Tubanters 1 kan maar 1 helft overtuigen en verliest in Vasse

Tubanters kende afgelopen zondag een valse start in de competitie. Thuis werd verloren van promovendus La Premiere. De ploeg van trainer Martijn Misana kon nog niet overtuigen, maar na een goede trainingsweek wachtte alweer een nieuwe kans. Vasse, die in Enschede wel wist te winnen (2-3 van Emos) was de volgende tegenstander. A. moest zich helaas ziek afmelden voor het uitduel waardoor op de bank Tim Gerritsen kon plaatsnemen na een enkelblessure, opgelopen in de voorbereiding. Verder mochten Mario Jimenez en Daan Barink in de basis starten. Dit ten koste van Timo Roelofsen en de zieke A.

Op de prima bespeelbare grasmat in Vasse begon Tubanters nog wat onwennig aan het duel. Het was dan ook de thuisploeg die als eerste ten aanval trok. Al na 4 minuten was het de thuisploeg die een enorme kans kreeg. Een hoekschop werd van dichtbij hard binnengekopt, maar een prima reflex van Ken Rietman voorkwam een vroege achterstand. Het leek Tubanters een beetje wakker te schudden, want de ploeg in het geel ging eenvoudiger combineren. Waar het tegen La Premiere nog wel aan ontbrak, deed de ploeg nu wel. Geduld werd bewaard en rustig werd naar een opening gezocht. Het resulteerde na een kwartier in het eerste dreigende moment van Tubanters. Marco Kroeze kwam goed richting achterlijn over rechts. De doelman kon de voorzet maar moeizaam verwerken waarna de bal voor de voeten van Julian Weber viel. Julian schoot maar het schot werd maar net geblokt. Niet veel later wist Ron Rietman met een prima bal Marco Kroeze vinden. Een volley belandde op de keeper, die een knappe redding in petto had. Tubanters werd sterker en ging aardig voetballen. Het liet zien het spelletje te beheersen, maar scoren is nog belangrijker. Kansen kreeg het wel, want Ricardo van Eiken kapte na een afvallende bal opgepikt te hebben, zijn directe tegenstander uit en schoof de bal in de lange hoek. Wederom de doelman die redding bracht. Na een klein half uur werd een vrije bal slim langs de muur gespeeld op de linksvrij staande Twan van Ooijen. Twan gaf voor maar een kopbal van Mario Jimenez ging over. Vasse liet zich weinig zien, af en toe met een snelle uitval. En juist dat deed Tubanters de das om, vlak voor rust. Een diepe bal schoot door op het natte gras, de uitkomende Ken Rietman schatte de bal totaal verkeerd in en legde de aanvaller neer in het strafschop gebied. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Dit buitenkansje kon wel worden gewaardeerd door de thuisploeg en zo stond het ineens, uit het niets 1-0. De uitploeg mocht vervolgens van geluk spreken dat de score niet verdubbeld werd, want in blessuretijd waren de verdedigers na een lange bal de aanvaller compleet kwijt. Na een perfecte aanname schoot de Vassenaar wild over. Rust 1-0.

De tweede helft moest dan maar de achtervolging ingezet worden. Maar al snel was te zien dat de ploeg die in de eerste 45 minuten domineerde in de kleedkamer was achtergebleven. Het voetballen ging niet meer, de bal kon niet worden afgespeeld en de inzet leek minder. Wat dan rest is tegenhouden. En zelfs dat ging moeizaam en mocht het Vasse dankbaar zijn dat het de kansen niet afmaakte. Na 10 minuten werd een bal hard en laag voorgezet maar de geheel vrijstaande spits raakte de bal maar half. Even later werd Pravin Nandpersad eruit gelopen door de aanvaller, maar oog in oog met Ken Rietman probeerde de spits een nonchalant stiftje, wat faliekant misging. Een scrimmage voor het Tubanters doel kon na 25 minuten spelen ook niet binnengewerkt worden. En Tubanters? die kwam niet in de buurt van het vijandelijke doel. Met nog een kwartier op de klok dan maar hopen wat te forceren. Een middenvelder extra voor verdediger, maar na een minuut was het duel definitief in het slot. Wederom dramatisch verdedigen werd ditmaal wel afgestraft, 2-0. Tubanters kon geen vuist maken en invaller Timo Roelofsen (bal van de lijn) en Ken Rietman (meerdere ingrepen) voorkwamen erger.

Een verlies in Vasse, 0 punten uit twee. Opstartproblemen voor de ploeg met nieuwe trainer. Er moet worden voortgeborduurd op de eerste 45 minuten. Die waren toch hoopgevend. Maar het gaat om doelpunten. De tweede helft vergeten, alleen evalueren wat er fout ging en dan wacht volgend weekend het eveneens puntloze Juventa ’12. Daar moet het dan maar gebeuren voor Tubanters, de eerste driepunter.