Informatieavond omgaan met blessures bij jeugdige sporters

Op woensdag 16 maart organiseren De Tubanters 1897, in samenwerking met Weerfit Fysiotherapie, een informatieavond met betrekking tot het omgaan met blessures bij jeugdige sporters.

Samen met Yannick Straver en Lotte Hilderink van Weerfit organiseren we deze informatieavond voor alle jeugdtrainers en eventueel leiders. Voornaamste reden hiervoor is dat jeugdspelers tussen circa 12 en 16 jaar veel last hebben van zogenaamde groeiverschijnselen met alle blessures van dien. Iets wat we helaas elk seizoen wel weer terug zien komen. Een mooi voorbeeld hiervan is de JO13-1 van vorig seizoen waar op een bepaald moment 8(!) van de 15 spelers tegelijk geblesseerd waren. Oorzaak: groeiklachten in combinatie met een te hoge trainingsintensiteit.

De afgelopen jaren heb ik veel met deze leeftijdsgroep gewerkt en heb gemerkt dat het lastig is om met deze verschijnselen om te gaan. Ook bij trainers (en zeker ook ouders) merk ik dat het nog een onontgonnen gebied is, althans voor velen. De mensen van Weerfit willen ons graag wat handvatten aanreiken hoe hiermee om te gaan.

Naast bovengenoemde problematiek willen we het deze avond uiteraard ook iets breder trekken en het omgaan met blessures in het algemeen bespreekbaar maken.

Kortom, een informatieve avond waarbij het mooi zou zijn als we met veel trainers en leiders aanwezig kunnen zijn.

Datum: woensdag 16 maart 2022

Lokatie: Jan Dalenoort-home Tubanters (Tube)

Aanvang: 20.00 uur

Einde: uiterlijk 22.00 uur

Indien jullie hierbij aanwezig willen zijn dan graag per mail aanmelden bij Mark-Dennis Heitbrink op het volgende mailadres: heitbrinkmd@gmail.com

We zien jullie graag op woensdag 16 maart.

Met sportieve groet,

 

Yannick Straver (Weerfit)

Lotte Hilderink (Weerfit)

Mark-Dennis Heitbrink

Laat een reactie achter