Tubanters 1 verliest in Ootmarsum en blijft 4e klasser

Eindelijk begon dat het toetje van het seizoen. De nacompetitie voor promotie. Vanwege de status als laagst geklasseerde periodekampioen had Tubanters direct een zware kluif in de eerste ronde. KOSC Ootmarsum was de tegenstander. De ploeg vertoefde dit seizoen voor het eerst weer in de vierde klasse en werd daar 3e, achter kampioen BVV Borne en RSC Rossum. Tubanters moest het stellen zonder de geblesseerde Melvin Atalay en de afwezige aanvoerder, Nick Kutscher. Tubanters begon in de volgende opstelling:

In de eerste minuten in Ootmarsum waren beide ploegen elkaar aan het aftasten. De fase leverde geen grote mogelijkheden op, al was het wel duidelijk dat het initiatief bij de thuisploeg kwam te liggen. Na 7 minuten werd ook het eerste schot gelost, maar de afvallende bal die ingeschoten werd vloog over. Na een kwartier was het door goed optreden van Farad Tawakalsada geen 1-0, omdat de centrale verdediger zich voor een schot wierp. Vervolgens kwam Tubanters met een aantal plaagstoten, maar in de 20e minuut was het direct raak. Nick Stijner gaf de bal diep op de doorgelopen Ricardo van Eiken. De Ootmarsumse doelman twijfelde met uitkomen en daardoor was Ricardo sneller bij de bal. Hij tikte deze voorbij de keeper en schoot vervolgens de bal tegen de touwen, 0-1. Een mooie opsteker, maar een viertal minuten later was het duel alweer in evenwicht. Een voorzet vanaf de linkerkant kon geheel vrijstaand in de zestien binnengekopt worden, 1-1. KOSC ging op zoek naar meer, maar kon maar eenmaal echt gevaarlijk worden. De aanvallende middenvelder mocht vrij doorlopen, maar schoot vanaf rand zestien maar net naast. Het duel leek op een 1-1 ruststand af te koersen, maar Tubanters mocht nog een vrije bal nemen van een 20 meter. A.nam plaats achter de bal en schoot hard op doel. De onzekere doelman liet los, maar de aanvallers waren niet alert genoeg. De bal kon als hoekschop verwerkt worden. Marco Kroeze nam plaats achter de bal. De indraaiende bal werd weer half geraakt door de doelman, waardoor Nick Stijner vrij in kon tikken, 1-2. Een mooie ruststand. Maar dat ging niet gebeuren. Want niet veel later kreeg ook KOSC een hoekschop. En geheel vrij voor het doel mocht de bal snoeihard binnen gekopt worden. rust dus 2-2

In de tweede helft maar opnieuw starten. Maar voordat iedereen goed en wel uit de kantine was, stond het al 3-2 voor de thuisploeg. Tubanters was niet fel genoeg in het duel op het middenveld, waardoor de linkeraanvaller met een hoogstandje schuin op doelman Ken Rietman af kon. De aanvaller bleef koel en schoof de bal in de lange hoek, 3-2. Het leek al een doodsteek voor de ploeg van Tim Somberg. Tubanters creeerde te weinig en KOSC kon eenvoudig stand houden. In de 69e minuut breidde KOSC de score ook nog eens uit naar een 4-2. Een prima uitgespeelde aanval via de spits en de bekende kaats maakte het een aanvaller eenvoudig om binnen te schieten. Tubanters kon er vrij weinig tegenover zetten. Een schot van A. belandde in de handen van de doelman. Wel was er een persoonlijk succes, want JO19-1 speler Sam Wösting mocht zijn debuut maken, door het uitvallen van Farad Tawakalsada. 10 minuten voor tijd kreeg Tubanters nog wel een grote mogelijkheid om het duel nog spannend te laten worden, maar de voorzet van Jeremy Mayamba kon niet worden binnengekopt door een andere invaller, Brian Mulstege. In blessuretijd redde Ken Rietman ook nog op een laag schot, waardoor de eindstand 4-2 werd.

Door het verlies zit het nacompetitie avontuur er alweer op. Tubanters mag dan ook volgend seizoen wederom uitkomen in de vierde klasse. Met een nieuwe trainer voor de groep, want Tim Somberg zat voor het laatst op de bank. Wij wensen hem dan ook veel geluk bij zijn volgende uitdaging.