Veerkrachtig Tubanters 1 flikt het weer in ultieme slotfase

Na de winst in Buurse stond er voor Tubanters eindelijk het eerste officiële thuisduel op het programma in het nieuwe seizoen 2018/2019. Tegenstander was Sportclub Overdinkel, die dit seizoen nog wacht op haar eerste overwinning. Een gemotiveerde tegenstander dus. Ten opzichte van afgelopen week een wijziging. Ricardo van Eiken verving Nick Stijner in de basis. Matchwinner van vorig weekend, Marlo Vermeulen, begon op de bank.

Tubanters mocht op deze zonnige oktober zondag de bal hebben. De thuisploeg wist nog niet veel te creëren, maar voetballend was het beter als een week geleden. Toch kreeg Overdinkel in de beginfase de grootste mogelijkheid. Een voorzet vanaf de Overdinkelse rechterkant kwam precies goed op het hoofd van een aanvaller. Het centrale duo van Tubanters was de spits helemaal kwijt. Vrij koppend plaatste hij de bal in de rechteronderhoek, maar Remco Mulstege tikte deze knap uit de hoek. Tubanters was op zoek naar een voorsprong, maar de kansen waren voor Sportclub Overdinkel. Na een dik kwartier spelen was het wederom Remco Mulstege die een afstandschot uit zijn doel tikte. Pas na een half uur spelen werd Tubanters dan ook echt een keer gevaarlijk. Julio Vargas zette, na een goede individuele actie, voor vanaf de rechterkant. Bij de tweede paal dook Marco Kroeze op, maar zijn inzet werd met de voeten gekeerd door de doelman. Toch kwam Tubanters in het eerste gedeelte nog op voorsprong. Oussama el Assas wist Ricardo van Eiken te bereiken. De middenvelder had veel ruimte op het middenveld en speelde de bal goed door op Marco Kroeze. Vanaf links schoof de aanvaller de bal koelbloedig langs de keeper in het doel, 1-0. De ploeg van Tim Somberg kwam daarna niet in gevaar en ging zodoende rusten met een 1-0 voorsprong.

Zonder wijzigingen werd er afgetrapt voor deel twee van het duel. En nu begon de Tubanters beter aan het duel, dan dat het begon in Buurse. Na 11 minuten spelen was het aanvoerder Nick Kutscher die bijna de voorsprong verdubbelde. Een voorzet van Marco Kroeze werd goed voorgegeven en bij de tweede paal weer teruggebracht in de zestien door Ron Rietman. Daar dook Nick Kutscher op, maar zijn inzet ging net naast. Aan de andere kant was het doelman Remco Mulstege die stijlvol redding bracht nadat een kopbal vanuit een hoekschop de richting van het doel gevonden had. Even leek daarna Tubanters het duel in slot te gooien. Ron Rietman kon profiteren van een mislukt schot van Ricardo van Eiken, maar de spits, die koeltjes afrondde, bevond zich volgens de assistent grensrechter in buitenspel positie. In deze fase vergat Tubanters de wedstrijd definitief te beslissen. Ricardo van Eiken kwam na een goede actie over rechts goed naar binnen, maar de doelman bracht wederom redding met zijn voeten op het schot van de middenvelder. Met nog een klein kwartier op de klok begon Sportclub Overdinkel wat meer te drukken en leek het met veel geluk op gelijke hoogte te komen. Ware het niet dat Remco Mulstege een hoge voorzet, die zo het doel in leek te waaien, nog maar net uit de lange hoek kon tikken. Aan de andere kant was het juist de lat die Overdinkel in de wedstrijd hield. Julio Vargas gaf na een hoekschop de bal nogmaals voor en vond Kars vd Velde. De verdediger kopte goed, maar de lat zat in de weg. 3 minuten voor tijd leek het dan toch mis te gaan. Een bal werd door Overdinkel binnen gewerkt, maar via de paal kon Remco Mulstege vangen. Toch kreeg Tubanters nog de deksel op de neus. Tubanters vergat een tweetal keer de bal professioneel weg te schieten, waardoor Overdinkel nog steeds aan aanvallen kon denken. Een steekpass door het centrum bracht twee man alleen voor Remco. De aanvaller schoof de bal zo het netje in en daar was de 1-1. Een grote klap in de 91e minuut, maar Tubanters blijkt dit seizoen over een grote dosis veerkracht te beschikken. In plaats van koppies laten hangen ging het op zoek naar een winnende treffer. En deze kwam er ook nog, diep in blessuretijd. Pravin Nandpersad, die zijn officiële debuut voor Tubanters maakte zette een goed blok op het middenveld. Oussama el Assas kon overnemen en stuurde over rechts zijn collega middenvelder A. weg. A. gaf de bal hard en laag voor, waar ook de ingevallen Marlo Vermeulen opdook. Een centrale verdediger zette een daar een voetje voor, maar daardoor belandde de bal achterin voor de voeten van de meegelopen Julio Vargas. De aanvaller schoot hard raak en zo won Tubanters alsnog en wederom in blessuretijd, 2-1. Tubanters overleefde namelijk nog een tweetal hachelijke hoekschoppen.

Twee gespeeld, zes punten. Een prima moyenne. Alleen heeft de ploeg nu nog het geluk van de slotfase. Het geluk houdt natuurlijk een keer op. Voor Tim Somberg en zijn staf dus nog genoeg werk aan de winkel. Volgend weekend weer een uitduel. Dan spelen de blauw/zwarten in Eibergen tegen de plaatselijke FC.