Tubanters 1 speelt zich tegen FC Eibergen in vorm voor nacompetitie tegen KOSC Ootmarsum

Deze zondag was het alweer tijd voor de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Een aantal weken geleden haakte de Tubanters al af voor d titel, maar wist het wel dat het zeker was voor de nacompetitie voor promotie. De laatste weken stond dus ook in het teken om de vorm van de eerste seizoenshelft terug te vinden. Vandaag de laatste test, Fc Eibergen thuis. Ron Rietman keerde na blessureleed weer terug in de basis en daardoor bleef alleen Timo Roelofsen achter in de ziekenboeg. Keuze genoeg dus, waarbij trainer Tim Somberg koos voor de volgende opstelling:

In het benauwde Enschede werd er om 14:00u afgetrapt. FC Eibergen mocht in de eerste minuten al gevaar stichten, maar na een fout in de opbouw werd het zijnet getroffen. Aan de andere kant was direct een antwoord van Tubanters, maar Nick Stijner zag zijn inzet uit een voorzet van Marco Kroeze geblokt worden. Tubanters nam het initiatief en ging goed voetballend op zoek naar een treffer. En deze kwam al na 8 minuten. En ook hierbij was goed voetbal de oorzaak. Ricardo van Eiken zocht zijn spits Ron Rietman. Ron kaatste goed door op de doorgelopen Ricardo, waarna hij oog in oog met de doelman en een beetje geluk de bal tegen de touwen kreeg, 1-0. Tubanters heerste en gaf weinig weg. Maar de score uitbreiden zat er ook niet in. Na een goede actie van Nick Stijner volgde wel een schot, maar de doelman kon vangen. A. kreeg met 25 minuten op de klok de grootste kans, maar nadat Marco Kroeze hem één op één met de doelman zette kon hij niet scoren. A. omspeelde wel de keeper, maar deze had een goede reflex in het vervolg. Vlak voor rust werd het nog even benauwd, nadat een vrije bal vanaf links nog bijna werd binnengetikt. Ken Rietman bracht redding

Zonder wijzigingen ging Tubanters verder met aardig voetbalspel. Alleen scoren was nog een kritiek puntje. Koen van Ooijen stak de bal perfect door het centrum, maar de iets te laat reagerende Nick Stijner kreeg de bal in het zijnet. Even later produceerde Marco Kroeze een streep van een hoekschop, maar aanvoerder Nick Kutscher kon de bal niet drukken. Deze ging net over de lat. Maar als het even niet lukt met samenspel, kreeg Tubanters hulp uit onverwachte hoek. Fc Eibergen maakte een grove fout in de opbouw waardoor Ricardo van Eiken zo kon onderscheppen. Rico omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel, 2-0. Eibergen was van slag, want een minuut later was het ook al 3-0. Marco Kroeze ontsnapte over de rechterflank. De assistkoning gaf de bal hard en laag voor en middenvelder Oussama el Assas kon binnentikken, 3-0. Na 3 wijzigingen werd het spel van Tubanters wat slordiger en kwam FC Eibergen wat meer in het spel. Het team kon het spel niet belonen met eindelijk een clean sheet voor Ken Rietman, want in de 82e minuut kon een Eibergenaar vrij binnenkoppen, 3-1. Tubanters trok de teugels in de uiterste slotfase nog wat aan, waardoor A. na een goede actie van Nick Stijner de bal op de lat schoot. Toch kwam er nog een vierde treffer. En het betekende een hattrick voor Ricardo van Eiken. Ken Rietman zette met een verre uittrap zo Ricardo van Eiken alleen voor de doelman. Rico bleef rustig en schoot de 4-1 binnen.

Een zakelijke overwinning en Tubanters lijkt klaar voor de nacompetitie. De tegenstander werd ook bekend. Uit de vierde klasse A wordt er gespeeld tegen de één na hoogste periodekampioen. Na vandaag bleek dit KOSC Ootmarsum te zijn. Donderdag 30 mei, hemelvaartsdag is het zover. 1e ronde nacompetitie.

Laat een reactie achter