Futloos Tubanters 1 krijgt in blessuretijd deksel op de neus

Wederom stond Tubanters afgelopen zondag weer met lege handen. In de stadsderby werd er met 3-2 verloren en weer had de ploeg het gevoel dat het onnodig was. Ook thuis tegen SV Almelo heerste een gevoel van onnodig puntverlies. Maar toch moeten de punten een keer over de streep worden getrokken. En dan komt SV de Lutte op bezoek in Enschede. De bezoekers hadden wel eenmaal gewonnen, maar de laatste weken zat er ook de klad in. Dus het zou moeten kunnen vandaag. Maar waar vorige week vooraf Emos uit de ziekenboeg bijna leeg was, was deze middag de wachtkamer weer vol. Timo Roelofsen, Max Teesink en Luc Sonneveldt konden niet spelen. Ook waren Wouter Wilmer, Niek Wösting en Johan Akgun niet aanwezig. Thomas was de gehele week ziek, maar was wel fit genoeg om te spelen. Door de vele afwezigen werd een beroep gedaan op de JO19-1. Dominique Jager en Noud van Petersen mochten op de bank plaatsnemen.

In een herfstzonnetje gingen beide ploegen om 14:00 uur op jacht naar een broodnodige driepunter. SV de Lutte liet Tubanters aan de bal. Maar in de beginfase was de ploeg van Jurgen Kok zeer slordig. Veel passes gingen fouten en soms op bijna cruciale plekken werden de tegenstanders zo in de voeten gespeeld. Het begin was dus erg onnauwkeurig. Gelukkig voor Tubanters speelde SV de Lutte ook niet met het volste vertrouwen. Er ontstond zich een bedenkelijk wedstrijdniveau waar de neutrale toeschouwer niet echt blij van werd. Het was dan ook geen verrassing dat SV de Lutte de allereerste echte grote mogelijkheid kreeg door dom balverlies van Tubanters. Een Luttenaar werd zo in de voeten gespeeld in de opbouw, waarna een actie over rechts volgde. Een snelle lage voorzet bereikte de inlopende spits, maar deze maaide in zeer kansrijke positie volledig naast de bal. Aan de andere kant was het Nick van Nierop die een bal in de handen schoot van de doelman na een goede voorzet van Thomas Broek. Een scrimmage in het strafschopgebied bracht SV de Lutte een nieuwe kans op halverwege de eerste helft. De bal werd opnieuw ingebracht na een afgeslagen voorzet, maar een omhaal die volgde in de scrimmage ging net over. Tubanters moest vervolgens al snel wisselen na een hamstring blessure van Thomas Broek. De jonge Dominique Jager kwam hem vervangen. Zoals al eerder beschreven, was het een barslecht niveau in de eerste 45 minuten. Een fout of individuele actie kon de wedstrijd openbreken. Aanvoerder Nick Kutscher ging eenmaal mee naar voren en kreeg de bal op het hoofd, maar de kopbal miste precisie en kracht. Vlak voor rust kwam er toch nog een kans door een fout er in de communicatie van de Tubanters defensie. Een verdwaalde lange bal viel tussen Xander Molemans en Stijn Schlosser in. Beiden wachtten teveel af waardoor de rappe aanvaller er tussen kon komen. Stijn Schlosser redde nog met zijn voet. Rust dus 0-0

Na de theepauze hopelijk wat meer spektakel en beleving. En even leek Tubanters ook wakker te zijn geworden. In de beginfase creëerden de blauw/zwarten nog een aantal gevaarlijke momenten. Diego Luna Madeuno dribbelde goed op en werd niet aangevallen. De middenvelder besloot te schieten, maar de bal kon gekeerd worden door de doelman. Niet veel later legde Kareem Freij de bal goed breed op Dominique Jager, maar deze schoot over. Daarna sloeg SV de Lutte toe. En het was zoals voorspelt een individuele actie die het duel openbrak. De rappe aanvaller kreeg de bal op rechts. Vervolgens kapte de speler goed zijn directe tegenstander uit en schoot met gevoel over Stijn Schlosser heen, 0-1. Even leek SV de Lutte door te drukken, maar Stijn Schlosser voorkwam een snelle verdubbeling van de score. Een lange bal ging over Jeroen Timmers heen en zo kon de aanvaller schuin op het doel af. Stijn bracht gelukkig redding. Toch kwam de 0-2, maar een lobdoelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Tubanters moest nu en trainer Jurgen Kok greep in. Hij bracht de jonge, en debutant, Noud van Petersen. Maar Tubanters kreeg maar spaarzaam een kans. Zo wist Diego Luna Madueno nog wel Kareem Freij te vinden. De spits kapte zich vrij, maar met zijn verkeerde been schoot hij de bal krachtloos op doel. Maar toch kwam Tubanters uit het niets op gelijke hoogte. Bart Busschers dribbelde op als linksachter. Net over de middenlijn, vanaf ongeveer 40 meter dacht hij maar eens te vuren op doel. De bal zeilde in de verre bovenhoek en gleed prachtig tegen de touwen binnen, 1-1. Een gelijkmaker uit het niets, dat moet toch wel kracht en energie geven? Maar helaas…. de wedstrijd bleef zich langzaam voortbewegen. Brian Mulstege, die eindelijk na lang blessureleed weer terug binnen de lijnen kwam, en Ron Rietman werden gebracht om nog een overwinning te stelen. Maar kansen kwamen er niet. En toen brak de blessuretijd aan. SV de Lutte ging nog eenmaal ten aanval. En zoals alle goals viel ook de winnende van SV de Lutte uit de lucht. Een voorzet vanaf links belandde bij de tweede paal. Daar kon een aanvaller hard schieten in de korte hoek, waar Stijn Schlosser zich liet verrassen, 1-2.

Tubanters kreeg na een futloze wedstrijd en waar weinig beleving op het veld werd gelegd in blessuretijd alsnog de deksel keihard op de neus. Gezien het spel was een overwinning van SV de Lutte misschien wel teveel van het goede, maar het was wel de ploeg die er het meest recht op had. De Tubanters moet snel de rug rechtten, want de punten worden verdeeld door alle andere ploegen. Tubanters heeft er nog maar 2 en neemt het volgend weekend op tegen de enige ploeg met 0 punten, Zenderen Vooruit. Dan moet er echt een overwinning worden behaald. Wel met een andere instelling en mentaliteit!.

 

Debutant Noud van Petersen –>

Laat een reactie achter