Tubanters 1 bezorgt Sportlust Glanerbrug eenvoudig middagje Enschede

Na een mooie en knappe overwinning in de eerste speelronde van de competitie, uit in Oldenzaal bij FC Berghuizen (1-2) stond er deze zondag een tegenstander van een ander kaliber tegenover de ploeg van Tim Somberg. De gedoodverfde titelkandidaat uit Glanerbrug, Sportlust, kwam op bezoek in Enschede. De ploeg van assistent trainer en Tubanters doel/clubman Remco Mulstege kende een mindere start. In eigen huis werd er 3-3 gespeeld tegen LSV Lonneker, waar het in de 89e minuut nog tegen een 1-3 achterstand aankeek. De ploeg moest dus wel gebrand zijn op een beter resultaat.

Tim Somberg had 1 wijziging t.o.v. vorige week. Voor Melvin Atalay kwam het duel te vroeg na de opgelopen blessure van afgelopen zondag. Bart Busschers nam zijn positie linksachterin over. Verder ontbrak de geblesseerde Thomas Broek

Op een zonnig sportpark begon de Tubanters nog niet eens slecht aan het duel. Na 3 minuten kreeg de thuisploeg ook de eerste kans van de wedstrijd. Robbie Tanck onderschepte een terugspeelbal en vond naast zich Tanju Kahraman. Tanju kwam goed naar binnen en zocht met zijn schot de verre hoek. De bal zeilde maar net langs de verkeerde kant van de paal. Vervolgens nam Sportlust Glanerbrug meer en meer het initiatief over. Een vrije bal vanaf rechts werd voorgegeven en de bal bleef hangen. Het schot dat volgde kon maar net worden geblokt door Koen van Ooijen. Even later was doelman Ken Rietman alert op een doorgekopte bal door ver uit zijn doel te komen. Het leek er op dat Tubanters té veel respect had voor de tegenstander, want duels werden half ingegaan en de Glanerbruggers kregen veels te veel ruimte om te voetballen. Zo ook in de tiende minuut. De opkomende middenvelder werd goed gevonden met een steekpass die hem direct schuin voor Ken Rietman deed belandden. Met een leep balletje werd de lange hoek gezocht, maar ging net naast. Toch kwam de uitploeg snel op voorsprong. Na iets meer dan een kwartier op de klok was Tubanters voorin te vinden vanwege een aanvalsmomentje. De doelman kreeg de bal in handen en gaf direct diep op zijn spits. Deze schoot de bal hoog voor het doel van Tubanters, waar de nummer 10 opdook en zo Ken Rietman met een kopbal verschalkte, 0-1. Tubanters kwam vanaf dat moment helemaal niet meer voor in het spel. Het cijferde zichzelf weg door een tekort aan strijdlust. Het was dan ook geen verassing dat de 0-2 ook viel. Een hoekschop werd bij de eerste paal doorgekopt richting tweede paal waar geheel vrij kon worden binnengekopt, 0-2. Niet veel later voorkwam Ken Rietman erger door een schot in de korte hoek goed te pakken. Even leek Tubanters daarna terug in de wedstrijd te komen. Een vrije bal op de rechterpunt van de zestien werd perfect binnengeschoten door Tanju Kahraman, 1-2, maar de aanval er op was het Kars van der Velde die met een handsbal Sportlust Glanerbrug weer de kans gaf om de score te vergroten. Ken Rietman was dichtbij om de toegekende strafschop te keren, maar het schot was net te hard en geplaatst, 1-3. Direct hierna was het wel Ken Rietman die als winnaar uit een 1 tegen 1 duel kwam. De spits werd weggestuurd, de meegesprinte Nick Kutscher maakte het hem wel wat lastig, maar de redding op het schot, was fraai. Toch kwam vlak voor rust de uitploeg alsnog op een grotere marge. Een vrije bal werd vanaf rechts laag en hard voorgegeven. Bij de eerste paal dook Bart Busschers op, die ongelukkig de bal langs zijn eigen doelman schoot, 1-4.

In de rust bleef Robbie Tanck in de kleedkamer achter en mocht Jaap Stout voor hem binnen de lijnen komen. En om nog wat van het duel te proberen te maken werd er vol naar voren gespeeld. En dan blijkt maar weer hoe zonde het is dat de spirit er niet vanaf minuut 1 was. Nu werden duels wel vol overgave aangegaan en was er wel genoeg strijd, maar ja… het was immers als 1-4. Toch ging Tubanters op zoek naar een snelle aansluiting. En bijna had Tubanters deze ook te pakken. Tanju Kahraman nam weer plaats achter een vrije bal en weer belandde het schot tussen de palen. Alleen was ditmaal de doelman alert op de bal die laag bij de paal terecht kwam. Tubanters had het overwicht, maar Glanerbrug leek het ook wel wat makkelijker op te pakken. Toch schrok de uitploeg wel, toen na een kwartier spelen in het tweede gedeelte Jaap Stout zomaar door kon lopen vanaf het middenveld op de doelman. Maar Jaap Stout passeerde met een lage schuiver wel de doelman, maar de paal bracht redding voor het Glanerbrugse kamp. Er ontstond nog wel een rebound, maar deze werd wild en hoog overgeschoten door Tanju Kahraman. Tubanters probeerde nog te scoren en ook aanvaller Jeroen Wilbrink werd nog binnen de lijnen gebracht. Maar pas een kwartier voor tijd was de ploeg weer echt dreigend. Jaap Stout zag Nick Kutscher opstomen en bediende zijn verdediger op maat. Bij de tweede paal had Nick twee keuzes, terugleggen of zelf koppen. Hij zag Kemal Civan er goed voor staan, maar het terugleggen werd net op tijd onderschept door een verdediger. Tubanters wist zich zodoende niet te belonen voor een redelijk herstel van een slechte eerste helft, maar zag in de slotfase de uitslag nog groter oplopen. Eerst liep invaller Joris Tempelman de 1-5 binnen met een eigen doelpunt en niet veel later vond de scheidsrechter het ook goed dat een buitenspel staande aanvaller de bal nog achter Ken Rietman mocht schieten, 1-6.

Een grote nederlaag tegen een titelkandidaat die vooral in het eerste gedeelte de baas was. Deze wedstrijd moet maar snel uit het geheugen worden gehaald en met frisse moed gaat er worden afgereisd naar de Lutte, om daar tegen de plaatselijke SV te spelen. Hopelijk leert iedereen van deze middag en gaan volgende week de drie punten mee terug naar Enschede.