Tubanters 1 weet niet te winnen in stormachtig de Lutte

Het leek een geweldige comeback te worden van de Tubanters. De ploeg was verfrissend, energiek en wist al meer punten bij elkaar te spelen dan de gehele eerste seizoenshelft. Toppunt was natuurlijk de volwassen winst bij toendertijd koploper La Premiere. Alleen kwam er vorige week in 45 minuten behoorlijk de klad er in. Zenderen Vooruit lag pijnlijk bloot waar Tubanters echt aan moet werken. Goed voetballen kunnen de spelers van Tubanters, maar er komt meer bij kijken in de 4e klasse. Revanche voor de nederlaag tegen Zenderen kwam snel, want in samenspraak met de Lutte werd het duel van zondag naar voren gehaald naar deze donderdagavond. Tubanters miste nog Nick Kutscher, Thomas Broek, Jeroen Timmers en Twan van Ooijen en later die dag moest ook Ron Rietman verstek laten gaan vanwege ziekte. De opstelling als volgt:

Waar de spelers van Tubanters vorige week niet scherp waren in het begin, was het ditmaal de beurt aan de begeleiding. In plaats van het gehele uittenue kwamen de spelers met blauw/zwart gestreepte shirts en de uittenue broeken en kousen voor de dag. Helaas kon het blauw/zwart natuurlijk niet, dus was SV de Lutte bereid om de Tubanters in hun uitshirt te laten spelen, waarvan nog dank.

En misschien zette dit de jongens wel op scherp, want in een winderig en regenachtig de Lutte begon de ploeg goed. Er werd fel druk gezet op de defensie en na 11 minuten leverde dit al resultaat op. Xander Molemans joeg de verdediger goed af en kreeg de bal tegen zich aangeschoten. Hij controleerde de bal, kapte nog een andere verdediger uit en verraste de doelman in de korte hoek, 0-1. Na een klein kwartier liet ook SV de Lutte van zich horen, maar een voorzet werd net over het doel getikt. Vervolgens was het Timo Roelofsen die het doel vanuit een vrije bal onder vuur nam. Met de harde wind in de rug landde de bal op de bovenkant van de lat. Maar net zo wisselvallig als het weer deze donderdagavond, zo wisselvallig blijft ook de ploeg van Hendrie Zwiggelaar. Eerst leed het onnodig balverlies op het middenveld en stond een Lutterse aanvaller oog in oog met Jordy van Asselt. De doelman was deze situatie de baas. Maar het duurde niet lang of SV de Lutte kwam langzij. Tubanters liet zich verrassen door een snelle ingooi op links. De bal werd vervolgens hard en laag voorgegeven, waarna de bal via doelman Jordy van Asselt ongelukkig tegen het hoofd van Timo Roelofsen belandde. De aanvoerder kon niks doen en via zijn hoofd ging de bal tegen de touwen, 1-1. Tubanters werd nog eenmaal gevaarlijk in het eerste gedeelte. Timo Roelofsen sprintte de linkerhoek in om een poging een doorgeschoten bal nog binnen te houden. Dit lukte en Timo had een goede lage voorzet in huis op Xander Molemans. Xander probeerde het wederom in de korte hoek, maar het schot ging ditmaal langs de verkeerde kant van de paal. Rust dus 1-1

Niks aan de hand met een gelijke stand, maar deel 2 van het duel ging minder goed voor de ploeg. Tubanters had ditmaal de wind tegen en speelde niet secuur genoeg om SV de Lutte kapot te spelen. Wel kreeg het nog een eerste goede kans, maar een vrije bal van Diego Luna Madueno belandde op de vuisten van de doelman. Tubanters werd slordiger, maar ook SV de Lutte maakte geen beste indruk. Het had nu het geluk dat ze de wind mee hadden. Na een klein kwartier profiteerde de Lutte daar ook van. Een diepe bal vond de rappe aanvaller. Max Teesink, sprintte mee, maar greep met een sliding in, binnen het strafschop gebied. Het leek het spelen van de bal, maar van achteren een sliding inzetten is een groot risico. De scheidsrechter legde de bal op de stip. Jordy van Asselt zat er nog wel aan, maar kon de bal net niet naast zijn doel tikken, 2-1. Tubanters speelde niet best en vond elkaar vrij moeilijk. Passen waren te hard of lange ballen werden gehanteerd. Het leverde geen mooie amusementswaarde op. Wel wist Xander Molemans nog op doel te schieten, nadat hij goed naar binnen kapte. De doelman kon met een uiterste poging de bal nog over zijn doel tikken. SV de Lutte bleef dreigend met de rappe aanvallers, maar Tubanters kwam ook niet in grote problemen. Invaller Nick van Nierop kreeg in de slotfase nog een grote kans, maar een voorzet werd over het doel gewerkt.

In een stormachtig de Lutte bleef het uiteindelijk dus ook 2-1. Wel een verbetering qua inzet ten opzichte van Zenderen thuis, maar wederom een nederlaag. Vooral in de tweede helft was het spel slordig en te gehaast. De ploeg kan nu wat langer herstellen, want op maandag, 2e paasdag, speelt de ploeg weer een competitieduel. Dan weer naar Almelo, ditmaal tegen de plaatselijke SV. Hopelijk is de stad Almelo de ploeg wederom goed gezind.

Laat een reactie achter