Tubanters 1 in extremis naar zwaarbevochten overwinning

Waar vorig weekend alweer de competitie van start was gegaan, is deze zondag de start van Tubanters 1 i n Buurse. Vanwege het oneven aantal van 13 ploegen is er iedere zondag één ploeg vrij. Aan Tubanters de eer dus om een wedstrijdje later aan de competitie te beginnen. Vandaag dus wel aan de bak, in een zware uitwedstrijd, in Buurse tegen de VV. Vorig jaar kreeg het nog een zware nederlaag te verduren, door in de beker met 3-0 te verliezen. Een ander scenario was dus gewenst. Trainer Tim Somberg kon niet beschikken over Tanju Kahraman, die zich vlak voor het verzamelen helaas ziek moest melden. Farad Tawakalsada en Jeremy Mayamba waren eerder in de week al weggestreept, al maakte Jeremy wel weer minuten in het tweede. De opstelling was als volgt:

Tubanters begon onwennig in Buurse. Al naar 1 minuut mocht het van geluk spreken dat het niet meteen op achterstand kwam. Een diepe bal viel over de blauw/zwarte defensie en de Buurse aanvaller kon op doelman Remco Mulstege af. De stift die volgde ging maar net naast het doel. Tubanters was gewaarschuwd. Maar Buurse heerste in de beginfase. Tubanters was te onrustig en leed veelal balverlies. Remco Mulstege mocht na 5 minuten weer aan het werk, door een schot in de korte hoek knap naast te tikken. 5 minuten later deed de goalie van Tubanters dit nogmaals prima over. Wederom kon Remco redding brengen op een hard schot in de korte hoek. Een hoekschop volgde, die vervolgens kon worden ingekopt. Ditmaal was de doelman wel geklopt, maar bij de paal stond linkerverdediger Melvin Atalay, die de bal van de lijn wegkopte. Pas na 20 minuten was er een eerste wapenfeit van Tubanters. Nick Stijner had een prima actie in huis, maar werd op rand zestien neergelegd. Een vrije bal volgde, waarbij A. achter de bal plaatsnam. A. schoot de bal goed langs de muur, maar de doelman bracht in “zijn hoek” redding. Niet veel later kwam Tubanters, enigzins tegen verhouding, op voorsprong. Julio Vargas bracht vanaf links de bal voor, maar ging voorbij aan spits Ron Rietman. Maar een verdediger raakte de bal verkeerd, waardoor Ron Rietman de bal voor zijn voeten kreeg. Ron maakte dankbaar gebruik van deze geboden kans en schoot via binnenkant paal binnen, 0-1. De treffer deed Tubanters goed, want de rust kwam meer in de ploeg. Dat resulteerde in de 42e minuut ook in een verdiende tweede treffer. A. stuurde met een prima bal Marco Kroeze over rechts weg. De buitenspeler moest even aanzetten maar kon de bal perfect voorgeven. Daar, in de zestien, dook Ron Rietman op, diede bal met een zweefduik binnenkopte. Tweede treffer voor hem en ook voor Tubanters, 0-2. Even leek ook nog de derde treffer voor rust te vallen, maar in blessuretijd werd een kopbal van Ron Rietman van de lijn gehaald. Ruststand zodoende 0-2.

Zonder wijzigingen werd er afgetrapt voor het tweede bedrijf. Maar weer was Tubanters in de beginfase niet scherp. En ditmaal werd het wel direct afgestraft. De rechtsbuiten, oud Tubanters jeugdspeler Jeffrey Bomkamp, werd weggestuurd en schoot op doel. Onderweg was het Kars vd Velde die de bal aanraakte en liet zijn eigen doelman Remco Mulstege kansloos, 1-2. Tubanters maakte het zichzelf dus alweer direct moeilijk. Buurse ging er weer in geloven en drong de ploeg uit Enschede naar achteren. Remco Mulstege hield Tubanters op de been, door in de 55e minuut stijlvol een afstandschot uit de bovenhoek te tikken. Aanvallend kon Tubanters niet echt gevaarlijk worden, maar eigenlijk gaf het in de tweede helft ook weinig weg. Maar naarmate de slotfase naderde, hoe meer risico’s natuurlijk de ploeg op achterstand gaat nemen. Zo ook vandaag. Buurse ging aanvallend voetballen en 8 minuten voor tijd leek dit te helpen. Een crosspass naar de linksbuiten verraste Koen van Ooijen en de uitkomende Remco Mulstege kon niet op tijd komen. De bal werd langs Remco gespeeld, maar de meegesprinte aanvoerder Nick Kutscher kon de bal vlak voor de lijn nog knap over zijn eigen doel heen schieten. Aan de andere kant was het vervolgens A. die de bal op de lat geschoten kreeg en even later kopte Ron Rietman maar net naast. Buurse bleef hopen en een hard schot belandde op de buitenkant van de paal. Toch ging het nog mis voor Tubanters. De bal werd knullig verspeeld door Ricardo van Eiken op het middenveld en bleek dus dodelijk. Bij de tweede paal werd de bal tussen paal en Remco binnengekopt, 2-2. Maar in de eerste wedstrijd toonde Tubanters alsnog een grote hoeveelheid weerstand. Een voorzet vanaf de linkerkant werd in blessuretijd gemist door de ingevallen Marlo Vermeulen. Achterin de zestien kon Ron Rietman de bal nog binnenhouden en opnieuw voorgeven. Marlo dook op voor zijn directe tegenstander en schoot de bal via onderkant lat binnen, 2-3.

Vlak na die treffer was het ook afgelopen in Buurse. Zo pakte Tubanters in het eerste duel de volle buit. Maar er blijkt nog wel genoeg werk te zijn voor de Tubanters. In ieder geval de eerste 3 punten. Volgende week moet dit een goed vervolg krijgen, in een thuisduel tegen Sportclub Overdinkel.