Tubanters 1 laat aloude voetbalwet weer in werking treden tegen Udi Enschede

Na afgelopen weekend een driekwart stadsderby te hebben gespeeld, thuis tegen Aramea, (wedstrijd werd na 55 minuten gestaakt) stond er deze zondag wederom een stadsderby gepland. Maar niet alleen een derby, ook was het de nummer 3 tegen nummer 2. Beiden hetzelfde aantal punten, maar Tubanters moet nog een klein half uur spelen tegen FC Aramea met een 1-1 tussenstand,

Udi – Tubanters, ook niet zomaar een duel, want in het rood van UDI spelen tegenwoordig veel oud-Tubanters spelen. Jordi Lever, Kevin Schonewille, Kenny Kroes, Levi Hulst, Frank Vos, Chris Bonzet en Rick Meijer. Allemaal hebben ze in de hoofdmacht gespeeld bij Tubanters. Nu dus tegen Tubanters. De ploeg van Tim Somberg moest het stellen zonder zijn aanvoerder. Nick Kutscher moest het duel vanwege een teenoperatie aan zich voorbij laten gaan. De opstelling als volgt:

 

Al na twee minuten spelen gaf Kars van der Velde aan dat het duel op het heetst van de strijd gespeeld ging worden. De mandekker kreeg na een harde overtreding al direct de gele kaart gepresenteerd. Het was een voorbode voor een duel met veel overtredingen, veel uitdagingen en een aantal opstootjes. Al was het begin van het duel nogal matig. UDI en Tubanters speelden voorzichtig en geen van beide ploegen nam echt het initiatief. Het duurde dan ook een half uur voordat er echt wat spanning kwam in het duel. Nick Stijner werd op de rand van de zestien neergehaald, maar de scheidsrechter gaf voordeel. De bal belandde bij Marco Kroeze, die zijn schot in de lange hoek maar net naast getikt zag worden. UDI creëerde weinig en het was dan ook Tubanters die verdiend op voorsprong kwam. Tubanters schakelde snel om en Ricardo van Eiken nam de bal over van een slechte aanname van UDI op het middenveld. Ricardo speelde Nick Stijner in en deze kon schuin op de doelman af. De inzet van Nick werd gekeerd maar de rebound was voor de doorgelopen Ricardo van Eiken. Ricardo schoot in, maar een hand voorkwam nog een doelpunt. Alleen ging Ricardo goed door en kon de omhoog gesprongen bal nog over de lijn koppen, 0-1. UDI moest nu komen, maar had een vrije bal nodig om snel terug te komen. Tubanters lette even niet op en zodoende kon Nanninga geheel vrijstaand, op randje buitenspel, binnenkoppen, 1-1. Even leek Tubanters nog met een voorsprong te rusten, maar Marco Kroeze schoot de bal voorlangs, na een goede steekpass van Nick Stijner

Zonder wijzigingen traden beide ploegen aan voor deel 2. En Tubanters kwam prima uit de kleedkamer. De ploeg nam het initiatief volledig over en het kon naar hartenlust aanvallen. In de 57e minuut legde Ron Rietman een bal af op Ricardo van Eiken. Ricardo gaf met een hakje de bal op de inkomende A., die zijn schot maar net over het doel zag gaan. Even later was wederom dezelfde tandem te zien. Ricardo van Eiken had een goede actie in petto en haalde de achterlijn. Hij gaf voor waar A. wederom opdook. Ditmaal belandde de inzet recht in de handen van de doelman. Een Tubanters treffer hing deze fase in de lucht en de ploeg van Tim Somberg was heer en meester op het veld van UDI. Alleen moet je scoren, iets wat de ploeg zichzelf kan verwijten. Zo ook in minuut 65. Tubanters legde een perfecte combinatie aanval op de mat. De bal belandde bij rechtsbuiten Marco Kroeze. De assistkoning van Tubanters gaf de bal hard en laag voor en daar dook Ron Rietman op. Binnen de 5 meter kreeg de Tubanters spits de bal niet tegen de touwen, maar recht in de handen van de keeper. Even later stak Nick Stijner de bal op A., die vanaf rechts op de doelman kon komen. A. wilde niet egoïstisch zijn en gaf de bal breed in plaats van zelf schieten. Bij de breedtebal kon maar net een verdediger tussen komen. Tubanters viel en viel aan, maar ook aan de andere kant bleef het oppassen. Zo gleed Farad Tawakalsada een lage voorzet maar net over zijn eigen doel. Een andere uitval, in minuut 75, bracht Tubanters met 10 man. De spits van UDI ontsnapte aan de aandacht, waarna Kars vd Velde ingreep. De verdediger kreeg zijn tweede gele kaart gepresenteerd en Tubanters moest door met 10 man. Maar ook met een man minder bleef Tubanters de betere. Alleen een aloude voetbalwet…. als je zelf niet scoort, komt er voor de tegenstander altijd wel een momentje. En 8 minuten voor tijd kwam deze kans. Een lange bal vanaf rechts werd voorgebracht. Ken Rietman redde knap op de inzet die volgde ten koste van een hoekschop. En deze hoekschop, vanaf UDI’s rechterkant, werd ingedraaid. Bij de eerste paal werd deze door Melvin Atalay geprobeerd eruit te koppen, maar hij kopte de bal tegen zijn eigen touwen, 2-1. Tubanters ging daarna nog alles of niets spelen, maar met hangen en wurgen hield UDI stand.

De ploeg speelde één van haar betere wedstrijden, maar het ontbrak aan doelpunten. Dit duel ging dus verloren, maar volgende week al snel weer kans op herstel. Dan komt Erix op bezoek in Enschede. Dan weer kansen op doelpunten.

1 Reactie

Laat een reactie achter