Tubanters 1 in restant van 34 minuten tegen FC Aramea strijdend naar de top

Het is al laat in december. Waar iedereen al langzaam de kerstgedachte op laten komen, moesten Tubanters en FC Aramea zich nog eenmaal opladen voor een klein gedeelte van een wedstrijd. Op 2 december werd dit duel na 56 minuten gestaakt wegens een zware blessure aan de kant van FC Aramea. Een minuut daarvoor waren de blauw/zwarten via Ricardo van Eiken op gelijke hoogte gekomen. 34 minuten waren nog resterend, met een 1-1 tussenstand.

Verslag van de voorgaande 56 minuten vinden jullie hier

Trainer Tim Somberg stuurde een offensieve ploeg het veld in. Met een 3-4-3 opstelling ging het vol voor een driepunter. Beide ploegen mochten 11 nieuwe namen opstellen, alleen Farad Tawakalsada mocht niet spelen, omdat hij eerder in het duel al gewisseld was. De opstelling als volgt:

Het duel werd gestart met een scheidsrechtersbal op de helft van Tubanters. De ploeg van Tim Somberg zette vanaf minuut 1 direct druk en bracht het duel naar een hoog tempo. De ploeg had maar 1 missie en dat was snel te scoren. Na 8 minuten kreeg het al een 100% kans om te scoren. Marco Kroeze gaf voor waar bij de tweede paal Jeremy Mayamba opdook. Geheel vrijstaand kopte Jeremy naast het doel. Aan de andere kant was FC Aramea alleen dreigend vanuit een vrije bal. De inzet ging naast het doel van Ken Rietman. Tubanters bleef hoog tempo spelen en was de ploeg die het meest dreigend was. Alleen gaat het natuurlijk om doelpunten. In de 18e minuut leek deze te komen, maar FC Aramea haalde een inzet van de lijn. 34 minuten vliegen voorbij en nog steeds was het 1-1. Maar 2 minuten voor tijd kreeg Tubanters dan eindelijk wel loon naar werken. Nick Kutscher controleerde een hoog ingebrachte bal met zijn borst en kon daarna met zijn hoofd de bal bij zijn aanvalsleider, Ron Rietman, krijgen. De spits die moeite had met scoren de laatste weken schoot alle frustratie van zich af en joeg de bal hard tegen de touwen. 2-1.

FC Aramea maakte zich nog op voor een slotakkoord maar Ken Rietman bracht nog eenmaal redding op een vrije bal vanaf rand zestien. Al snel daarna floot de scheidsrechter voor het einde van deze ultra korte wedstrijd. Tubanters had maar 1 missie en beloonde zich ook voor deze speelstijl. Door de overwinning voegde de ploeg zich naast UDI Enschede op plek 1. De stadsgenoot heeft alleen een beter doelsaldo, waardoor Tubanters de winterpauze ingaat als nummer 2.