Tubanters 1 geeft doelpunten te makkelijk weg tegen Sp. Overdinkel

Afgelopen zondag werd er tegen hekkensluiter Rekken in de slotfase 3 punten gepakt. De ploeg is bezig om zich in vorm te spelen voor de nacompetitie, maar het spel in de thuiswedstrijd was nog niet optimaal. Deze zondag een grotere test, want bij kampioenskandidaat Sp. Overdinkel wachtte een zwaardere tegenstander. Ron Rietman en Timo Roelofsen waren nog niet fit genoeg, A. en Melvin Atalay moesten op de bank plaats nemen. De opstelling als volgt:

In een zon overgoten Overdinkel ging Tubanters op zoek naar vorm, Sp, Overdinkel naar een titel in de vierde klasse. En het was direct de thuisploeg die de score ging openen. Na 2 minuten lette de Tubanters defensie niet op en kon de bal vanaf rechts langs Ken Rietman geschoten worden. Hierin werd niet gefaald en zo kende Sp. Overdinkel een droomstart, 1-0. Maar Tubanters was niet de mindere. Het nam het initiatief en gooide de druk er op. Sp. Overdinkel kwam er niet veel uit, maar Tubanters was nog slordig in de passing en de eindpass. Marco Kroeze had de meeste dreiging, maar zijn schot werd gekeerd door de Overdinkelse doelman. Een lange serie van hoekschoppen en corners gingen zonder echt schot op doel voorbij en het was wachten op een gelijkmaker. Maar als je weer niet scoort, valt die wel aan de andere kant. Een vrije bal werd hoog bij de tweede paal neergelegd. Daar dook een aanvaller op en trof doel. Alleen buitenspel, maar tot ongeloof keurde de scheidsrechter dit doelpunt toch nog goed, 2-0 Overdinkel kreeg een boost en Tubanters mocht even gelukkig zijn dat het geen 3-0 werd. Ken Rietman redde met zijn vuisten op een kopbal en niet veel later was hij ook een sta in de weg op een schot. Tubanters draaide voor rust nog een vrije bal direct op goal, maar deze werd over getikt door de doelman. Een hoekschop volgde, maar een snelle tegenstoot deed Tubanters wankelen. Koen van Ooijen werd eruit gesprint en alleen op Ken Rietman af kon de aanvaller scoren. Maar Ken Rietman tikte de bal net voldoende aan zodat de bal net voorlangs hobbelde. Rust 2-0

Tim Somberg greep in en bracht A. en Melvin Atalay binnen de lijnen, voor Jeremy Mayamba en Nick Stijner. En Tubanters begon goed aan het tweede gedeelte. Al na 4 minuten was de aansluiting daar. A. vond op de rand zestien Ricardo van Eiken. Ricardo draaide goed weg, schoof de bal in de korte hoek en liet de doelman kansloos, 2-1. Tubanters heerste en ging aanvallen. Melvin Atalay passeerde zijn directe tegenstander fraai op de rechterkant. De voorzet was ook scherp, maar net te scherp voor de aanstormende Marco Kroeze. Overdinkel hield stand en profiteerde een kwartier voor tijd van de aanvallende intenties van Tubanters. Want een minuut nadat Tubanters opportunistisch ging spelen, schoot de thuisploeg raak. En weer was het Tubanters dat niet doortastend verdedigde. Een aanvaller mocht het achterlijntje halen en gaf laag voor. De verdediging liet voor de goal de man lopen en deze kon de bal langs de keeper rammen, 3-1. Het verzet leek gebroken en Overdinkel speelde het duel uit. Het werd in blessuretijd nog eenmaal geholpen door Tubanters, want door een gruwelijke fout in de opbouw kon Sp. Overdinkel ook nog de 4-1 binnen schieten.

Volgend weekend nog 1 competitieduel. Dan komt FC Eibergen nog op bezoek in Enschede. Dan moet de ploeg zich klaarstomen voor de nacompetitie.