Tubanters 1 beleefd totale offday in Lievelde. Keeper Jordy van Asselt voorkomt grote nederlaag

Na een degelijke bekerwinst in het thuisduel tegen AD ’69 stond deze zondag duel nummer 2 in de bekerpoule op het programma. Een bezoekje in de Achterhoek was het doel, waar in Lievelde het VV Erix op Tubanters stond te wachten. Trainer Jurgen Kok benut de bekerduels natuurlijk om de ploeg klaar te stomen voor het echte werk, eind september, thuis tegen SV Almelo, als de competitie begint. Ditmaal zonder Nick van Nierop (blessure), Jeroen Timmers (blessure), Twan van Ooijen en Sam Wösting. Wel stond er de terugkeer van Nick Kutscher tegenover. De centrale verdediger lag er lange tijd uit met een zware beenblessure. De aanvoerder zou een half uur spelen deze zondag. De opstelling als volgt

Tubanters leek in Lievelde iets beter te starten dan het vorige bekerduel (waar de bal al na 2 minuten in het netje lag) maar het ontsnapte wel in de 3e minuut aan een vroege tegengoal. Timo Roelofsen dribbelde iets te ver door met de bal en verloor deze. In de tegenstoot werd de bal maar net voorlangs geschoven. Maar ook Tubanters liet van zich horen in de beginfase. Een schot van Diego Luna Madueno kwam alleen recht op de doelman af, waardoor deze kon pareren. Vervolgens was het doelman Jordy van Asselt die zich al vroeg kon onderscheiden in het bekerduel. Vanaf rechts werd een bal voorgegeven, waarna een volley op doel weg gevuurd. Jordy wist de bal nog net op de paal te tikken en via deze paal kon hij de bal net vangen, voordat een rebound kon worden binnengetikt. Niet veel later wist de jonge doelman weer te redden. Een vrije bal werd snel genomen, de Lieveldse spits legde goed terug maar Jordy redde weer prima. Aan de andere kant was Diego Luna Madueno dichtbij. Een crosspass van Niek Wösting werd door Diego goed meegenomen en na een prima actie werd de bal over geschoten. Toch was de thuisploeg beter en kreeg grote mogelijkheden voor een openingstreffer. Het was Jordy van Asselt die zijn ploeg in de wedstrijd hield. Met een geweldige reflex voorkwam hij dat er van dichtbij werd ingeschoten na balverlies op het middenveld. Aan de andere kant liet spits Kareem Freij een giga mogelijkheid liggen om Tubanters onverdiend op voorsprong te zetten. De spits kon een te korte terugspeelbal onderscheppen, maar kwam niet voorbij de doelman, die hij probeerde te omzeilen. Ook linkervleugel verdediger Johan Akgun kreeg voor rust nog een mogelijkheid, nadat de bal uit de kluts voor zijn voeten kwam. De Tubanters speler schoot op de doelman. Zo bleef het, miraculeus, 0-0.

Met 2 wissels, Kareem Freij en Johan Akgun vervangen door Brian Mulstege en Ron Rietman, probeerde Tubanters meer grip te krijgen op het duel. En na 1 minuut in de tweede helft leek Tubanters ook op voorsprong te komen. Diego Luna Madueno krulde een bal prima op doel, maar deze poging ging maar net naast. Niet veel later onstnapte Diego weer aan zijn tegenstander. Hij zag een prima loopactie van Brian Mulstege en bediende hem goed. In plaats van zelf af te drukken speelde hij nog (te) vriendelijk één station verder naar Niek Wösting. Niek miste, maar werd ook afgevlagd voor buitenspel. Niet veel later moest Brian Mulstege alweer het veld verlaten, na een vervelende blessure. Daan Barink kwam hem vervangen. De beginfase leek hoopgevend, maar al snel zagen ze in Lievelde het vertrouwde beeld van VV Erix. Tubanters was slordig in passing en duels en VV Erix creëerde kansen, maar vond de uitblinkende Jordy van Asselt steeds op de weg. Eerst had de doelman een antwoord op een snelle counter en even later volgde de beste redding van het duel. Een schot vanuit tweede lijn werd onderweg van richting veranderd. Met een uiterste reflex kon Jordy de bal nog net over zijn doel tillen. Toch kon Tubanters een tegentreffer niet voorkomen. Een aanval over de Lieveldse linkerkant bracht de aanvaller in schietkans. Nu wist VV Erix wel de doelman te passeren, laag in de hoek. 1-0. Tubanters probeerde het wel in de slotfase, maar kwam stootkracht en efficiëntie te kort. De passing was slecht en het spel slordig. Toch wist het nog wel een drietal kansen te creëren in de slotfase. Een kopbal uit een hoekschop van Ron Rietman kon uit de doelmond weggeschoten worden en niet veel later wist Diego Luna Madueno Niek Wösting weg te sturen. Het schot van Niek kwam op de keeper. Als laatste Enschedese wapenfeit was wederom Diego betrokken. Luuk Sonneveldt ging goed door op rechts en vond Diego. Diego schoot op doel, maar de doelman redde weer. Maar hij moest wel een rebound weggeven. Xander Molemans zag op rand zestien de bal voor zich komen, maar zag zijn schot onderweg nog net beroerd worden door een Lievelds been.

Een gelijkmaker zou wel mooi zijn geweest, maar gezien de gehele wedstrijd onverdiend. VV Erix kwam prima voor de dag en wist het slordige en onzorgvuldige Tubanters zeer moeilijk te maken. Een jong team in opbouw en in de beginfase van iets moois heeft ook zeker soms offdays. Laten we hopen dat we deze dagen nu gehad hebben. De rug rechtten en vooruit kijken. Voordat bekerduel nummer 3 plaatsvind, zondag thuis tegen FC Eibergen, wacht donderdag avond om 20:30u eerst een oefenduel tegen 2e klasser Eilermark.

Laat een reactie achter