Tubanters 1 laat koploper LSV Lonneker ontsnappen

Eindelijk weer een zondag. Dat betekend voetballen. Want na de zure nederlaag, thuis tegen HVV Hengelo, leek de week lang te duren voordat er weer een kans was op eerherstel. En wat is er mooier om “de buitenwacht” te laten zien dat het een incident was en dat het team onder leiding van trainer Tim Somberg groeiende is, tegen de in verliespunten staande koploper, LSV Lonneker.

Wel moest de trainer wijzigingen doorvoeren, want de langer afwezigen Thomas Broek, Melvin Atalay en Rick Gaasbeek waren er nog steeds niet, maar daarbij kwam ook nog Nick Kutscher. Wel was er de terugkeer van middenvelder Koen van Ooijen. De opstelling als volgt:

Om 14:00 uur werd er afgetrapt en wat snel duidelijk was, was dat er een ploeg op het veld stond die overliep van zelfvertrouwen en de ander onzeker was. Tubanters was de laatste, natuurlijk ook vanwege de voorgaande prestaties. LSV had het initiatief en bleef proberen om door de defensie te komen van Tubanters. Na 8 minuten spelen lukte dit ook, maar de binnenkant van de paal voorkwam erger voor de blauw/zwarten. Pas na 10 minuten kon ook Tubanters een schot tussen de palen produceren. Robbie Tanck schoot uit de tweede lijn, maar de doelman ving de bal. In de beginfase verloor Tubanters teveel duels en tweede ballen, waardoor LSV de baas was. Maar hoe langer de eerste helft vorderde, hoe onrustiger ook de thuisploeg werd. Ook bij de koploper ging er veel mis. Dat resulteerde ook in een zeer grote kans voor Tubanters. Robbie Tanck stuurde met een goede steekpass zijn buitenspeler Tanju Kahraman weg op rechts. Tanju kon schuin op de doelman af, maar deze wist redding te brengen met zijn voeten. Maar na een klein half uurtje spelen viel er wel een doelpunt. En wat frustrerend was, was dat er weer een persoonlijke fout aan vooraf ging. Een pass die eigenlijk te hard was viel tussen defensie en doelman, maar waar nog 2 Tubanters verdedigers waren en 1 aanvaller, dacht doelman Ken Rietman de bal te kunnen onderscheppen. Dit liep fout waardoor de aanvaller als lachende vierde uit het duel kwam en het leer in het lege doel kon schuiven, 1-0. Maar dankzij deze treffer leek het wel als Tubanters alle schroom van zich afgooide. Tubanters ging beter voetballen en dwong LSV vervolgens achteruit. Wederom was het Tanju Kahraman die dichtbij de gelijkmaker was. Bart Busschers crossde de bal perfect waarna Tanju wederom oog in oog kwam met de Lonnekerse doelman. Ditmaal trof de aanvaller de vuisten van de doelman. Niet veel later gaf Jaap Stout de bal voor, spits Robbie Tanck legde de bal goed terug op Oussama el Assas, maar wederom bracht de doelman redding. Tubanters bleef aanvallen en zag een vrije bal van Tanju Kahraman kracht missen om de doelman echt te verrassen. Niet veel later trof ook Robbie Tanck de voeten van de keeper met een lage schuiver. Maar vlak voor rust kreeg Tubanters dan toch nog loon naar werken. Tanju Kahraman zette met een prima steekpass Oussama el Assas alleen en schuin voor de doelman. Toch wist deze weer redding te brengen, maar in de rebound was Robbie Tanck alert en kon de bal in het doel tikken, 1-1

Na de theepauze ging Tubanters door met het goede spel. Als binnen 10 minuten stond Tubanters op een terechte voorsprong. Robbie Tanck joeg de linksback van LSV goed op en veroverde de bal. De aanvaller behield vervolgens goed het overzicht en gaf half hoog en hard voor. Bij de tweede paal dook Jaap Stout op die de bal vervolgens binnenwerkte, 1-2. Dit gaf natuurlijk een boost en even leek Tubanters heel snel de voorsprong uit te bouwen. Robbie Tanck bereikte Jaap Stout, die op zijn beurt Tanju Kahraman in stelling bracht. Het schot dat volgde vloog maar net naast. Tubanters had de zaakjes goed onder controle en had het middenveld in handen onder leiding van de onopvallende maar goed spelende Joran Wermer en Koen van Ooijen. Daardoor konden de 3 voor in keer op keer gevaar stichten. Zo ook na een kwartier spelen. Jaap Stout legde de bal hoog voor bij de tweede paal, waar Tanju Kahraman een volley produceerde op doel. Stijlvol sloeg de doelman de bal uit zijn lange hoek. Pas in de 62e minuut was er weer een gevaar voor het doel van Ken Rietman. Een vrije bal belandde bij de tweede paal, waarna die maar net voorlangs geschoten werd. Niet lang daarop wist Tubanters dan eindelijk de score uit te breiden. Tanju Kahraman dribbelde de zestien in, een verdediger was te laat en raakte Tanju, maar de aanvaller bleef staan. Geen penalty, maar de verdediger had last. Hij bleef even liggen, LSV schreeuwde dat de bal uit moest, maar ging wel vol druk zetten op de in balbezit zijnde Jaap Stout. Daardoor ging de buitenspeler ook maar door en passeerde vervolgens 2 man. Hij schoot de bal binnen en tekende voor de 1-3. LSV moest nu echt op jacht gaan naar een aansluitingstreffer en deze kans kreeg het ook al, een minuut na de treffer van Jaap. Een speler kon geheel vrij binnenkoppen, maar kopte over. Niet veel later moest Jaap Stout licht geblesseerd naar de kant en kwam Jeremy Mayamba binnen de lijnen. Tubanters zakte wat weg, maar gaf niet veel kansen weg. Toch kwam LSV al vrij vroeg terug in de wedstrijd. Een vrije bal werd binnengekopt en zo stond het met nog 20 minuten te spelen, 2-3. LSV rook bloed en Tubanters werd wat naar achteren gedrukt. Maar grote kansen kreeg het niet. Maar toch kwam LSV op gelijke hoogte. In de 78e minuut viel er wederom een kansloze bal tussen defensie en keeper. Weer kwam doelman Ken Rietman uit en ditmaal werd hij gepasseerd door een lage schuiver, 3-3. LSV ging nog op jacht naar een vierde, maar Tubanters gaf weinig weg. Voorin werd er ook minder gecreeerd, al was invaller Farad Tawakalsada wel gevaarlijk met een aantal acties. Even leek Tubanters diep in blessuretijd nog met de overwinning aan de haal te gaan. De invaller, Farad Tawakalsada poorte zijn directe tegenstander, haalde de achterlijn en zag bij de tweede paal de andere invaller, Jeremy Mayamba, opkomen. Hij legde de bal panklaar neer maar Jeremy kopte de bal maar net over het doel.

Een punt tegen de koploper. Daarvoor werd er vooraf misschien wel voor getekend. Alleen na een 1-3 voorsprong 3-3 spelen, overheerste toch wel enig teleurstelling. Toch was het spel na de tegentreffer behoorlijk. Een basis weer voor de komende duels. Alleen is Tubanters aankomend weekend wéér vrij… De week erop wacht een thuiswedstrijd tegen Vasse. Dan moeten er zeker 3 punten worden behaald.