Luuk en Siem (JO10-1) beleven 0-0 tegen sv Vasse als pupil vd Week

Bij elke thuiswedstrijd van Tubanters 1 komt er vanuit de pupillen groep een pupil van de week. De jonge Tubanters voetballertjes hebben zo een kijkje achter de schermen hoe het allemaal verloopt bij het eerste elftal. Zo zijn ze er bij als de spelers zich voorbereiden op het aankomende duel, mogen ze de echte warming up meedoen en natuurlijk vervolgens de wisselspelers goed fit en warm houden door een balletje met ze te trappen. Vervolgens wordt er met de scheidsrechter samen de beide teams uit de kleedkamer gehaald en gaan ze samen het strijdtoneel betreden. Natuurlijk verricht de pupil van de week de officiële toss en mag dan proberen de defensie van de tegenpartij te omspelen en het eerste Tubanters doelpunt te maken. Veilig op de reservebank en warm tussen de wissels wordt het duel live gevolgd. Met een drankje in de rust en luisteren naar de tactische aanwijzing van de Tubanters trainer wordt de pauze ook goed besteed. Nadat de tweede helft voorbij is kan er bij een overwinning natuurlijk even worden mee gefeest voordat er een lekker bakje patat klaar staat. Natuurlijk wacht ook nog een mooie herinnering aan het einde.

In het thuisduel tegen SV Vasse waren Luuk en Siem uit de JO10-1 de pupillen van de week. Ze spelen allebei alweer 5 jaar bij Tubanters waarbij er in de mini’s is begonnen. Bij beide pupillen zit het voetbal er al van jongs af aan in. Vader van Siem is de huidige ass. trainer bij 1 en JO19-1 coach Hendrie Zwiggelaar. Gelukkig is Siem niet de enige met een voetbaltrainer-papa want Luuk’s vader is Toine Kohn, die alweer zijn tweede seizoen de JO15-1 onder zijn hoede heeft. Het is dan ook niet een verassing wat de jongens antwoorden wie ze de beste trainer vinden…… Ik zal het antwoord aan jullie overlaten. Dan nog het volgende dilemma van de middag. Wie gaat er een doelpunt maken, maar ook daar komen beide jongens snel uit. Siem, de doelman van JO10-1, laat dit aan zijn middenvelder Luuk over. Siem is tevreden met een goede assist. Na de warming up en met de scheidsrechter het veld op mogen beide jongens dan maar laten zien aan de eerste elftalspelers hoe je een doelpunt maakt. En het gaat fantastisch. De ene naar de andere Vassenaar wordt voorbij gespeeld en waar Siem al beloofde een assist te geven, maakt hij het ook waar. Luuk ontvangt de bal en schiet de bal tegen de touwen, 1-0 voor Tubant……. o nee. Die mogen we niet meerekenen.

De jongens zien in de dug out een spannend duel. Even keken beide jongens wel raar toen het leek dat Tubanters tegen Tubanters speelde, maar na uitleg over de kleurverschillen en de geleende uitshirts van Tubanters aan Vasse was het helemaal duidelijk. Er ontpopte zich een strijd, maar er wordt nog niet gescoord door de teams. Tja.. zullen Siem en Luuk gedacht hebben, zijn wij bijna niet meer gewend als wij naar onze favoriete Nederlandse club kijken. En ja, weer een inkoppertje, want beide jongens hebben de (slechte) eigenschappen overgenomen van hun vaders en zijn Ajacied geworden. Maar positief is wel dat beide jongens in het mooie rood gaan trainen binnenkort, want allebei zijn ze uitgenodigd voor de regiotrainingen die FC Twente organiseert. Daarmee nog gefeliciteerd en succes. Een mooie stap om in de voetsporen te treden van de favoriete voetballers. Donnarumma (Siem) en Lewandowski (Luuk).

Dan nog terug naar de wedstrijd. Waar de jongens het zo goed hebben laten zien hoe je moet scoren, laten de spelers op het veld dit achterwege. Nou ja… blij met de ene 0, maar helaas wist Tubanters ook niet te scoren. 0-0 dus. Beide jongens hadden wel een enerverende dag achter de rug vooral Siem vond het wel interessant om eens te kijken hoe het er bij een eerste elftal aan toe gaat. Luuk richtte zich vooral op de patat, wel het leukste… eh…..lekkerste…. onderdeel van de dag.

Laat een reactie achter