Gedragsregels

Beste leden, trainers, leiders en bezoekers van De Tubanters 1897,

Met dit bericht willen wij de gedragsregels binnen onze vereniging onder de aandacht brengen. De gedragsregels in het algemeen en richting onze scheidsrechters.

Scheidsrechtercommissie
Ruim twee jaar geleden is binnen onze vereniging de scheidsrechterscommissie opgericht. Het doel van deze commissie is het opleiden van (jonge) scheidsrechters en het inplannen van een spelbegeleider of scheidsrechter bij (jeugd-)wedstrijden. Hierin is de commissie geslaagd. Inmiddels hebben meerdere van onze jeugdleden een scheidsrechtersdiploma behaald en worden alle wedstrijden op zaterdag gefloten door een scheidsrechter (in opleiding). Hierdoor hoeven leiders, trainers of ouders geen wedstrijden meer te fluiten.

Respect voor de scheidsrechter
We willen iedereen met nadruk verzoeken de scheidsrechters hun taak te laten verrichten zonder daar (luidkeels) op- en/of aanmerkingen over te maken. Dit geldt voor, tijdens en na afloop van de wedstrijd. De scheidsrechters staan er in hun vrije tijd en verdienen onze steun! Zonder respect geen scheidsrechter en zonder scheidsrechter geen wedstrijd.

Gedragsregels
Onze gedragsregels komen voort uit het manifest “Voetballen met plezier” aangevuld met afspraken binnen De Tubanters 1897. Het manifest is een initiatief van de Federatie Enschedese Voetbalverenigingen (FEV) en is ondertekend door alle aangesloten voetbalclubs, de scheidsrechtersvereniging, Sportaal, KNVB en wethouder Niels van den Berg: https://www.feenvo.nl/manifest/.

Voor onze gedragsregels verwijzen we je naar het volgende document: https://www.tubanters.nl/wp-content/uploads/2021/08/Gedragsregels-De-Tubanters-1897.pdf

Melden van onsportief gedrag
Mocht je onsportief gedrag constateren, bespreek het met elkaar. Samen zorgen we voor een sportieve en veilige omgeving op ons sportpark. Kom je er samen niet uit of is aanspreken niet mogelijk of lastig? Meld dan de situatie bij het bestuur, (hoofd)leider of de verenigingsmanager. De contactgegevens vind je terug op: https://www.tubanters.nl/onze-club/contactpersonen/

Met sportieve groet,

Het bestuur De Tubanters 1897

Laat een reactie achter