Tubanters 1 krijgt de kansen, FC Eibergen het doelpunt (0-1)

Deze zondag was het alweer tijd voor bekerduel nummer 3. Met een 1x winst ( thuis tegen AD ´69, 3-1) en 1x verlies (uit tegen Erix 1-0) was een overwinning vandaag genoeg om door te gaan in de bekerpoule. Maar hetzelfde gold ook voor de tegenstander van vandaag, FC Eibergen. Ook deze ploeg won en verloor 1x. Aan Tubanters vandaag te taak om de kater, opgelopen in Lievelde weg te spoelen. Dit moest gebeuren zonder de afwezigen, Ayoub el Amrani, Twan van Ooijen, Sam Wösting, Brian Mulstege en Nick van Nierop. Doelman Stijn Schlosser nam plaats onder de lat, nadat hij uitgeroepen werd als eerste keeper voor het begin van de competitie. De opstelling als volgt:

Tubanters begon wederom weer beter aan de wedstrijd. Kreeg het in het duel met AD ´69 na twee minuten al een doelpunt tegen en uit tegen Erix al een grote kans na 3 minuten, nu bleef het eenvoudig op de been. FC Eibergen liet Tubanters het spel maken en wachtte rustig af op wat er komen ging. Binnen de 10 minuten was het Niek Wösting die schuin op de doelman af kon stormen. De jonge aanvaller zag zijn schot maar net voorlangs gaan. Tubanters had de contole maar kon nog weinig echte kansen afdwingen. Aan de andere kant werd FC Eibergen enigzins ontmanteld, toen de Eibergse aanvalsleider na een luchtduel het veld moest verlaten. Na een kwartier was het Tubanters die de grootste kans kreeg op een treffer, Xander Molemans stuurde met een diepe bal zijn medespeler Niek Wösting weg. Wederom oog in oog met de doelman wist Niek tot scoren te komen. Het schot dat kwam ketste af op de doelverdediger. Achterin leek Tubanters de zaken prima op orde te hebben. De teruggekeerde aanvoerder Nick Kutscher stuurde zijn defensie prima aan, als moest de defensie voor rust wel tweemaal alert zijn. 5 minuten voor rust was het dat ook, toen de buitenspel val werd ingezet op de rappe aanvaller. De aanvaller ging door, joeg de bal in de bovenhoek, maar de scheidsrechtersfluit voorkwam een Eibergs feestje. Vlak voor rust mocht de rechtsbuiten van Eibergen hard en laag voorzetten, maar de inzet bij de eerste paal ging naast. Tubanters had het overwicht en een tweetal goede kansen, maar wist niet tot scoren te komen, evenals dus FC Eibergen, 0-0

Na de theepauze stormde Tubanters de kleedkamer uit. Niet letterlijk, maar eenmaal op het veld brak een openingsfase aan waarin Tubanters de score echt moest openen. Timo Roelofsen gaf in de derde minuut na rust al een panklare voorzet vanaf de linkerkant. De ingelopen Xander Molemans hoefde zijn hoofd er maar tegenaan te zetten, wat Xander ook deed. Alleen had hij niet gerekend op een knappe redding van de doelman. Daan Barink kwam in de rebound net tekort, maar kon de bal toch nog terugleggen op Niek Wösting. Niek bedacht zich niet en schoot binnen. Een uitgestrekte hand van de, op de grond liggende, keeper voorkwam wederom knap een Enschedese treffer. Niet veel later was het wederom Niek Wösting die een opgelegde kans kreeg. Hij zette een perfecte èèn twee op met Diego Luna Madueno. Niek ontving de bal weer maar schoof deze vervolgens voor het doel langs. Na een kleine 10 minuten kon keeper Stijn Schlosser de bal vangen in eigen zestien. Het was een spaarzaam moment dat FC Eibergen dreiging had. Daardoor lag het achterin bij FC Eibergen meer open dan normaal. Stijn speelde prima de lange bal, vond Thomas Broek, die vervolgens de bal goed kon verlengen. Niek Wösting belandde in een sprintduel met de centrale verdediger, maar was veel en veel sneller. Maar ook nu plaatste de rappe Niek de bal voor het doel langs ipv tegen de touwen. De storm ging iets liggen en het publiek moest wachten tot de 70e minuut voor wederom Tubanters in de aanval. Diego Luna Madueno vond met een voorzet Timo Roelofsen, maar de inzet van Timo ging naast. Een zestal minuten later was Timo Roelofsen wel dichterbij. Een afvallende bal vanuit een voorzet van Niek Wösting belandde voor Timo´s voeten. Hij bedacht zich niet en volleerde de bal op doel. Het schot miste richting, waardoor de kanonskogel op de doelman vloog. Het laatste kwartier ging in en FC Eibergen geloofde meer in een resultaat nadat het 30 minuten storm had overleefd. Een aanval over de Eibergse rechterkant werd voorgegeven en een schot dat volgde bij de eerste paal ging maar net over. Vijf minuten voor tijd was het, compleet tegen de verhouding in, wel raak voor FC Eibergen. Een hoekschop werd ver voorgeslingerd. Voorbij de tweede paal werd de bal met de kop opnieuw ingebracht. De bal belandde in de kluts, maar viel perfect voor een Eibergenaar. Deze schoot van dichtbij hard en hoog binnen, 0-1. Tubanters ging meer offensiever spelen en hoopte daardoor nog een gelijkspel te forceren. 1 grote kans kreeg het ook nog. Invaller Ron Rietman ontving de bal van collega-invaller Kareem Freij. De ervaren speler draaide goed weg van zijn tegenstander, schoot goed binnen, maar de uitblinkende doelman wist weer redding te brengen.

Tubanters wist veel kansen te creeeren, maar tot scoren kwam het deze middag niet. Het domineerde, maar moest toch toezien dat FC Eibergen door de overwinning doorbekert dit seizoen. Voor Tubanters zit er niets anders op door het opgespaarde doelpunten saldo maar te gebruiken voor de volgende zondag. Dan begint de competitie en is SV Almelo de eerste tegenstander die op bezoek komt in Enschede. Dan maar jezelf belonen met een overwinning.