Tubanters koploper na zware middag in Eibergen

6 punten uit twee gespeelde duels. De volle buit dus voor de Tubanters. Een mooie start dus voor de blauw/zwarten. Vandaag ging de ploeg in Eibergen op jacht naar de volgende driepunter. Wel waren een aantal wijzigingen in het team. Nick Stijner (lies) en de licht geblesseerde Koen van Ooijen konden niet spelen. Pravin Nandpersan maakte zodoende zijn basisdebuut in tubanters 1. Ken Rietman mocht voor het eerst sinds bijna een jaar blessureleed weer op de bank plaatsnemen als stand in voor good old Remco Mulstege. De wedstrijd begon met een minuut stilte, vanwege het overlijden van Herman ter Horst. Uit respect vond de spelers- en begeleidingsgroep dit een mooi initiatief voor Herman.

In het zonnige Eibergen begon Tubanters goed aan het duel. De ploeg in het geel mocht de bal hebben en ging op zoek naar een openingstreffer. Ron Rietman bediende met een steekpass A. , maar de middenvelder schoot de bal in het zijnet. Maar waar Tubanters goed begon, verloor het vervolgens het initiatief. Er werden teveel simpele fouten gemaakt en de ploeg ging onrustiger spelen. Binnen het kwartier moest daardoor Remco Mulstege handelend optreden, nadat de spits een voorzet vanaf rechts binnenschoot. Uit de ontstaande hoekschop was het Kars vd Velde die een bal miste, waardoor FC Eibergen de bal maar net naast schoot. Pas na een half uur was het Tubanters weer gevaar kon stichten. Een schot van Ricardo van Eiken uit een afvallende bal ging over het doel. Even later was het Marco Kroeze die voor eigen succes ging en zijn schot in de korte hoek zag worden gekeerd. De hoekschop die volgde was het wel raak. Marco Kroeze gaf de bal strak voor en daar torende aanvoerder Nick Kutscher boven iedereen uit. De verdediger kopte de bal gericht in de lange hoek binnen, 0-1. Een voorsprong moest de ploeg wel vertrouwen geven, maar niets bleek minder waar. De ploeg bleef slordig en FC Eibergen wist nog niet te profiteren. De thuisploeg zette wel aan, maar Remco Mulstege bracht redding in de korte hoek. FC Eibergen ging meer naar voren, maar in blessuretijd kreeg Tubanters de grootste kans op 0-2. In een vlijmscherpe counter stuurde Ron Rietman Julio Vargas weg. De rappe buitenspeler kon zo op doel af met Oussama el Assas naast hem. Julio nam de verkeerde beslissing en schoot in het zijnet. Aan de andere kant werd dit bijna hard afgestraft, ware het niet dat Remco Mulstege een inzet uit de lange hoek wist te tikken. Ruststand dus 0-1

In het tweede gedeelte begon Tubanters wederom beter aan het duel. In de 52e minuut was het wederom een hoekschop van Marco Kroeze die gevaar bracht. Vanaf rechts nam de aanvaller de hoekschop. Achterin stond daar Ron Rietman, die de bal op doel kopte. De Eibergse doelman kon de bal maar net over koppen. Maar ook in de tweede helft gaf de Tubanters het initiatief volledig weg. Het mocht in deze fase van geluk spreken dat de thuisploeg geen gelijkmaker scoorde. Een vrije bal in de 56e minuut viel helemaal achterin het strafschopgebied van Tubanters. Daar stond een Eibergse speler geheel vrij. Hij schoot de bal hoog langs Remco Mulstege, maar de onderkant van de lat voorkwam erger voor de uitploeg. Even later mocht het aanvoerder Nick Kutscher bedanken. Na een fout van Kars vd Velde dacht de thuisploeg dan wel te scoren, maar Nick Kutscher schoot de bal uit de doelmond. Na 60 minuten bracht Remco Mulstege wederom redding, nadat een schot van links gekeerd werd. Het leek een fase waarin FC Eibergen de gelijkmaker ging forceren, maar het was Tubanters dat scoorde. Een ingooi van Pravin Nandpersad bereikte Oussama el Assas. De middenvelder vond Marco Kroeze. Marco zag Oussama doorlopen en gaf de bal prima terug. Oog in oog met de doelman bleef Oussama koel en schoot raak, 0-2. FC Eibergen ging op zoek naar een aansluiting, maar kon in die fase niet echt gevaarlijk worden. Toch werd het duel 10 minuten voor tijd nog spannend. Een scrimmage in het strafschopgebied deed de bal op de arm van Ron Rietman belandden. De scheidrechter beoordeelde dit als strafschop en deze werd feilloos binnen geschoten, 1-2. FC Eibergen zette nog wel aan, maar Tubanters bleef overeind.

Het resulteerde wederom in een overwinning. Met 9 punten uit 3 duels staat de ploeg dan ook bovenaan, al heeft KSV uit Vragender wel evenveel verliespunten en kan dus nog op gelijke hoogte komen. De ploeg wist niet te overtuigen, maar won wel weer. Volgende week weer een thuiswedstrijd. Dan komt Rietmolen op bezoek.