Justin van der Tuin debuteert als hoofdtrainer JO19-1 met een onverwacht gelijkspel.

Justin van der Tuin, die het seizoen 2017-2018 aantrad als opvolger van de vorige trainer Metin Gungul, gaf
zijn team tijdens de eerste officiële wedstrijd, zijn volste vertrouwen.

“Laten we vooral met veel plezier deze wedstrijd spelen”, “Winst of Verlies, dat maakt mij niet uit, maar laat
zien dat je in ieder geval alles eraan gedaan hebt”. Dit zijn uitspraken die ervoor zorgde dat er een team op
het veld stond die met veel plezier en volle bak ertegenaan ging.

De JO19-1 seizoen 2017-2018 is bijna een compleet nieuw team. We hebben nu 3x getraind en sommige
spelers waren net terug van vakantie en hadden nog geen trainingsminuut gemaakt. Een aantal jongens
kenden elkaar wel van school en voetbal, maar hadden nog nooit met elkaar een wedstrijd gespeeld.

In het begin van de wedstrijd zag je ook dat de spelers allemaal even moesten wennen. Dit vertaalde zich ook
in een achterstand na zo’n 3 minuten, toen Rigtersbleek aan de linkerkant van het strafschopgebied de
linksbuiten helemaal vrij stond. Hij stond met zijn handen in de lucht om de bal te vragen, die hij ook kreeg. En
doordat er geen verdediger meer was, stond hij oog in oog met onze keeper en schoof de bal tegen het net
aan. Hij zette de eerste tussenstand op het scorebord, 0-1. Dat was een schrikken zo vroeg tijdens de
wedstrijd. Niet veel later moest Elroy aan de noodrem trekken en incasseerde de eerste gele kaart van het
seizoen.

De kansen die Rigtersbleek kreeg, die waren er. En om eerlijk te zijn, behoorlijk wat. Maar alles ging over,
naast en niet te vergeten onze keeper, Roel, stond een hele goede pot te keepen. Wij kregen ook nog een
aantal zeer goede kansen om de gelijkmaker binnen te schieten. Daan die een bal over de verdediging lobde
naar Zoubair die op zijn beurt de bal overschoot. Een prachtige vrije trap van Elroy, waar alleen nog maar een
voetje tegenaan hoefde. Toch gingen we met een 0-1 achterstand de rust in.

Na 15 minuten van onze rust te hebben genoten, gingen we weer vol aan de bak. In de 52 ste minuut was het
feest op het veld en in de dug-out. Ayoub die de bal over de verdediging schoot naar Zoubair, die de bal direct
aan Alkan meegaf. Hij zag op zijn beurt Daan vrij staan en bedacht zich geen moment en speelde de bal naar
Daan. En jahoor hij zorgde dat de bal achter de keeper het doel binnenviel. Op het scorebord stond de 1-1.

En met hard werken hebben we deze stand over de eindstreep getrokken.