Tubanters 1 begint in de 4de klasse met moeizame overwinning op FC Berghuizen

Na een lange voorbereiding en een wisselvallige bekerpoule met een winst, verlies en gelijkspel stond er deze middag eindelijk het eerste competitieduel op het programma. Een nieuwe competitie, nieuwe tegenstanders, maar ook zelf een aantal nieuwe spelers. Hoe staat Tubanters er nu werkelijk voor?  Deze middag een mooie graadmeter, want de tegenstander, FC Berghuizen is ook een ploeg die ervaring heeft met tweede, derde en vierde klasse voetbal.

Trainer Tim Somberg bracht deze opstelling binnen de lijnen.
Mooi moment voor centrale verdediger Nick Kutscher, die zijn rentree maakt, direct in de basis, na bijna anderhalf jaar blessureleed aan de knie.

Om 14:00 uur werd er in Oldenzaal afgetrapt. FC Berghuizen nam vanaf de aftrap direct het initiatief en was de ploeg die aan aanvallen kon gaan denken. Al binnen 1 minuut wist het een schot te lossen, maar deze ging naast. Maar in de minuut die volgde was het de scheidsrechter die op de grond zat. Blessure aan de knie en onmogelijk om door te gaan. Gelukkig was er een onafhankelijke scheidsrechter op het complex, die wel wou fluiten. Even de spullen halen in de Lutte en hervatten. Daarmee werd ingestemd, bedankt Dhr. Nijhuis.

Het kleine half uur stilleggen werd door Tubanters beter verwerkt dan door de thuisploeg, want kort na de hervatting, in de vijfde minuut, wist Tubanters te scoren. Nick Kutscher gaf de bal van achteruit precies op maat aan de opkomende Oussama el Assas. Oussama kopte de bal met een boog over de wijfelende keeper en tekende zo voor de 0-1 voorsprong. FC Berghuizen moest nu nog meer initiatief gaan nemen en was na een klein kwartier dichtbij. Eeen voorzet werd onderweg aangeraakt, waardoor de Oldenzaalse spits net een teenlengte te kort kwam. Ook Tubanters kwam met aanvallen, maar Koen van Ooijen miste net de bal na een goede voorzet van Tanju Kahraman. Niet veel later kreeg doelpuntenmaker Oussama el Assas een prima kans. Hij veroverde de bal op de laatste man en kon op de doelman af . Met een beetje hinder van de teruggesprinte verdediger schoot Oussama de bal wild over, oog in oog met de doelman. Het was een goede fase van de Tubanters, met aardige aanvallen. Tanju Kahraman kwam goed naar binnen en schoot net over, maar het bleek een voorbode van wat ging komen. Kemal Civan had in de 33e minuut goed oog voor de opkomende Nick Kutscher. Hij passte op zijn centrale verdediger, die vervolgens met een hard schot binnenschoot, via de binnenkant van de paal, 0-2. Tubanters op rozen, maar het duel was nog niet gespeeld. Vlak voor het rustsignaal ontsnapten de blauw/zwarten aan een vroege aansluitingstreffer. Een voorzet werd door Kars van der Velde niet op tijd weggewerkt waardoor de aanvaller kon veroveren. Zijn schot belandde op de paal. In de rebound werd de bal weer terug in de zestien gepompt, maar een kopbal ging gelukkig naast.

Na de theepauze was er 1 ploeg die het initiatief nam. FC Berghuizen had zich voorgenomen om een snelle aansluitingstreffer te maken. En tot het daadwerkelijk scoren, lukte het FC Berghuizen ook. Tubanters kwam er voetballend moeilijk uit en het was overleven in de beginfase van de tweede helft. Maar echt grote kansen leverde het overwicht van FC Berghuizen nog niet op. In de 55e minuut schoot men over het doel van Ken Rietman. Tubanters leek alles onder controle te hebben, met controleurs op het middenveld als Koen van Ooijen en Joran Wermer. Tubanters gokte op een lepe counter, maar de mogelijkheden daarop werden slecht uitgespeeld. Bijna bracht Menno te Wierik de spanning terug, want een voorzet werd bijna ongelukkig in eigen doel gewerkt door de vleugelverdediger. Ken Rietman kon nog maar net met 1 hand onderscheppen. Niet veel later werd de rechtsbuiten weggestuurd, maar ging zijn inzet voor het doel langs. Tubanters ging wisselen, want Melvin Atalay kon niet verder na hamstringklachten en voor hem kwam Joris Tempelman. Met nog 20 minuten op de klok was het voor Berghuizen dan wel raak. Koen van Ooijen maakte een overtreding op 20 meter van het doel, maar waar Tubanters de muur organiseerde, nam FC Berghuizen snel en slim de vrije bal. De bal werd naar de linksbuiten gespeeld, die vervolgens oog in oog met Ken Rietman in de lange hoek kon raakschieten, 1-2. FC Berghuizen zou nog meer gaan aanvallen. Tim Somberg greep in en bracht de rappe Jeremy Mayamba binnen de lijnen voor Kemal Civan. FC Berghuizen bleef aanvallen, maar gaf achterin wel meer ruimte weg. Tubanters kwam niet in grote problemen, maar verzuimde vervolgens om het duel in slot te gooien. In de 85e minuut was het namelijk Oussama el Assas die goed Robbie Tanck wegstuurde vanaf eigen helft. De spits kon doorlopen op de doelman en schoof de bal er ook langs. Alleen de bal belandde op de binnenkant van de paal en vloog uit het doel naast. Een paar minutjen later was het diezelfde Robbie Tanck die wederom het aluminium raakte.Ditmaal vanaf de rechterkant met een verrassend schot in de korte hoek, op de buitenkant van de paal.

Tubanters hield stand en na een aantal minuten blessuretijd was het gedaan. Het eerste duel in de vierde klasse werd winnend afgesloten met 1-2. Een goed begin is het halve werk. Alleen volgen er nog genoeg duels. Te beginnen volgende week zondag, tegen Sportlust Glanerbrug. Dan gaat het wederom een andere wedstrijd worden. De eerste driepunter is in ieder geval binnen. Op naar volgende week.