterstand nog omgebogen tot een 4-3 winst. Dat het anders moest was duidelijk. Maar in Boekelo treft het vast en zeker weer een zeer gemotiveerde tegenstander. In de basis was er één wijziging. Kars vd Velde nam plaats op de reservebank en Koen van Ooijen speelde voor hem. Op de bank ook weer de volledig herstelde Nick Stijner.

In een winderig Boekelo werd er om 14:00u afgetrapt. Vooraf werd er een minuut stilte gehouden, om respect te uitten naar lid van verdienste en clubman Bertus Friskes, die afgelopen week op 60-jarige leeftijd was overleden. Tubanters leek de vorm van afgelopen zondag mee te hebben genomen. De ploeg grosseerde weer in de fouten en BSC Unisson was de betere. Na 4 minuten nam de thuisploeg het doel al onder vuur, maar Remco Mulstege nam een afstandschot op de vuisten. Toch wist BSC Unisson het overwicht al snel uit te drukken in de score. Een vrije bal vanaf links werd voorgeslingerd. De Tubanters maakte een halve buitenspelval, maar achterin kon Ratering geheel vrij binnenkoppen, 1-0. Tubanters was totaal niet in vorm, maar kon twee minuten na de openingstreffer al snel op gelijke hoogte komen. A. reageerde attent op een te korte terugspeelbal. A. omspeelde de doelman, maar een verdediger kon zijn schot in de korte hoek maar net tot corner verwerken. BSC Unisson bleef beter en feller op het veld. Alle tweede ballen werden gewonnen en Tubanters had moeite om elkaar te vinden. Het was eigenlijk wachten op een verdubbeling van de score. Deze kwam er bijna na een 38 minuten spelen. Een hoekschop werd bij de tweede paal tegendraads binnengekopt, maar Melvin Atalay stond perfect opgesteld bij de paal om de bal van de lijn te koppen. Niet veel later leek BSC Unisson alleen op het doel af te kunnen gaan, maar met een prima sliding greep Koen van Ooijen in. Vlak voor rust was de thuisploeg nog eenmaal dichtbij, maar een schot uit de draai kon door de uitstrekkende Remco Mulstege naast getikt worden. Enige positieve aan de eerste helft voor Tubanters? Het stond nog maar 1-0.

Tim Somberg greep in en liet Marco Kroeze achter in de kleedkamer. Voor hem kwam, de van een blessure teruggekeerde, Nick Stijner binnen de lijnen. En Tubanters kwam goed uit de kleedkamer. De ploeg had meer drang naar voren en vond elkaar al iets beter. Oussama el Assas vond op links Ricardo van Eiken. De buitenspeler zette voor, maar Ron Rietman kwam maar net tekort. Maar na 5 minuten spelen, in de 50e minuut, was het wel raak. Nick Stijner werd over rechts weggestuurd en hij passeerde prima zijn directe tegenstander. Nick zag Ron Rietman in het centrum en speelde hem aan. De gelouterde spits hoorde Ricardo van Eiken al in zijn rug en liet de bal met een overstapje lopen. Zo kon Ricardo van Eiken alleen over links op de doelman af. De speler bleef rustig en schoof de bal langs de keeper, 1-1. Tubanters kwam steeds beter in de wedstrijd, maar even leek het mis te gaan. Een snelle vrije bal werd voorgegeven en binnengewerkt. Maar Remco Mulstege redde prima. Waar in de eerste helft een doelpunt voor BSC Unisson in de lucht hing, was dit in het tweede gedeelte omgekeerd. Tubanters zocht naar een tweede treffer en vond deze ook bijna in de 66e minuut. Melvin Atalay stuurde Ricardo van Eiken over links weg. Ricardo passeerde zijn tegenstander met de voltallige trukendoos. Hij behield het overzicht en speelde op Ron Rietman. Ron was niet zelfzuchtig en legde de bal op zijn beurt breed op de instormende A. De middenvelder mikte alleen net iets te hoog en schoot maar net over. Met nog een kwartier op de klok was er weer zo’n perfect uitgespeelde aanvaller. Tubanters kon met veel man op het doel af, maar de ass. grensrechter vlagde deze aanvaller, zeer ten onrechte, af. Niet veel later ging het uit het niets dan toch nog fout voor Tubanters. Een vrije bal werd snel genomen. De linkeraanvaller bereikte Wiggers op de rand zestien. De BSC’er kreeg veel ruimte en schoof de bal vervolgens langs Remco Mulstege, 2-1. Tubanters kon weer eens aan het werk in de slotfase. En wederom was Tubanters dichtbij een laat doelpunt. A. gaf voor en invaller Kars vd Velde werkte de bal op doel. De doelman kon de bal maar net onder zijn lat overtikken.

Tubanters kon ditmaal niet meer stunten en zo leed de ploeg, op basis van de eerste helft, een terechte nederlaag. De ploeg kan volgende week de rug gaan rechtten, als TVO Beckum dan op bezoek komt in Enschede. Die ploeg won vanmiddag wel en staan met evenveel duels maar twee punten achter op de blauw/zwarten. Een mooi duel om te laten zien dat dit een incident was.