Tubanters 1 leeft op in slotfase en sleept overwinning binnen op Sp. Rekken

Na de deceptie in Vragender en een week zonder competitie voetbal konden de spelers van Tubanters 1 op zoek naar eerherstel. Het kampioenschap is allang uit zicht, maar er moet klaargestoomd worden voor een toetje dit seizoen. De ploeg van Tim Somberg kan de nacompetitie in, maar dan moet er wel de vorm terug gevonden worden. Hekkensluiter Sportclub Rekken kwam deze zondag op bezoek in Enschede, maar deze ploeg vecht voor lijfsbehoud. En belooft dus wel een strijd te worden. Zonder de geblesseerde Ron Rietman en Timo Roelofsen werd er afgetrapt in Enschede

Tubanters mocht van Rekken ook de bal hebben in het duel. Het deed er alleen vrij weinig mee. Het tempo lag laag en de tegenstander hoopte op een fout en een snelle uitbraak. Het was dan ook Tubanters die als eerste een kans kreeg. Een hoekschop van Marco Kroeze deed de bal op het hoofd van Ricardo van Eiken belandden. Ricardo kopte geheel vrijstaand naast het doel. Tubanters had de bal maar moest alert blijven op uitbraken. Zo ook na een klein half uur spelen. Een Rekkense aanvaller werd op de rand van de zestien gestopt. Wat bleef staan was een vrije bal. Deze werd langs de muur geschoten, maar Ken Rietman bracht redding. Toch kwam de ploeg in degradatienood op voorsprong. In de 36e minuut leed middenvelder A. dodelijk balverlies in de opbouw. De linkeraanvaller kon zo door op Ken Rietman en met een hoog geplaatst schot stond het zo ineens 0-1. Sportclub Rekken rook bloed en ging nog in het eerste gedeelte een grotere voorsprong. Een voorzet vanaf rechts waaide bijna het doel in. Via Ken Rietman en de lat ging de bal over. Uit de hoekschop die volgde was het juist de paal die redding bracht, op een kopbal van een geheel vrijstaande speler. Tubanters zette er weinig tegenover en moest dus rusten met een 0-1 achterstand.

Trainer Tim Somberg greep in en liet A. achter in de kleedkamer. JO19-1 speler Brian Mulstege mocht vanaf de hervatting meespelen op het middenveld. Tubanters ging beter voetballen waarbij na 5 minuten al bijna een beloning volgde. Een verre ingooi van Marco Kroeze deed de bal bij Nick Stijner belanden. Nick nam de bal in een volley, maar de doelman redde voortreffelijk. Ook Rekken kreeg grote mogelijkheden, in de fase dat Tubanters meer naar voren ging voetballen. Zo omspeelde een aanvaller doelman Ken Rietman, maar kwam teveel naar buiten. Het schot belandde in het zijnet. Niet veel later kon een vrijstaande aanvaller de bal net niet controleren en binnenschieten. Aan de andere kant schoot Brian Mulstege een afvallende bal maar net over het doel. Tubanters ging nog meer de aanval zoeken en bracht Jeremy Mayamba voor Farad Tawakalsada. Een aanvaller voor een middenvelder. En 9 minuten voor tijd resulteerde dit in een gelijkmaker. Nick Stijner gaf de bal vanaf links prima voor en invaller Jeremy Mayamba kopte goed binnen, 1-1. 2 minuten later was het alweer raak voor Tubanters. Nick Stijner stak de bal prima door het centrum naar zijn collega-aanvaller Marco Kroeze. De keeper belandde op het verkeerde been door deze steekpass waardoor Marco de bal in het lege doel kon tikken, 2-1. Sportclub Rekken was gebroken en zag Tubanters ook nog in blessuretijd de 3-1 maken. Ricardo van Eiken gaf de bal mee aan Marco Kroeze die niet faalde, oog in oog met de doelman.

Zo won Tubanters alsnog in de slotfase. Maar gezien de aankomende nacompetitie, mag het spel nog beter. Volgende week een mooie test, als Sportclub Overdinkel de tegenstander is. Overdinkel is nog in een titelrace verwikkeld en gaat ook de nacompetitie in. Dus een mooie graadmeter.