Tubanters 1 doet overwinning cadeau aan dankbaar HVV Hengelo

Na 2 competitieloze zondagen, 1 vrij weekend en een onbegrijpelijke afgelasting door en bij RSC, stond er op deze herfstdag weer een duel op het programma. HVV Hengelo bracht een bezoek aan Tubanters. Een duel waarbij drie punten gepakt moeten worden. Wel moet dat worden gedaan zonder de geblesseerden Thomas Broek, Melvin Atalay en Koen van Ooijen. Kemal Civan was nog afwezig. De Tubanters trad aan in de volgende opstelling:

Waar Tubanters in de voorgaande duels moeite had in de beginfases, was het deze zondag andersom. Tubanters begon uitstekend aan het duel. In de 2e minuut werd een ingooi goed doorgekopt door Robbie Tanck, waarna Oussama el Assas goed voor zijn man kwam en binnen kon tikken, 1-0. Een geweldig begin, maar het duurde niet lang voordat HVV Hengelo op gelijke hoogte kwam. De Tubanters defensie lette niet op, een Hengeloër kon de bal in de zestien rustig controleren en vervolgens in de lange hoek raak schieten, 1-1. Een flitsend begin van het duel. Maar Tubanters behield het overwicht en kon de aanval blijven zoeken. Zo was het na een tien minuten spelen Kars van der Velde die Oussama el Assas bediende met een lobbal over de defensie. Daar waar Oussama veel tijd had was het te onrustig in aanname en schot, waardoor de bal maar half geraakt werd. De doelman kon eenvoudig vangen. Toch bleef Tubanters kansen krijgen en werd het ook nog geholpen door Hengelo. Vanwege veel protesteren tegen de scheidsrechter legde de leidsman de bal op een mooie plek rond de zestien meter, voor een vrije bal. Tanju Kahraman vuurde op doel, maar de keeper kon de bal vangen in de hoek. Vervolgens was het Nick Kutscher die een mooie kans kreeg. Uit een hoekschop ontstond een scrimmage, waarbij Jeremy Mayamba een bal blokte. De bal kwam voor de voeten van Nick Kutscher, maar de inzet werd knap gered door de doelman. Niet veel later waren beide spelers weer in een hoofdrol. Nick Kutscher veroverde de bal met een perfecte sliding van de laatste man en kon zo op de doelman aflopen. De Tubanters speler speelde de bal alleen net iets te ver voor zich uit, waardoor de doelman zijn doel klein kon maken. De inzet werd vervolgens dan ook gekeerd. Na een half uur spelen kwam Tubanters dan ook eindelijk weer op voorsprong. Uit een vrije bal van Tanju Kahraman kopte Oussama el Assas binnen, maar de scheidsrechter bleek vasthouden te hebben geconstateerd. Afgekeurd en nog steeds 1-1. HVV Hengelo zette er weinig tegenover, maar daar waar Tubanters slordig was in de opbouw kon het profiteren. Nick Kutscher handelde te langzaam op het middenveld, maar een schot uit deze tegenstoot ging maar net naast het doel van Ken Rietman. Maar waar Tubanters bleef aanvallen, kwam ook uiteindelijk de beloning. Jaap Stout kwam door over de rechterkant en bracht de bal met links voor. Een indraaiende voorzet, waarbij Robbie Tanck de bal net net kon aantikken. Maar dat bleek goed te zijn, want de voorzet belandde in de verre hoek tegen de touwen, 2-1. Maar net zoals de 1-0, bleef ook deze voorsprong niet lang staan. Joris Tempelman verspeelde knullig de bal en zo kon HVV Hengelo op doel schieten. Ken Rietman pakte deze inzet, maar stootte de bal recht voor zich uit, in de voeten van een tegenstander. Deze schoof de bal wel binnen en zo kon Tubanters weer helemaal opnieuw beginnen, 2-2. Nog voor rust kwam Tubanters gelukkig weer op voorsprong. Tanju Kahraman bracht de bal vanaf de linkerkant perfect voor en de instormende Nick Kutscher kon de bal tegen de touwen koppen, 3-2.

Met deze voorsprong werd ook gerust. Geen reden voor wissels, maar wel werd aangegeven dat het beter moest dan de eerste 45 minuten. En Tubanters begon ook goed. Robbie Tanck kon in de eerste minuut na rust het doel al onder vuur nemen, maar de keeper keerde de bal met zijn vuisten. Jaap Stout had nog een rebound, maar deze werd geblokt. Niet veel later gaf Tanju Kahraman de bal voor en wist Jaap Stout de bal te volleyen. Alleen verdween deze bal net over het doel. Niks aan de hand, maar uit het niets kwam HVV Hengelo op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf rechts leek een makkelijke prooi voor Ken Rietman, maar de Tubanters doelman grabbelde en liet de bal los. De alerte Hengelose aanvaller kopte vervolgens binnen, 3-3. Tubanters was de weg kwijt en ging steeds slechter voetballen, tot een bedroevend niveau. HVV Hengelo rook bloed en ging door. En dat leverde ook een voorsprong op. Bart Busschers veroverde de bal prima na een aanval. Alleen wilde de verdediger vervolgens voetballend de oplossing zoeken. En dat was juist een verkeerde keuze. De bal werd heroverd en breed gegeven. De inzet werd nog geprobeerd te blokken, maar daardoor verdween deze in de lange hoek, achter Ken Rietman, 3-4. Tubanters moest dus op jacht naar een gelijkmaker. Met een extra aanvaller werd dit geprobeerd, maar Tubanters zakte weg naar een zeer bedenkelijk niveau. Tanju Kahraman schoot nog op doel, maar de Hengelo doelman kon deze uit zijn doel boksen en niet veel later keerde hij ook op een goede inzet van invaller Menno te Wierik. Dat waren ook de aanvallen van Tubanters na de tegentreffer. Hengelo vergat het duel definitief te beslissen. De ploeg kreeg veel ruimte in tegenaanvallen, maar was ook te slordig. Wel hield het eenvoudig stand en kon het huiswaarts keren met een driepunter.

Waar Tubanters spelers vooraf een top 5 klassering uitspraken, moeten de spelers maar even bij zichzelf te rade gaan. Het zal echt beter moeten en minder makkelijk goals weg geven is ook een vereiste. Zondag wacht namelijk een zware wedstrijd. Dan speelt Tubanters uit bij LSV Lonneker, die momenteel de ploeg in vorm is. Dan moet er uit een ander vaatje worden getapt. Een week heeft de ploeg de tijd, om orde op zaken te stellen.