Ongeinspireerd en futloos Tubanters lijkt seizoen als nachtkaars uit te laten gaan

Deze zondag stond er voor de Tubanters een belangrijk duel op het programma. Een inhaalduel, helemaal uit periode 1. Waar de Tubanters de afgelopen weken de titel al te grabbel gooiden door verlies tegen directe concurrenten TVO en UDI, kon er wel een periodetitel worden gepakt. Tubanters had 2 taken deze middag. Winnen van KSV en dan met 3 doelpunten verschil. Een alles of niet wedstrijd voor de ploeg van Tim Somberg. Zonder de geblesseerde spits Ron Rietman en de afwezige Jeremy Mayamba was de selectie verder intact. De opstelling als volgt:

Als je een prijs kan pakken, meespeelt om een titel, dan geef je als elftal echt de 150%. Althans, dat is wat je zou verwachten. Alleen leek dit deze middag niet te gelden voor de ploeg in het blauw/zwart. Op instelling, duelkracht, inzet en voor elkaar als team vechten bleek er wederom niet in te zitten. Het was dan ook KSV die de beste kansen kreeg in de eerste 45 minuten. Tubanters mocht van geluk spreken dat het met een 0-0 stand de rust in ging. Een snoeiharde volley spatte valk voor het rustsignaal uiteen op de lat boven Ken Rietman. Tubanters kwam niet verder dan een kopbal van Kars vd Velde, die net over ging.

De tweede helft leek enig verbetering te komen bij de Tubanters. Met Ricardo van Eiken en Nick Stijner in combinaties kwam het dichtbij een treffer, maar de eindpass was net niet scherp genoeg. Nick Stijner nam het doel uit de draai nog onder vuur, maar ook de doelman kon deze keren. Een paar minuten later was het de thuisploeg die verdiend op voorsprong kwam. Gepingel op het middenveld werd afgestrafd. De bal werd veroverd, een snelle counter kreeg Tubanters om de oren en met een breedtepass kon het lege doel getroffen worden, 1-0. Een minuut later werd deze score verdubbeld. Tubanters was gastvriendelijk want Ken Rietman liet de bal onder zijn voet doorschieten en zo kon de aanvaller binnentikken, 2-0. Het leek echt nergens op wat de ploeg die speelde om een prijs liet zien. Het grossierde in balverlies en kon menig belchinees rijk laten worden. Want wederom was het Ken Rietman met een gigantische blunder die de score op 3-0 liet komen. Met een stuiptrekking kwam Tubanters toch nog tot scoren, vlak voor tijd. Nick Kutscher kon een scrimmage binnen werken, maar daarna was Tubanters weer eens zeer vriendelijk voor KSV. Een voorzet in niemandsland werd koelbloedig achter Ken Rietman gekopt door Koen van Ooijen. 2 blunders, 1 eigen doelpunt en een doelpunt uit dom balbverlies op het middenveld. Het was een prima middag in Vragender…..

Met deze ongelooflijke instelling en werklust mag er achter de oren worden gekrabt. Naar alle waarschijnlijkheid pakt Tubanters dit seizoen alsnog een periodetitel. Dan mag het alsnog spelen om promotie, maar na vanmiddag is het misschien wel beter om vrijwillig afstand te doen en deze te geven aan een ploeg in de vierde klasse die wel de intentie heeft om iets neer te zetten. Aankomend weekend geen competitie, daarna thuis tegen Rekken. Kiekn wat Wordt. Vandaag was het D-R-A-M-A!!!

Laat een reactie achter