Volwassen Tubanters 1 verrast koploper La Premiere

Tubanters beleeft nog steeds een mooi 2022. Nog steeds ongeslagen in de competitie. Alleen meerdere overwinningen doen nog op zich wachten. Vele gelijke spelen kwamen voor de ploeg van Hendrie Zwiggelaar. Maar een driepunter zou wel welkom zijn. En dan moet er ook nog op bezoek worden gegaan bij de koploper. Er werden wel een aantal spelers gemist, maar met een bijna fitte selectie werd er afgereisd naar Almelo. Thomas Broek, Ayoub el Amrani, Johan Akgun waren afwezig. De opstelling als volgt:

In een zonnig Almelo begon de thuisploeg fanatiek aan het duel. Met veel lange ballen werd de Tubanters onder druk gezet. De vele hoekschoppen die volgden waren ook geen voordeel voor de blauw/zwarten. Toch hield de ploeg goed staande. Na een kwartier leek La Premiere wel op voorsprong te komen. Wederom vanuit een corner werd er gevaar gesticht. Tubanters verwerkte de corner nog maar de rebound werd hard ingeschoten. Kansloos voor Jordy van Asselt, maar op de lijn stond nog Timo Roelofsen, die het snoeiharde schot met gevaar voor eigen leven blokkeerde. Het was ook echt de beginfase waarin Tubanters niet veel te vertellen had. Maar geheel professioneel doorstond de jonge ploeg deze fase. Vervolgens kwam Tubanters wat meer aan het voetballen en ging het ook mogelijkheden creëren.  Na een klein half uur kreeg de ploeg ook al een snelle beloning. Niek Wösting vond zijn oudere broer in de zestien meter, waarna hij licht uit balans werd gebracht. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Sam ging zelf achter de bal staan en schoot koelbloedig de openingstreffer binnen, 0-1. Tubanters kreeg vertrouwen en La Premiere liep zich telkens vast op de defensie van de Enschedeërs. Wel gaf de uitlploeg veel hoekschoppen weg, waaruit toch veel dreiging kwam van de thuisploeg. Tubanters dacht ook wat meer aan aanvallen, waarbij Bart Busschers bijna een mooie assist op zijn naam kreeg. Met een goede cross vond hij Sam Wösting. Sam controleerde goed, schoot hard en hoog in, maar de lange doelman kon de bal maar net als hoekschop verwerken. Aan de andere kant was het ook een doelman die kon schitteren. Met een goede reflex bracht Jordy van Asselt redding op een rebound vanuit één van de vele hoekschoppen. Zo werd de ruststand 0-1

In de theepauze moest Jeroen Timmers geblesseerd achterblijven en verving Twan van Ooijen hem aan de rechterkant van de defensie. Waar Tubanters dreigend naar voren ging na de theepauze, kreeg La Premiere de eerste kans. Wouter Wilmer werd verrast door een lob, maar vervolgens liet Jordy van Asselt zich niet foppen. Met één hand wist hij oog in oog met de aanvaller de lob te keren. Niet veel later was het wederom Timo Roelofsen die een goede doelbewaker bleek te zijn. Vanuit wederom een hoekschop bracht hij redding op de lijn nadat Jordy van Asselt al geklopt was. Ditmaal niet met zijn lijf, maar al koppend bracht hij redding. En toen was het de beurt aan Tubanters. De ploeg kreeg in de omschakeling veel ruimte op het middenveld. Een snelle ingooi deed de bal ook bij Bart Busschers belandden. Deze vond Diego Luna Madueno ook. Na een goede actie kon hij de bal perfect in de korte hoek krullen en de score voor Tubanters verdubbelen, 0-2. La Premiere was niet van slag en ging snel op zoek naar een aansluitingstreffer. Jordy van Asselt pakte al snel een één op één situatie en vervolgens werd de Tubanters geholpen door de lat, toen een voorzet bijna in het doel belandde. Timo Roelofsen werd vervolgens gewisseld voor Daan Barink, die niet veel later ongelukkig de bal op de hand kreeg. Nadat La Premiere al meermaals schreeuwde om een handsbal het gehele duel, legde de scheidsrechter nu wel de bal op de stip. Jordy van Asselt pakte zijn moment en koos de goede hoek. De doelman voorkwam dus een snelle aansluitingstreffer. Tubanters scoorde nog wel een derde treffer, die vanwege buitenspel werd afgekeurd, maar moest de slotfase in de achteruit. Veel ballen werden ingebracht, maar de defensie van Tubanters speelde volwassen. En werd de defensie wel verrast, dan was daar Jordy van Asselt die erger voorkwam. Zo tikte hij nog een indraaiende voorzet net onder de lat vandaan en had hij een geweldige reflex op een inzet van dichtbij. Aan de andere kant bracht een schot van Daan Barink de keeper nog in moeilijkheden, maar er veranderde niets aan de score.

Zo wist Tubanters te winnen op bezoek bij de koploper. Een terechte overwinning tegen een zeer intimiderende tegenstander. Het voetbal won vandaag, werd er goed gequoteerd door Rene Jansen, supporter in Almelo. Een opsteker voor de ploeg en een lekker begin van belangrijke weken. Nu doorzetten naar zondag. Dan komt Zenderen vooruit op bezoek.

Laat een reactie achter