Tubanters 1 vergeet in eerste helft duel te beslissen en loopt averij op tegen BSC/Unisson

De kater van Hector uit is langzaamaan verdwenen. Dat daar een nederlaag werd geleden was onbegrijpelijk, maar toch waarheid. De enige herinnering aan Goor uit was het ontbreken van Jordy van Asselt tussen de palen, nadat de goalie van Tubanters na het laatste fluitsignaal nog zijn tweede gele kaart kreeg. Daardoor mocht zijn jonge vervanger, Duke Blaak, zijn opwachting maken in de basis. Verder ontbraken nog Ron Rietman, Thomas Broek en Bart Busschers met blessures. De opstelling voor het thuisduel tegen BSC/Unisson als volgt:

Op een heerlijke lentezondag in Oktober had de ploeg van trainer Hendrie Zwiggelaar er zin in. De ploeg nam direct het initiatief en ging met goed voetbal op jacht naar een voorsprong. Al na 5 minuten mocht de ploeg uit Boekelo zijn doelman bedanken, want na een geplaatste inzet van Diego Luna Madueno tikte de doelman de bal uit de verre bovenhoek. Tubanters heerste maar moest wel beducht zijn op snelle uitvallen van de uitploeg. Zo werden de blauw/zwarten ook snel gewaarschuwd met zo’n rappe uitval in de 8e minuut. Het schot dat volgde ging maar net tegen de touwen van het zijnetje. Maar vervolgens was het alleen maar Tubanters die de klok sloeg. Met een dik kwartier was het aanvoerder Nick Kutscher die zijn kopbal net onder de lat weggetikt zag worden en niet veel later zag Niek Wösting zijn schot voorlangs gaan. De ploeg die in de eerste 3 duels gemiddeld 3 doelpunten maakte, bleef de laatste duels nogal happeren in het maken van doelpunten. In Goor en nu op eigen grond ging het niet zo makkelijk. Toch kwam de ploeg volledig terecht op voorsprong. Jordi Lever slingerde vanaf de rechterkant de bal hard en laag voor. De Boekelose verdediger raakte de bal volledig verkeerd waardoor de bal panklaar voor de voeten van Niek Wösting belande. Niek bleef koel en schoof de 1-0 tegen de touwen, na een klein half uur. Tubanters speelde tot nu toe de beste helft van het seizoen, maar het missen van kansen was een groot zorgenkindje. Nick Kutscher zag zijn inzet uit een slimme hoekschop via de binnenkant van de paal uit het doel springen en ook aanvalsleider Sam Wösting had een pechmiddag. Telkens zat er net een voetje of verdediger tussen. Zo bleef de marge tussen beide ploegen maar 1 doelpunt, waarbij een 3- of 4-0 ook logisch was geweest.

Na de theepauze zette BSC/Unisson aan om de opgelopen schade te herstellen. Tubanters moest iets meer in de achteruit, maar gaf weinig weg. Duke Blaak werd eenmaal getest met een schot van afstand. Deze kon de jonge goalie makkelijk verwerken. Na een Boekelose beginfase was het weer Tubanters die ging combineren en aanvallen. Na een negental minuten was het Sam Wösting die een grote kans niet benutte. Diego Luna Madueno vond Nick Kutscher die op zijn beurt de bal perfect breed legde voor zijn spits Sam Wösting. Sam schoof de bal in kansrijke positie naast de goal. Niek Wösting nam na een kwartier ook nog het doel onder vuur, maar zijn schot ging net over. Vervolgens ging bij Tubanters even letterlijk en figuurlijk het licht uit. BSC/Unisson nam een hoekschop en vervolgens lagen Duke Blaak en aanvoerder Nick Kutscher op de grond. Waar de jonge doelman al snel weer stond, bleef de aanvoerder langer liggen. Met veel bloed was het duidelijk dat het ernstig was. Met behulp van onze fysio en die van BSC/Unisson (waarvoor hartelijk dank) werd Nick tijdelijk opgelapt maar vast stond dat hij niet verder kon. Na onderzoek bleek hij ook zijn jukbeen en jukboog te hebben gebroken, waardoor hij aankomende vrijdag onder het mes moet. Bij deze nogmaals beterschap en hopelijk een snel herstel. Maar het wegvallen van Nick zorgde wel voor twijfel in de defensie. BSC/Unisson profiteerde hier ook van. De bal werd hoog ingebracht en teruggelegd richting 2e paal. Daar stond een BSC’er geheel vrij en schoof de gelijkmaker in de korte hoek tegen de touwen, 1-1. En niet lang erna was het ineens een voorsprong voor de ploeg uit Boekelo. Een kopbal uit een hoekschop werd feilloos binnengekopt, Waar een grote voorsprong logisch was geweest, keek de ploeg ineens tegen een achterstand aan. Maar gelukkig toonde de Tubanters veerkracht en kwam vrijwel direct weer op gelijke hoogte. Roy Jansen wist met een soepele inspeelpass zijn aanvaller Niek Wösting te vinden. De jonge aanvaller schoot de bal over de doelman heen en tekende zo voor zijn en Tubanters zijn tweede goal, 2-2. In de slotfase ontstond er nog een zeer open duel met dreigingen over en weer, maar een gelijkspel was het eindresultaat.

Helaas blijkt momenteel de doelpuntenmachine van Tubanters wat te haperen. Positief was vanmiddag wel dat er veel kansen werden gecreëerd. De eindpass of eind afwerking mag nog iets beter, maar daar gaat zeker aan gewerkt worden. Ook had de ploeg een goede veerkracht, door toch nog op gelijke hoogte te komen. Vertrouwen dus dat meegaat naar volgende week. Dan wordt er een bezoek gebracht bij de koploper, SV Delden.

Laat een reactie achter