Tubanters maakt ook tegen hekkensluiter Sp. Neede geen fout en zet zegereeks voort

Tubanters is na de pijnlijke nederlaag in en tegen Delden bezig met een mooie reeks. Eerst werd in extremis Twenthe Goor (3-2) verslagen en vorige week werd in Sint Isidorushoeve een klinkende 1-5 zege geboekt. En dan kwam deze zondag hekkensluiter met 0 punten uit 8 duels, Sportclub Neede, op bezoek. Tubanters is gewaarschuwd, want in het verleden werd er met onderschatting verloren van laagvliegers. En dan miste Tubanters ook nog de 2 aanvallende krachten die het hele seizoen al belangrijk waren, Sam en Niek Wösting. Verder ontbraken ook nog steeds aanvoerder Nick Kutscher en Ron Rietman. Kareem Freij zat wel weer op de bank en de herstelde Luc Sonneveldt starte direct in de basis. Ook de talentvolle jongelingen Daan Heitbrink en Nathan Messelink van JO17-1 waren van de partij. De opstelling:

In een druilerig Enschede was al duidelijk hoe de middag ging verlopen. Tubanters mocht de bal hebben, werden stevig aangepakt in de duels en Sp. Neede wachtte rustig op haar kans. En als eerste kreeg de uitploeg ook de kans. Een voorzet vanaf de rechterkant werd geheel vrij bij de eerste paal overgekopt. Maar ook Tubanters liet zich horen in de beginfase. Tubanters zette na een dikke 10 minuten de defensie onder druk en Timo Roelofsen veroverde de bal van de laatste verdediger. Schuin op de doelman af schoot hij de bal op de benen van de uitkomende doelverdediger. Tubanters mocht het spel maken, maar bleek af en toe slordig in de opbouw. Zo ook na een kwartier. Balverlies betekende een snelle omschakeling van Sp. Neede, maar Jordy van Asselt bracht met zijn voeten redding op de inzet. Aan de andere kant wist Luc Sonneveldt de bal vervolgens nog hard voor te slingeren, waar Diego Luna Madueno maar net te kort kwam om de bal binnen te tikken. Maar het bleek een voorbode voor een heerlijke Tubanters treffer. In minuut 22 verraste Tubanters de Nedenaren met een goed uitgevoerde variant van een hoekschop. De bal kwam voor de voeten van Jordi Lever, die á la Messi tegen Mexico de bal in de hoek plaatste, 1-0. Tubanters nam nog meer het overwicht maar had moeite met kansen te creeeren. Een geweldige voetballende goal deed in minuut 36 de score wel verdubbelen. Bart Busschers wist met een goede opening op rechts Jordi Lever te bereiken. Jordi bedacht zich niet en slingerde de bal prima voor. Daar dook Diego Luna Madueno op, die de bal met zijn punt van de schoen langs de doelman tikte, 2-0. In de resterende minuten van de eerste helft kwam Tubanters niet meer in de problemen, rust 2-0

Na de theepauze werd al een Sp Neede verwacht die snel een aansluiting probeerde te forceren en Jordy van Asselt voorkwam ook de snelle tegentreffer. Hij bracht wederom redding met de voeten. Maar na 10 minuten druk van Sp. Neede nam Tubanters weer het initiatief over. Tubanters kreeg op een mooie plek een vrije bal, waarbij Roy Jansen verrassend snel de vrije bal nam. Helaas voor de thuisploeg was alleen de doelman van Sp. Neede alert, want hij kon de bal maar net over zijn doellat tikken. Maar ook aan de andere kant was het nog oppassen. Een middenvelder van Sp. Neede nam de bal vanaf 40 meter direct op de pantoffel, maar via de bovenkant van de lat ging de bal over het doel. Aan de andere kant stuurde Luc Sonneveldt zijn aanvalsleider Diego Luna Madueno weg, maar de rappe aanvaller vond het zijnet in de korte hoek. Het was de laatste bal van Luc Sonneveldt, die vervangen werd door jongeling Nathan Messelink. De aanvaller die vorige week zijn debuut maakte, liet zich ook deze zondag uitmuntend zien. Diego Luna Madueno kreeg de bal vanaf links van Thomas Broek, die vervolgens breed legde op de vrijstaande Nathan Messelink. Hij schoot, maar vond de keeper op zijn weg. Maar Nathan beloonde zijn goede vorm wel met een assist. Met een heerlijke bal vanaf de middenlijn tussen defensie en keeper in, stelde hij Diego Luna Madueno in staat om zijn tweede treffer te maken. Diego was de defensie te snel af en omspeelde de uitkomende doelman. De bal in het lege doel plaatsen was nog een koud kunstje en zo stond er 3-0 op het scorebord. Ook Daan Heitbrink en Ayoub el Amrani mochten nog minuten maken en laatstgenoemde kon bijna een assist op zijn naam schrijven. Met een heerlijke steekpass bereikte hij Nathan Messelink, maar wederom vond hij de keeper op zijn pad. Ging Tubanters dan ook eindelijk een clean sheet halen? Het antwoord was ja, want vlak voor tijd wist Bart Busschers een inzet na een afgeslagen vrije bal nog van de lijn te halen.

Het bleek in alle opzichten weer een mooie zondag te zijn. Wederom winst, een derde plek op de ranglijst en drie doelpunten zonder de aanvallende Wöstings. Volgende week wacht een uitduel, bij FC Eibergen. Deze lager geklasseerde ploeg won wel bij UDI Enschede, de ex-nummer 2 van de ranglijst. Tubanters is dus wederom gewaarschuwd.