Pupillen v.d. week, Thijn en Sven beleven gelijkspel in degradatiekraker

Een herstart van de competitie, dus ook weer een herstart van de pupil van de week bij thuiswedstrijden. Elke thuiswedstrijd mogen 2 pupillen een dag meelopen met het eerste elftal. Vooraf aanwezig in de bestuurskamer, vervolgens in de kleedkamer de laatste minuten meemaken voordat de spelers naar buiten gaan voor de warming up. De wissels houden op het veld beide pupillen bezig en natuurlijk wordt de aftrap verricht en mogen de jongens scoren. Daarna vip plaatsen in de dug out en de wedstrijdbeleving in de rust en na de tijd.

Afgelopen zondag was het de beurt aan de JO9-4. Thijn en Sven mochten de dag gaan beleven. En gelukkig voor de Tubanters, spelen bij jongens op het middenveld/aanval. Want doelpunten heeft ploeg van Hendrie Zwiggelaar zeker nodig deze middag. Hopelijk konden de jongens nog wat tips meegeven aan de aanvallers van Tubanters 1. Trainer Kristoffer had de jongens al goed opgeleid, want met een zeer soepele en 4-delige één-twee werd de Weerselose verdediging omspeelt. Vervolgens maakten beide jongens de aanval koelbloedig af. Juichend konden beide pupillen op de bank plaatsnemen, waar de wisselspelers gelukkig warme dekens hadden meegenomen. Het zonnetje scheen heerlijk in Enschede, maar toch was het wel fris.

Het duel begon en al snel zagen de jongens een topkeeper aan het werk. Jordy van Asselt wist knap een aantal cruciale reddingen te verrichten. Misschien wel iets voor hun favoriete club, FC Twente. Toch keek Thijn meer naar het middenveld, want daar speelt hijzelf ook. Het is dan ook geen verrassing dat zijn lievelingsspeler Michel Vlap is. Sven kiest ook een middenvelder, want Frenkie de Jong vindt hij de beste.

Na een spannende eerste 45 minuten even terug de kleedkamer in. Met een drankje en een chipje even luisteren wat de hoofdtrainer er van vond. Niet echt tevreden blijkbaar, maar gelukkig nog wel 0-0. Naar buiten voor deel twee dan maar. Maar het wordt wel iets minder leuk. UD Weerselo maakt nu wel één van haar kansen af. Zal het nog goedkomen? Maar toen kwam al snel het mooiste moment van de dag voor Thijn. Tubanters scoorde. En een middenvelder deed het. Xander Molemans maakt de 1-1 en vanaf dat moment wordt het een nog spannender duel. Al vond Sven het wel spannender om voor het eerst bij de grote mensen te zitten.

Het duel eindigde in een 1-1 en na even kort in de kleedkamer geweest te zijn ging het snel richting de bestuurskamer. Gelukkig even opwarmen en dan wacht er nog een heerlijk patatje. Als afscheid een bal met handtekeningen van alle spelers en zo kwam er een eind aan de dag.

In de kantine werden de spelers van Tubanters 1 nog even bedankt en met een overwinning naar huis. Want het werd weliswaar 1-1, maar aan het begin had natuurlijk Sven ook al een doelpunt gemaakt. Dus eigenlijk 2-1. Helaas krijgt het eerste er maar 1 punt voor, maar wel een lekker gevoel.

Laat een reactie achter