Tubanters 1 blijft ongeslagen koploper na miraculeuze ontsnapping tegen Rietmolen

Tubanters is met een 100% score begonnen aan het voetbalseizoen 2018/2019. Met 9 punten uit 3 wedstrijden staat het sinds vorige week, na de 1-2 overwinning bij en tegen Eibergen, bovenaan. Een mooie positie, maar het brengt wel verwachtingen met zich mee. Voor Tubanters deze zondag dus een mooie testcase, als het thuis VV Rietmolen voor het eerst als koploper acteert. Nick Stijner ontbreekt nog met een blessure, Farad Tawakalsada keert juist na een blessure terug in de basis. De opstelling als volgt:

In een zonnig Enschede was al snel duidelijk dat het geen eenvoudige middag ging worden. VV Rietmolen liet zien een goede ploeg te hebben, die voor elke meter strijd. Het nam in het begin ook brutaal het initiatief. Toch werd de thuisploeg als eerste gevaarlijk. Waar Rietmolen in de aanval ging, was het Tubanters die vlijmscherpe counterde. Ron Rietman stuurde Julio Vargas weg over de linkerflank. Julio hield het overzicht en zag bij de tweede paal Marco Kroeze opduiken. De breedtepass was net iets te scherp, waardoor de doelman kon ingrijpen. Maar ook Rietmolen werd gevaarlijk. Melvin Atalay was slordig in de opbouw en verloor de bal. De tegenstoot bracht een schot, dat maar net voorlangs ging, teweeg. Aan de andere kant vond Julio Vargas wederom Marco Kroeze. Ditmaal kwam hij van de rechterflank. Het schot van Marco Kroeze miste alleen kracht, waardoor de doelman eenvoudig kon stoppen. Inzet die kracht miste, gebeurde even later ook bij Julio Vargas zelf. Ron Rietman stuurde met een fantastische hakbal Julio weg, maar de inzet ontbeerde kracht. Tubanters speelde niet fantastisch en kreeg het moeilijker en moeilijker tegen Rietmolen. Het was dan ook niet geheel onverdiend dat de uitploeg 5 minuten voor rust op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de spits prima klaargelegd met de borst. De inkomende aanvaller schoot de bal hard binnen, 0-1. In de blessuretijd wist Remco Mulstege vervolgens nog een schot in de korte hoek te keren. Zodoende werd er gerust met 0-1.

Zonder wijzigingen moest Tubanters de rug rechtten en op zoek naar de gelijkmaker. Het duurde ook maar 10 minuten totdat Tubanters orde op zaken stelde. Marco Kroeze ontving de bal op rechts en gaf goed voor. Bij de tweede paal dook Julio Vargas op en met zijn bovenbeen tikte hij de bal langzaam langs de doelman, 1-1. Een mooi begin van de tweede helft, maar Rietmolen bleef de betere ploeg. 4 minuten na de gelijkmaker wist het dan ook een hernieuwde voorsprong te pakken. Vanaf de linkerkant kwam de bal voor, identiek aan de 0-1, werd deze klaargelegd en weer binnengeschoten. Ditmaal wel via de binnenkant van de paal. Toch kon Tubanters al snel weer op gelijke hoogte komen. Een terugspeelbal bracht de Rietmolense doelman in verlegenheid, toen hij zich realiseerde dat hij deze niet mocht pakken. Hij struikelde over de bal, wat de toegesnelde Farad Tawakalsada een grote kans opleverde. Maar met een katachtige reflex maakte de doelman de fout goed, door de inzet daarmee te stoppen. Uit de hoekschop die ontstond was het ook weer bijna raak. De bal belandde bij de eerste paal, waar Ron Rietman de bal in een scrimmage net naast kreeg. Maar waar Tubanters de grote kans miste, was het aan de andere kant wel raak. Wederom was een voorzet vanaf links succesvol voor de Rietmolense ploeg. Bij de tweede paal mocht een aanvaller zo binnenschieten, 1-3. Tubanters moest alles of niets gaan spelen en bracht Jeremy Mayamba, Marlo Vermeulen en verdedigend ook nog Koen van Ooijen. Tubanters ging met 4 aanvallers spelen, maar lange tijd leverde dit nog geen succes op. Jeremy Mayamba schoot 10 minuten voor tijd uit de draai op doel, maar in de korte hoek werd de bal gekeerd.

Het duel hobbelde naar een verdiende overwinning voor Rietmolen, toen de gekste slotfase begon op Sportpark Diekman-oost. Tubanters pompte de bal telkens naar voren. In de 89e minuut kopte Ron Rietman de bal door waar aan de linkerkant Nick Kutscher, die ook naar voren was gestormd, opdook. Nick bleef koel en schoot de aansluiting binnen, 2-3. Een vleugje hoop, maar het was al vlak voor tijd. Toch zette Tubanters alles op alles en drong met lange ballen Rietmolen terug. In de 91e minuut leverde het Tubanters alsnog een gelijkmaker op. Oussama el Assas gaf de bal van achteruit naar voren. Het deed de bal bij Marco Kroeze belandden. Marco wou hard voor geven, maar zag zijn inzet binnenvliegen, 3-3. Een gestolen punt? Ja, het leek het beste om dit te koesteren. Maar binnen de lijnen roken de blauw/zwarten bloed. Het ging door en in de 94e minuut kreeg de comeback de kers op de taart. Marco Kroeze mocht op links de bal geheel vrij voorgeven. De bal was prima, maar Jeremy Mayamba kon niet schieten. Hij liet de bal slim lopen en daar dook wederom de centrale verdediger, Nick Kutscher, op. Nick bleef uiterst koel en schoof de winnende treffer langs de doelman,

Niet lang daarna was het einde wedstrijd. Wederom toonde Tubanters zoveel veerkracht. Dat verdiend veel complimenten. Maar ook de tegenstander van vandaag, had meer verdiend. De ploeg was lange tijd de betere, maar had geen antwoord op een stormend Enschede in de slotfase. Toch moet het beter, maar daarvoor heeft de nog steeds ongeslagen koploper een nieuwe kans. Volgende week speelt het namelijk weer een duel. Dan uit in Boekelo, bij BSC Unisson.