Tubanters 1 geeft zichzelf een valse start tegen La Premiere

De voorbereiding en bekerduels zijn weer voorbij. Eindelijk begint dat geen waar naartoe geleefd werd, het begin van de competitie. Ditmaal in een andere klasse, namelijk de 4e Klasse A. Twee seizoenen geleden zaten de blauw/zwarten daar ook in, dus niet alle ploegen zijn onbekend dit seizoen. Wel de tegenstander van het openingsduel. Want Tubanters speelt thuis tegen promovendus La Premiere uit Almelo. Met een aantal nieuwe gezichten en een nieuwe trainer kan het beginnen. Martijn Misana stuurde de volgende spelers het veld in:

In een zonnig Enschede begon de thuisploeg onwennig. Al na 10 minuten moest doelman Ken Rietman aan het werk. Een schot vanaf links werd gekeerd waarna de bal voorlangs ging. Een inglijdende spits kwam net te kort. La Premiere domineerde de beginfase en Tubanters had het moeilijk. Maar toch kwam de thuisploeg als eerste uit het niets tot scoren. Ken Rietman speelde de bal diep op zijn broer in de spits, Ron Rietman. Ron kopte de bal prima door en Marco Kroeze aasde als op die bal. Hij was er sneller bij dan de uitkomende doelman. Met een subtiel lobje passeerde hij de ver uitgekomen doelman, 1-0. Het doelpunt was een klein steuntje in de rug, want Tubanters kreeg, zonder goed te spelen, iets meer overwicht. Na 20 minuten leek Tubanters de score uit te breiden, maar een laat vlagsignaal gooide roet in het eten voor de topscorer van vorig seizoen, Ricardo van Eiken. Marco Kroeze vond Ron Rietman, die doorstak op Ricardo. De middenvelder schoot snoeihard in het dak van het doel, maar zoals vermeld dus dat vlagsignaal. La Premiere mocht wel veelal de bal hebben, maar kwam nog niet tot echt grote kansen. Tubanters wel, want na een dik half uur voetballen gooide de geheel herstelde Timo Roelofsen de bal bij de tweede paal. Daar volleyde Marco Kroeze, maar de doelman bracht knap redding. Uit de corner kreeg Marco weer de bal, maar dit keer een volley in de handen van de doelman. In blessuretijd van de eerste helft ging het toch nog fout voor Tubanters. Een lange bal werd doorgekopt en na licht vergrijp van Twan van Ooijen werd de bal op de stip gelegd. Ken Rietman was nog dichtbij, maar op slag van rust kwam La Premiere terug naar 1-1.

Zonder wijzigingen trad Tubanters aan voor deel 2. De blauw/zwarten begonnen nog goed aan deel twee, want Ron Rietman kon het doel onder vuur nemen. De Almelose doelman redde. NA 10 minuten kreeg Tubanters weer een kans, vanuit een vrije bal. Maar dit ging compleet fout bij Tubanters. De bal werd voorgebracht, de doelman ving eenvoudig en schoot direct naar voren. Centraal achterin werd deze bal verkeerd ingeschat en de snelle Almeloër kon de bal langs Ken Rietman schuiven, 1-2. Tubanters was volledig van slag. Het moest op jacht naar een gelijkmaker, maar het spel werd slechter en slechter. La Premiere hield eenvoudig stand en kon zelf counteren. Zo tikte Ken Rietman een schot van afstand net over en bracht nog een aantal maal redding op inzetten van de Almelose ploeg. Tubanters kon er weinig tegenover zetten. Een kwartier voor tijd kreeg het ook nog de deksel op de neus. Een bal werd door de Almelose defensie weggeroeid en de aanvaller kon zo oppikken. Wederom bleef hij koel en schoot binnen, 1-3. De Spanjaard Mario Jimenez maakte nog zijn competitie debuut en deed dit naar behoren. Maar verder was er weinig positiefs te melden.

Het bleef dan ook bij 1-3 en zo bezorgde Tubanters zichzelf een valse start. Maar het voordeel in een competitie is dat er snel weer een nieuwe wedstrijd komt. Volgende week, Vasse uit. Dan moet het beter en gaan we op jacht naar drie punten.