Tubanters 1 weet zichzelf wederom niet te belonen met driepunter

Het seizoen is alweer een aantal wedstrijden oud. Met 2 punten uit 5 duels lijkt het toch wel dat Tubanters zich aardig te kort heeft gedaan. SV Almelo thuis, Emos uit, de Lutte thuis. Zomaar een opsomming van duels waar geen puntverlies geleden hoefde te worden. Maar de realiteit is hard. En dan mag de ploeg op bezoek bij de hekkensluiter. Zenderen Vooruit heeft nog 0 punten weten te verzamelen, maar ook bij die ploeg geldt hetzelfde verhaal. Ook veel duels met minimaal verschil. Zonder Timo Roelofsen, Thomas Broek en Luc Sonneveldt trad Tubanters in Zenderen aan om de driepunter binnen te halen

Op het kunstgras in Zenderen begon de ploeg van trainer Jurgen Kok weer goed aan het duel. Zenderen Vooruit liet de bal aan de jeugdige Enschedeërs en bij vlagen combineerden deze spelers prima. Vooral de rechterkant was actief, met Wouter Wilmer die veelvoudig ten aanval trok. Toch ontstonden er weinig kansen. Tubanters speelde goed, maar was in de eindpass slordig en onzorgvuldig. Voorzetten te hoog, te laag en niet goed terug getrokken. De Tubanters liet Zenderen Vooruit in leven. Pas in de 34e minuut was Tubanters echt gevaarlijk. Bart Busschers probeerde een afstandsschot op doel, maar deze belandde bij de tweede paal. Daar dook de terug gekeerde Niek Wösting op. Niek schoof de bal maar net voor het doel langs. Het bleek een voorbode voor een Tubanters treffer. Bart Busschers crosste en bal prima van links naar rechts op Wouter Wilmer. De jonge verdediger controleerde en zag Diego Luna Madueno vertrekken op links. Met een cross op maat bediende Wouter zijn aanvaller. Diego nam de bal aan en in de volley schoot de aanvaller de bal feilloos en met veel gevoel in de verre bovenhoek, 0-1. Een zeer verdiende voorsprong. Zenderen Vooruit was tot dan toe nog niet gevaarlijk geweest, maar kreeg vlak na de openingstreffer hulp van de warrig fluitende leidsman. Hij liet buitenspel doorgaan en en een voorzet die volgde ging over Stijn Schlosser heen. Bij de tweede paal dook een Zenderse aanvaller op, maar zijn kopbal belandde in de handen van Stijn. Vlak voor rust was Xander Molemans nog eenmaal dreigend, maar een schot belandde in de handen van de doelman. Prima eerste helft, 0-1 voorsprong

Na de theepauze was het ook Tubanters die weer sterk uit de kleedkamer kwam. Bart Busschers kwam mee naar voren, ontving de bal en kon in de zestien terugleggen op Diego Luna Madueno. Diego krulde van net buiten de zestien de bal wederom prima op doel, maar de kruising voorkwam de tweede Enschedese treffer. Daarna zakte Tubanters wat meer weg. De uitploeg ging teveel mee in het spel van Zenderen Vooruit en ging onverklaarbaar ineens lange ballen spelen. Daardoor kon Zenderen wat meer druk vooruit geven en drukte het Tubanters meer naar achteren. Een hoekschop werd binnengekopt, maar de bal kwam veilig in de handen van doelman Stijn Schlosser.  Niet veel later was Stijn wel geklopt, maar bracht aanvoerder Nick Kutscher redding. De aanvaller van Zenderen Vooruit draaide knap weg en schoot op doel. De bal ging hoog langs Stijn, maar in de doelmond kon Nick de bal uit het doel wegkoppen. Zenderen Vooruit geloofde er weer in, maar had pech toen een schot uit een afgeslagen hoekschop net genoeg beroerd werd onderweg zodat deze naast het doel ging. Maar ook Tubanters kreeg nog mogelijkheden. Zo kreeg Daan Barink de bal voor zijn voeten na een afgeslagen voorzet. De middenvelder schoot eindelijk eens van afstand, maar de bal kon worden gevangen door de doelman. Vervolgens vond Stijn Schlosser de wedstrijd nog niet spannend genoeg. De doelman van Tubanters nam de bal aan, maar had minder tijd dan gedacht. De bal werd hem ontvreemd en teruggelegd naar een Zenderse medespeler. Deze bedacht zich niet, maar tot opluchting in het blauw/zwarte kamp ging deze inzet via de buitenkant van de paal naast. Na een klein half uur in de tweede helft kreeg Tubanters dan toch dé kans om het duel in slot te gooien. Diego Luna Madueno zag de mee opkomende Nick Kutscher. Met een verfijnde bal over de defensie stuurde hij zijn aanvoerder richting doelman. Nick nam de bal goed mee met zijn hoofd en kwam dus oog in oog met de keeper. Wat er door zijn hoofd ging weet niemand, maar in plaats van hard en koelbloedig af te werken probeerde Nick een lob. Deze mislukte en de keeper kon zo oppakken. En dan trad ook vandaag weer de voetbalwet in. 100% kans gemist, dan gaat die er aan de andere kant wel in. Tubanters gaf in de tegenstoot een hoekschop weg, die vervolgens door Bart gemist werd en zodoende vanaf dichtbij kon worden binnengewerkt, 1-1. Zenderen Vooruit kreeg nog meer de geest, maar Tubanters gaf niet veel meer weg. De uitploeg kreeg zelfs nog de beste kansen na een voorzichtig herstel in de slotfase. De ploeg ging iets meer voetballen en dat leverde nog bijna de, verdiende, winst op. In de 86e minuut legde Diego Luna Madueno de bal goed terug op Daan Barink. Daan schoot wederom goed op doel, maar een katachtige redding van de doelman deed de bal doen worden overgetikt. Even later werd Brian Mulstege over rechts weggestuurd, maar zijn schot werd geblokt. En dan kreeg Niek Wösting nog wel de grootste kans. Ook hij werd goed weggestuurd en de scheidsrechter liet doorgaan na het vlagsignaal voor buitenspel. Niek werd hierdoor wat in verwarring gebracht, omspeelde nog wel de doelman, maar werd teveel naar buiten gedreven. De inzet kon uit de doelmond worden gehaald. Tubanters heerste weer en dacht misschien nog in de uiterste slotfase nog toe te slaan, maar de leidsman dacht dat 89 minuten voetbal wel voldoende was in Zenderen.

Wederom beloonde Tubanters zichzelf niet met een driepunter. Gezien de eerste 45 minuten was dit een prima uitkomst geweest. De ploeg speelde fris en snel. Er zit groei in, maar nu nog killing zijn voor het doel en een duel in slot gooien. Nog steeds werk aan de winkel. Dan moet het volgende week gebeuren. Dan komt koploper La Premiere op bezoek. Met nog geen nederlaag is het een mooi moment om deze ploeg te tackelen. Hopelijk dan weer een goed en gemotiveerd elftal. Net zoals vandaag.