Tubanters 1 met beide voeten op de grond na nederlaag tegen TVO Beckum

Vorige week zondag leed Tubanters haar eerste nederlaag van het seizoen. In Boekelo was BSC Unisson met 2-1 te sterk. Nadien sprak trainer Tim Somberg van een “goede nederlaag”, aangezien de ploeg toch met mager spel 4 overwinningen bijeen sprokkelde. Nu mag de ploeg zich echt laten zien, in de topper tegen TVO Beckum. De ploeg uit Beckum had vooraf 2 punten achterstand op de koploper. Positief voor Tubanters was de terugkeer van Ken Rietman, die het doel weer verdedigde na bijna een jaar lang blessureleed. Wel moest de net van een blessure teruggekeerde Nick Stijner wederom toekijken. In de Beltona competitie werd hij letterlijk uit het duel geschopt. Ook Jeremy Mayamba stond aan de zijlijn, nadat hij een handblessure opliep in het tweede elftal afgelopen week. Trainer Tim Somberg stuurde de volgende namen het veld in:

In Enschede gingen beide ploegen op zoek naar een overwinning. Het was na 3 minuten al de uitploeg die van zich liet spreken. Een vrije bal van ver werd richting doel geschoten, maar Ken Rietman kon de bal over zijn doel tikken. Maar het bleek een voorbode wat kwam. Vanuit een hoekschop in de 6e minuut was het al wel raak voor de bezoekers. Een corner van links kwam panklaar op het hoofd van de meegekomen centrale verdediger, 0-1. Tubanters kon dus op jacht gaan naar een gelijkmaker. Maar waar Tubanters naar voren kwam, was het TVO die gevaarlijk werd uit omschakelingen. Zo ook in de 18e minuut. De Beckumse doelman zette met een lange bal zijn aanvaller één op één met Ken Rietman. Koen van Ooijen, die meegesprint was, maakte het de aanvaller nog wel moeilijk, maar de prima reflex van Ken Rietman was noodzakelijk. Vervolgens was het Tubanters die de klok sloeg. Marco Kroeze draaide in de 21e minuut een vrije bal vanaf links goed in, waar ook Ron Rietman opdook vlak voor de doelman. Ron tikte de bal aan,maar de keeper voorkwam erger met een reflex. Niet veel later was er wederom een grote kans voor de Tubanters spits. Ricardo van Eiken wist Marco Kroeze te bereiken met een prima crosspass. Marco zette op zijn beurt scherp voor, maar Ron Rietman werd net een voetje dwars gezet. Met bijna een half uur op de klok kreeg de Tubanters spits zijn beste kans van de wedstrijd. Farad Tawakalsada bracht een doorgeschoten bal vanuit een hoekschop wederom in de zestien. Geheel vrij stond Ron Rietman en kon binnenkoppen. De spits kopte de bal alleen precies in de handen van de doelman. En het werd erger. In de tegenstoot belandde de bal wel tegen de touwen. Een Beckumse aanvaller kreeg op rand zestien teveel ruimte en kon uit de draai op doel schieten. Het schot liet Ken Rietman kansloos en betekende de 0-2 voor TVO Beckum. Vlak voor rust rechtte Tubanters nog eenmaal de rug en ging op zoek naar een aansluiting. Deze vond het ook bijna, maar het ontbeerde de Tubanters een beetje geluk. Marco Kroeze bracht de bal uit een hoekschop weer goed voor, maar een kopbal van Kars vd Velde belandde op de binnenkant van de kruising. Toch ontsnapte de thuisploeg nog aan een grotere achterstand. Nick Kutscher miste in zijn eigen zestien een bal waardoor de aanvaller kon uithalen. De bal zeilde tot opluchting maar net voorlangs. Ruststand 0-2

oznor

Zonder wijzigingen werd er begonnen aan deel 2. Tubanters ging op zoek naar een aansluiting en deze leek in de lucht te hangen. Maar aan de andere kant was het in de 58e minuut wel raak.Een schot werd door de defensie van Tubanters van richting veranderd waardoor een Beckumer geheel vrij kon binnentikken 0-3. Tubanters liet het er niet bij zitten en een minuut na de derde treffer van de uitploeg was het verschil alweer 2. Een hoekschop van Marco Kroeze vond wederom het hoofd van Ron Rietman. De spits kopte koeltjes binnen, 1-3. Nieuw geloof bij Tubanters, maar achterin bleef het oppassen. Zo was TVO dichtbij nadat Kars vd Velde onder een voorzet ging. Bij de tweede paal werd een schot gelost, maar een goede reflex van Ken Rietman voorkwam erger. Ook Tubanters bleef dreigend. Zo wist Marco Kroeze de buitenkant van de paal te schampen met een vlammend schot. Maar geklungel achterin bracht Tubanters op een grotere achterstand. Een aanvaller van TVO mocht tussen keeper en twee verdedigers de bal alsnog binnenschieten, 1-4. Even leek Tubanters overlopen te worden, maar Ken Rietman voorkwam een grotere voorsprong door weer een reflex in huis te hebben. Een kwartier voor tijd leek Kars vd Velde nog wat terug te doen, om de spanning weer nieuw leven in te blazen. Ron Rietman bracht een voorzet terug de zestien in. Geheel vrij kon de centrale verdediger binnenkoppen, maar via de grond ging de bal over.Tubanters probeerde maar scoorde te laat een aansluiting. Marco Kroeze slingerde 7 minuten voor tijd de bal nog maar eens voor. Daar dook Kars vd Velde op, die de bal tegendraads binnenkopte, 2-4.

Verder dan dat kwam Tubanters niet en daardoor moest de ploeg de koppositie afgeven aan de heren uit Beckum. Niks verloren nog, een aardige wedstrijd gespeeld, maar nog steeds veel werk aan de winkel. Volgend weekend heeft de Tubanters een weekendje rust, daarna een Enschedese derby bij Emos.