Tubanters 1 komt niet verder dan gelijkspel in en tegen de Lutte

Na de grote nederlaag thuis tegen titelkandidaat Sportlust Glanerbrug (1-6) is het altijd goed dan een week later alweer een nieuw duel gepland staat. De knop kan vanaf dinsdag al om naar de volgende tegenstander, waar weer een kans op 3 punten wacht. Ditmaal werd er uitgekeken naar een uitduel, in en tegen de Lutte. Alleen was de week wel wat onrustiger dan voorgaande weken. Voor het eerst waren spelers aan het kwakkelen met blessures en griep. Zo was Tubanters al haar aanvoerder, Thomas Broek, kwijt, die donderdag geopereerd werd aan de knie. Ook Melvin Atalay zat al in de lappenmand na competitieduel nummer één en gedurende de week kwam daar ook nog Jeroen Wilbrink bij. Daarnaast moest Jaap Stout de training op donderdag al ziek verlaten en werd duidelijk dat Joran Wermer zelfs de wedstrijd moest missen vanwege griep. Ook tweede doelman Rick Gaasbeek kreeg slecht nieuws vanwege de knie. De opstelling zag er voor het uitduel als volgt uit

Tubanters en beginfases…… Het blijkt geen goede combinatie te zijn in het begin van het 4de klasse avontuur. Elke beginfase tot nu toe wordt zeer slecht begonnen. Zo ook weer deze middag in de Lutte. En het was dan ook niet verrassend dat SV de Lutte ook in die fase direct op voorsprong kwam. Kemal Civan werd op het middenveld, in de opbouw, ingespeeld en verloor de bal op een dodelijke positie. De aanvaller van de thuisploeg kon direct de tegenaanval inzetten, de bal voor het doel geven en vervolgens was daar de afronding, 1-0. Pas na de treffer werd het team van Tim Somberg wakker en ging het ook voetballen. En met voetbal komt het team dan wel een heel eind. Zo ook in de 17e minuut, toen Tubanters dichtbij een gelijkmaker was. Jeremy Mayamba gaf de bal goed voor, waar een verdediger de bal compleet mist en Tanju Kahraman zo schuin en vrij voor de doelman doet belandden. Tanju schiet ook direct, maar zag zijn schot op de paal belandden. Maar een minuut later was het wel raak. Tanju  Kahraman stak de bal op links goed door het centrum naar Kemal Civan. Kemal schoot maar raakte de bal verkeerd. Nou ja… verkeerd…. Voor het doel dook Koen van Ooijen op die het mislukte schot zo kon binnentikken, 1-1.  En iedereen kreeg hierna het gevoel van, er op en erover. Tubanters heerste en kon veel aan aanvallen denken. Maar uit het niets was het SV de Lutte die raak schoot. Een vrije bal vanaf recht werd voorgebracht en half weggewerkt. Achterin stond nog een speler die de bal volleyde op doel. Hier zag Ken Rietman er niet goed uit, want in de korte hoek ging de bal via de paal en zijn rug zo het doel in, 2-1. Wederom kon Tubanters op jacht gaan naar een gelijkmaker. Maar het was Tubanters die niet veel later ontsnapte aan een grotere achterstand. Verdedigend zag het er niet best uit, want een lage voorzet vanaf de rechterkant bereikte een speler bij de eerste en tweede paal, die geheel vrij stonden. Tot opluchting misten beide spelers voor open doel. Maar in plaats van 3-1 werd het 2-2. Kemal Civan ontsnapte aan de rechterkant en begon aan een lange rush. Binnen de zestien werd hij onreglementair neergelegd en wees de scheidsrechter naar de stip. Tanju Kahraman nam dit buitenkansje op zich en schoot zelfverzekerd raak, 2-2. In de blessuretijd was Tubanters nog dichtbij een voorsprong na de best gecombineerde aanval. Tanju Kahraman speelde vanaf links zijn spits Robbie Tanck in, die geweldig teruglegde op Kemal. Deze schoot op doel, maar de keeper kon de bal uit de verre hoek tikken.

In de rust moest rechtsachter Menno te Wierik achterblijven in de kleedkamer. Op slag van rust blesseerde hij zich aan het hoofd, wat hem duizeligheid en misselijkheid opbracht. Joris Tempelman kwam hem vervangen. En daar was die weer…. direct na rust, een beginfase. Ditmaal van de tweede helft. En wederom stond Tubanters te slapen. Ditmaal was het aanvoerder Kars van der Velde die niet bij de les bleek te zijn. In de vijfde minuut speelde hij een bal nonchalant terug op zijn doelman, Ken Rietman. Alleen was deze veels te kort en zodoende kon er een aanvaller tussen komen. De inzet hobbelde tergend langzaam richting het doel, maar tot grote opluchting belandde deze op de paal. Even later kreeg SV de Lutte nog een vrije bal op de rand zestien, na een handsbal van Oussama el Assas. De bal werd tussen de palen geschoten, maar een stijlvolle en knappe redding van Ken Rietman voorkwam erger. Tubanters kwam meer in het spel, maar echt grote kansen creëerde het niet. Een schot van redelijke afstand van Tanju Kahraman was het enige wapenfeit in de beginfase. Niet veel later werd Tanju ook gewisseld en mocht Jaap Stout invallen. Waar Tubanters de bal had en aan aanvallen mocht denken, was het de thuisploeg die ook ditmaal het dichts bij een treffer was. Een vrije bal op de rechterkant werd goed en gevaarlijk voor geslingerd, maar geen enkele speler raakte deze bal aan. Maar omdat deze zo scherp was draaide deze in het doel, maar gelukkig stond daar weer de witte redding. Op de binnenkant van de paal stuiterde de bal uit het doel en kon vervolgens Nick Kutscher de bal met een halve omhaal wegwerken. Tubanters kwam niet verder dan wat krachtloze schotjes. Ook het inbrengen van Farad Tawakalsada voor de moegestreden Jeremy Mayamba bracht daar geen verandering in. Het dichtsbij was nog Jaap Stout in blessuretijd van de wedstrijd. Hij volleyde knap op doel, maar de doelman bracht nog maar net redding ten koste van een hoekschop. Deze werd door Farad overgekopt.

Daarmee was ook het laatste wapenfeit gepleegd en bleef het bij 2-2. Gezien het verschil in 1e en 2e helft een goede afspiegeling. Alleen zal vooral de thuisploeg balen van de schoten op de paal. Volgend weekend geen competitie voetbal, vanwege een oneven aantal in de competitie. Maar dat weekend staat in het teken van het 120-jarig bestaan van de club. Op zaterdag 14 oktober speelt het eerste een jubileumwedstrijd tegen een oud-Tubanters 1 elftal. Aftrap is om 17:00 uur, gevolgd door een feestavond.