Vernieuwd en fris Tubanters 1 laat SV Almelo ontsnappen

Eindelijk……….

Na bijna een jaar zonder competitie duels vanwege het bekende virus, was het vandaag eindelijk zover. Nog steeds in de vierde klasse actief met dezelfde tegenstanders als afgelopen (kort) seizoen. Alleen is alles anders bij Tubanters. Een nieuwe trainer, een jong elftal, die echt bezig is om beter en beter te gaan worden. Het zogenaamde Tubanters 2.0. Dat het soms met vallen gaat werd al duidelijk in de beker. Uit in Lievelde was het zeer matig en thuis tegen FC Eibergen werden veel kansen onbenut gelaten. Maar dat alles stond in het teken van vandaag. Op het eigen sportpark tegen SV Almelo.

Tubanters moest aan de competitie beginnen zonder de geblesseerd geraakte Timo Roelofsen en de al wat langer geblesseerde Brian Mulstege. Ayoub el Amrani en Twan van Ooijen zaten vandaag niet bij de wedstrijdselectie, waar ook wisselspeler Johan Akgun vlak voor de wedstrijd geblesseerd moest afhaken. Wie er wel speelden:

In het nazomer zonnetje kwamen de blauw/zwarten direct voor de dag. Er komt steeds meer lijn in wat het spel goed bevorderd. In de beginfase leverde het vlotte spel een vrije bal op, op de rand zestien van SV Almelo. Bart Busschers nam deze bal, maar de doelman kon deze bal in de armen sluiten. Het bleek een startschot(je), want het serieuze werk kwam iets later. Daan Barink speelde zich knap vrij en schoot vrij goed binnen. De bal draaide naar de bovenhoek, maar de uitstrekkende doelman kon deze er net uittikken. Tubanters was heer en meester en had niks te duchten voor de pover spelende Almeloërs. Deze waren meer bezig met spel vertragen en ontregelen. Maar Tubanters kon het nog niet afstraffen. Ook omdat de lat een sta in de weg leek voor Nick van Nierop. Een afvallende bal nam de spits vol op de pantoffel. Uit de volley knalde de bal via de lat over het doel. Ook Xander Molemans liet zich gelden, maar zijn eerste schot kon worden gevangen door de doelman. In de 29e minuut volgde weer een schotje van Xander. Met zijn zwakkere linkerbeen schoot hij, maar de bal miste kracht. Toch wist de doelman de bal niet klem te krijgen, waarna Nick van Nierop echte spits kwaliteiten liet zien. Als een haas was van Nierop bij de bal en schoof die langs de liggende keeper, 1-0. Tubanters rook meer en bleef druk op het doel houden. Nick Kutscher veroverde de bal en kon doorschuiven, het middenveld in. De aanvoerder vond Niek Wösting, die maar net de bal naast de kruising plaatste. Toch kwam de beloning als nog voor de thuisploeg. Xander Molemans werd goed weggestuurd en kon langs de doelman. De Almelose sluitpost haakte met zijn arm de jonge middenvelder en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Nick van Nierop nam plaats achter de bal en faalde niet vanaf elf meter. 2-0. Zo werd ook de rust gehaald.

 

Na de theepauze vrij weinig verandering aan het spelbeeld. Al direct liet Tubanters zich weer gelden, maar Daan Barink schoot de bal maar net naast het doel. Niek Wösting ging er een aantal minuten later weer vandoor aan de linkerkant. De aanvaller hield goed het overzicht en zag de mee opgekomen rechterverdediger Luc Sonneveldt. Luc kreeg de bal prima van zijn medespeler, wist zich vrij te spelen en kon vuren op doel. Een goed hard schot, maar de doelman voorkwam met een perfecte redding een derde Enschedese treffer. Van SV Almelo was nog weinig te duchten, maar één tegentreffer gooit het duel weer helemaal open natuurlijk met een magere 2-0 voorsprong. Dat wist Tubanters, en met beleid werd een verder aangevallen. Niek Wösting kwam vanaf links goed naar binnen en probeerde de bal in de verre hoek te krullen. Maar ook nu weer ging de bal maar net voorlangs. Tubanters werd vaker dreigend, maar het ontbrak vaak en de juiste en zuivere eindpass. En toen kwam daar ineens SV Almelo. Tubanters kon een lange bal niet goed wegkrijgen uit de defensie. De bal kwam bij de aanvaller terecht die op rechts de bal kon ontvangen. De aanvaller sneed naar binnen en passeerde Stijn Schlosser laag over de grond, 2-1. De wedstrijd lag weer helemaal open. SV Almelo kreeg hierdoor wat meer hoop op een betere afloop dan het spelbeeld deed vermoeden. Het ging opportunistische spelen en even leek het al vrij snel succes te hebben. Stijn Schlosser kon de bal niet klem pakken, maar leek wel een aanvaller te laten vallen in de zestien. Almelo schreeuwde om een strafschop, maar de scheidsrechter wuifde het weg. Maar ook nu bleef Tubanters gevaarlijk. De inmiddels ingevallen Sam Wösting kon niet veel later op de doelman af. Van achteren werd de aanvaller geraakt, maar met de kritiek van Almelo nog in achterhoofd van de eerdere situatie, durfde de leidsman de strafschop niet te geven. Tubanters bleef naar een derde treffer zoeken, maar een schotje van Wouter Wilmer kon nog gevangen worden door de doelman. De tijd tikte weg in Enschedees’ voordeel en Luc Sonneveldt was weer dichtbij een treffer. Met nog vijf minuten op de klok passeerde hij knap zijn tegenstander en kon schuin op het doel af. Even keek hij voor de goal, maar besloot toch in de korte hoek te schieten. Wederom was het de doelman die redding bracht. En dan gaat het toch mis voor de Enschedese ploeg. Een lange bal kwam bij Stijn Schlosser terecht die de bal probeerde weg te werken. Dit lukte half, want Thomas Broek kreeg de bal op het middenveld hard tegen zich aan. Hierdoor kon de Tubanter geen controle krijgen en kwam de bal voor de voeten van een Almeloër. Deze bedacht zich niet en schoot de bal van 40 meter over de nog voor zijn doel staande Stijn. 2-2. Een grote tik natuurlijk. Tubanters probeerde nog de rug te rechtten, maar de tijd bleek te kort. Het kreeg nog één echte mogelijkheid, maar een vrije bal voor het doel werd te zacht ingeschoten door Diego Luna Madueno.
Tubanters verloor vandaag dus zeker 2 punten. Het was heer en meester, maar vergat het duel volledig in slot te gooien door wat zorgvuldiger met de kansen om te gaan. Een mooi leermoment voor de komende duels. Het spel prima, de inzet prima. Een mooi seizoen kan het worden. Volgende week dan maar de eerste driepunter binnenslepen. Dan wordt er afgereisd naar Overdinkel om daar tegen de plaatselijke sportclub te spelen. Dan dus hopelijk afsluiten met 3 punten.

Laat een reactie achter