Tubanters 1 maakt geen fout in Lievelde tegen VV Erix

Na de pijnlijke nederlaag in Beckum tegen TVO en daarbij de bijbehorende afhankelijkheid in de strijd om het kampioenschap, moest Tubanters nu richting een laagvlieger in de competitie. Meestal zijn dit wel de lastigste duels, ergens in de achterhoek, op gras, na een nederlaag. Hoe gaat Tubanters daarmee om. Marco Kroeze keerde deze zondag terug in de wedstrijdselectie, na een schorsing van drie duels. Hij begon op de bank, waar ook Ricardo van Eiken te bewonderen was. Ricardo kon de hele week niet trainen en dan spelen anderen.

Het leek er in het zonnige Lievelde in het begin op dat Tubanters een lastige middag tegemoet ging. De ploeg had geen grip op de linkeraanvaller, maar in de beginfase schoot de aanvaller maar net naast. Maar toen was daar in de 8e minuut een vrije bal, na een goede actie van Nick Stijner. A. nam plaats achter de bal en schoot deze fantastisch binnen, 0-1. De thuisploeg was even van slag want een minuut later ontsnapte Oussama el Assas aan de aandacht van de verdedigers. Bijna op de achterlijn maakte de thuisploeg een domme overtreding op de middenvelder, waardoor de scheidsrechter niet anders kon dan naar de stip wijzen. Ron Rietman, onze Tom Boere, schoot wederom raak vanaf 11 meter en zo stond het binnen 10 minuten ineens 0-2. Maar het was een vertekend beeld, waarbij Tubanters zeer slordig was. Er ging veel fout, zo ook in minuut 12. Wederom ontsnapte de linksbuiten aan de aandacht en deze kon naar binnen snijden. De bal werd in de korte hoek onder Ken Rietman doorgeschoten en zo was ERIX weer terug in het duel, 1-2. En de thuisploeg kreeg een aantal mogelijkheden. Na een kleine twintig minuten werd Tubanters verrast door en snelle ingooi. De bal kon strak en laag worden voorgegeven en de spits controleerde de bal. Deze schoot uit de draai, maar een redding van Ken Rietman voorkwam erger. Maar waar ERIX dacht aan scoren, gebeurde het aan de andere kant. Een lange hoge bal werd door Ron Rietman prima verder gevolleyed naar de geheel vrijstaande Farad Tawakalsada. Farad sneed naar binnen, kwam ietwat gelukkig langs 2 verdedigers en schoof de bal koeltjes onder de doelman door tegen de touwen, 1-3. Maar ERIX gaf niet op en kwam na een half uur bijna terug in de wedstrijd. De defensie werd eenvoudig gepasseerd en de bal mocht weer hard laag voorgegeven worden. Vlak voor Ken Rietman dook een Lieveldse aanvaller op en tikte binnen, maar met een katachtige reflex redde Ken Rietman. Tubanters nam vervolgens wel de controle over maar was uitermate slordig in de passes. Het kreeg nog wel 1 kans, maar na een goede actie van A., schoot de middenvelder zelf over. Rust 1-3

Zonder wijzigingen trad Tubanters aan. Maar het begon dramatisch aan het tweede gedeelte. Al in de eerste minuut leek het de tweede tegentreffer tegen te krijgen. Een inzet werd prima gered door Ken Rietman en de onderkant van de lat en in een reflex tikte hij ook nog de bal wel/niet achter de lijn, uit zijn doel. De scheidsrechter vond het geen doelpunt, waardoor Tubanters ontsnapte. Tubanters probeerde het wel, maar was niet scherp genoeg. VV Erix kon eenvoudig niet. Dat was eigenlijk wel het gehele verhaal van de tweede helft. Tubanters kreeg veel mogelijkheden op een grotere score, maar was voorin te slordig in de eindpass en/of in samenspel. Er werd veel op eigen succes gespeeld. Ook het inbrengen van Marco Kroeze en Ricardo van Eiken veranderde daar niet veel in. Eigenlijk kreeg het nog een grote kans in de tweede helft. Marco Kroeze stuurde een kwartier voor tijd Ricardo van Eiken met een steekpass weg. Ricardo behield overzicht en gaf de bal op Ron Rietman. De spits zag zijn inzet maar net naast getikt worden. Zo werd de tweede helft zakelijk uitgespeeld en bleef de score op 1-3 steken.

Het gaat dan ook in deze fase om de drie punten. Volgend weekend mag er wel een extra tandje bij. Dan speelt het thuis tegen directe concurrent UDI Enschede. Dan moet er gewonnen worden om niet definitief af te haken voor de titel. Cruciaal dus.