Tubanters 1 wint eerste officiële duel onder leiding van Jurgen Kok

Eindelijk weer een nieuwe start op deze zondag. Na 2 seizoenen met weinig competitieve duels, start er voor de Tubanters een nieuwe, hopelijk coronavrij. seizoen. En er is veel veranderd bij de blauw/zwarten. Een nieuwe hoofdcoach, in de naam van Jurgen Kok, en veel jeugdspelers die doorgekomen zijn. Zo zijn Luc Sonneveldt. Wouter Wilmer, Xander Molemans, Niek Wösting, Kareem Freij en Stijn Schlosser doorgekomen vanuit de JO19-1. Hoe vergaat het Tubanters in haar eerste thuisduel voor de beker van seizoen 2021/2022. Een aantal spelers moesten nog verstek laten gaan. Zo moesten Nick Kutscher, Thomas Broek, Kareem Freij, Jeroen Timmers, Johan Akgun en Wouter Wilmer door verschillende redenen toekijken in het zonnige Enschede. Wie er wel speelden? De opstelling als volgt:

AD ’69 uit Aalten kwam op bezoek in Enschede, en de gasten begonnen goed aan het duel. Al in de 3e minuut moest Tubanters een tegendoelpunt incasseren. Een steekpass liet de defensie kansloos en oog in oog met Stijn Schlosser bleek de Aaltense aanvaller koelbloeding. Stijn werd in de lange hoek gepasseerd. Tubanters was even aangeslagen, maar ook AD ’69 wist de mogelijkheden die volgenden niet te verzilveren. Langzaam kwam Tubanters wat meer aan voetballen toe en na een kleine 10 minuten wist het ook het eerste gevaar te stichten. Niek Wösting vond Diego Luna Madueno met een steekpass, maar de doelman liet zich niet omspelen door de aanvalsleider van Tubanters. Maar een vijftal minuten later gebeurde dit alsnog. Brian Mulstege wist de bal over de Aaltense defensie te stiften en Diego Luna Madueno kon door richting de doelman. Ditmaal omspeelde hij wel de doelverdediger en schoof de bal in het lege doel, 1-1. Het duel was in evenwicht en dit was ook het beeld van de komende minuten. Toch was het Stijn Schlosser die zich kon onderscheiden na 20 minuten. 1 op 1 was het de baas met de aanvaller met een goede redding en niet veel later was het ook Bart Busscher die een schot wist te blokken in de doelmond. Aan de andere kant liet Diego van zich horen, maar zijn schot kon worden gekeerd door de doelman uit Aalten. Na 32 minuten liet AD ’69 de grootste kans op een hernieuwde voorsprong liggen. Een voorzet vanaf rechts bereikte een medespeler bij de tweede paal. Geheel vrij kon deze inkoppen, maar tot Enschedese opluchting ging deze naast het doel. Vlak voor rust ging het vervolgens op en neer met kansen. AD ’69 schoot een vrije bal op rond zestien door de muur, maar keihard op de paal en in de rebound werd een snelle uittrap van Stijn goed doorgekopt door Timo Roelofsen. Vervolgens kon Diego Luna Madueno door, maar zijn schot kwam op de keeper. In de 44e minuut wist Tubanters de keeper wel te passeren. Een heerlijke aanval deed de bal bij Diego Luna Madueno belandden. De rappe speler draaide goed open en verlegde het spel naar de mee opgekomen Timo Roelofsen. Timo gaf de bal op zijn beurt hard en laag voor, waar Niek Wösting opdook om de bal vervolgens langs de doelman te tikken, 2-1. Vlak erna was het ook rust.

Een goed moment om te scoren. Ga je toch lekkerder de theepauze in. Jurgen Kok wisselde tweemaal in de rust. Ron Rietman werd vervangen door Max Teesink en Brian Mulstege stond zijn plek af aan Nick van Nierop. En Tubanters had haar zaakjes in de 2e helft beter voor elkaar. AD ’69 kon weinig kansen uitspelen en de duelkracht was meer aanwezig. AD ’69 gaf achterin meer ruimte weg op zoek naar een gelijkmaker, maar Tubanters profiteerde er nog niet van. Een schot van Diego werd geblokt, belandde voor de voeten van Nick van Nierop, maar de aanvaller schoot op de benen van de doelman. Xander Molemans kreeg nog een goede rebound maar ook hij schoot op de voeten van de doelman. Aan de andere kant ontsnapte Stijn Schlosser aan een tegendoelpunt, nadat hij de bal maar net met zijn vinger schampte. Ayoub el Amrani kwam nog binnen de lijnen voor Twan van Ooijen en even later werd er ook een broederwissel doorgevoerd. Sam Wösting kwam er in voor de jongere broer, Niek Wösting. Tubanters kwam ook na de wissels niet meer in de problemen en wist zelf nog een keer toe te slaan. Eerst speelde Xander Molemans zich weer eens knap vrij, maar zag wederom zijn schot gekeerd worden door de doelman. Maar 5 minuten voor tijd kwam wel de derde Enschedese treffer. Nick van Nierop stak met een lage crosspass Diego Luna Madueno weg over rechts. De nummer 10 was zelfverzekerd in zijn scorend vermogen en schoof de bal in de lange hoek binnen, 3-1.

Zo wist Tubanters in de eerste officiële wedstrijd direct te winnen. Een goed begin van een nieuw seizoen. Aankomende zondag speelt het uit in Lievelde tegen Erix, waarna nog een thuisduel wacht tegen FC Eibergen. Dan is het bekervoetbal even klaar en wacht het eerste competitieduel thuis tegen SV Almelo. Iets waar natuurlijk erg naar uitgekeken wordt.