Vogido JO19-1 wint met een schamele 2-0 van de Tubanters1897 JO19-1

Iedereen wist het al. De Tubanters1897 JO19-1 zou met grote cijfers de bekerwedstrijd tegen Vogido JO19-1 verliezen.

Maar net als vorige week, hadden de critici het volledig mis. Wij hebben een team dat hard wil werken en vooral voor elkaar wil werken. Dit is fantastisch om te zien. En dat wij niet onderdoen voor andere teams, dat is wel gebleken na de wedstrijd tegen Rigtersbleek en de vandaag gespeelde wedstrijd tegen Vogido.

Voor de wedstrijd werd er door de trainer bekend gemaakt wie dit seizoen met welk rugnummer gaat spelen, waarna de nieuwe shirts werden uitgedeeld. Helaas moesten we na de warming-up al een speler wisselen vanwege een voetblessure. Zoubair kon echt niet de wedstrijd in. Gelukkig hadden we een aantal prima wisselspelers.

Max nam deze plek in, waardoor hij in de basis startte.

Geblesseerd: Zoubair

Om 15:00 startte de wedstrijd onder begeleiding van de 22 jarige scheidsrechter, Bjorn Ekhart. We begonnen de wedstrijd wat rommelig. Er werd vanaf de eerste minuut druk gezet door Vogido, waardoor wij in de achteruit gingen.

Er werd dan ook met man en macht geprobeerd om de bal uit te verdedigen. In de 11de minuut werd het dan ook 1-0 voor Vogido. Hoe vervelend dan ook, maar door een communicatie foutje, kopte Elroy de bal het eigen doel in. Zo’n 10 minuten later werd er een prima aanval opgezet door Daan. Hij dolde de rechtshalf, door tot 2x toe hem een panna te geven. Hij gaf een dieptebal op Alkan. Die op zijn beurt het strafschopgebied binnen liep en de bal wilde terug leggen op de 11 meter. Hij kwam net iets snelheid te kort waardoor hij de bal in de handen van de keeper speelde. Er werden een paar afstandsschoten op het doel afgevuurd, o.a. door Raul en Daan. Maar bij beide stond de keeper in de weg. In de 31ste minuut moesten we toch de 2-0 incasseren. Door slordig verdedigingswerk kon Vogido een beetje slalommend door de verdediging heen en breidde de stand uit naar 2-0. Toch bleven we doorgaan. Dennis en Koen, de links- en rechtsback, speelde een prima wedstrijd. Ook het centrale duo, Ayoub en Elroy, stonden hun mannetje. We gingen met deze stand de rust in.

Na 15 minuten mochten we het veld weer op. De eerste doelstelling was natuurlijk om in de tweede helft de nul te houden. Uiteraard wilde we ook proberen te scoren. Er werden hier en daar prima acties ingezet. Een aantal steekpassen die net niet aankwamen. Max die een prachtige steekpass in gedachten had, die net iets te hard was. Maarten die hard werkte. Niet te vergeten Jarno die de hele wedstrijd zijn turbo aan had staan. Raul, onze aanvoerder, die een tandje erbij zette. In de 65ste minuut kwam Can het veld in voor de moe gestreden Alkan. Ook hij probeerde de turbo erop te zetten. Had Vogido geen kansen meer? Zeker wel! Maar door weer een prima keepende Roel, ging er in de tweede helft geen bal meer in. TOP gedaan boys.

Complimenten vanuit de begeleiding voor het hard werken en het behalen van tenminste 1 van de doelstellingen. Op naar volgende week waar de laatste bekerwedstrijd op ons te wachten staat. We mogen dan wederom thuis spelen tegen Trias JO19-1.